background img
banner
banner

Με μηνύματα για νέους αγώνες…

ΓΙΟΡΤΑΣΤΗΚΕ ΧΘΕΣ Η ΕΡΓΑΤΙΚΗ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ ΣΤΟ ΑΙΓΙΟ

Με δύο συγκεντρώσεις γιορτάστηκε χθες 1η Μαΐου η Εργατική Πρωτομαγιά στο Αίγιο, παραμένοντας σύμβολο ελπίδας και διεκδίκησης, σε μία εποχή όπου τα εργασιακά δικαιώματα καταπατούνται, μισθοί και συντάξεις μετατρέπονται σε επιδόματα… πείνας και το βιοτικό επίπεδο επιδεινώνεται διαρκώς. Το Εργατικό Κέντρο έστειλε μήνυμα… εγρήγορσης για νέους αγώνες από τα Ψηλά Αλώνια, ενώ τα σωματεία που συντάσσονται με το Πανεργατικό Μέτωπο, βροντοφώναξαν από την πλατεία και στην συνέχεια από τους δρόμους του Αιγίου, τα δίκαια αιτήματά τους.

Ως ημέρα απεργίας, η χθεσινή Πρωτομαγιά είχε έντονο το στοιχείο επικαιροποίησης των μηνυμάτων της Εργατικής Πρωτομαγιάς που τιμάται σε όλο τον κόσμο, στην Ελλάδα του 2018, με τις αρνητικά πρωτόγνωρες συνθήκες που φέρνουν αντιμέτωπη σύσσωμη την εργατική τάξη, με μία βάναυση πραγματικότητα.

Αφετηρία εγρήγορσης για το Ε.Κ.Α.

Στην συγκέντρωση του Εργατικού Κέντρου, κεντρικός ομιλητής ήταν ο πρόεδρος Παναγιώτης Γεωργόπουλος, τονίζοντας πως οι εργαζόμενοι πρέπει να διεκδικήσουν με τους αγώνες τους το μέλλον που τους αξίζει. Όπως τονίστηκε, ΄΄η Πρωτομαγιά του 2018 για το Ε.Κ.Α., δεν είναι μόνο επέτειος μνήμης, αλλά και αφετηρία προβληματισμού, εγρήγορσης και αγωνιστικής παρέμβασης στις εξελίξεις που διαμορφώνονται ερήμην και σε βάρος των κοινωνικών δυνάμεων του τόπου μας, από αυτούς που υποδούλωσαν κοινωνικά και οικονομικά τον τόπο μας΄΄.

Χαιρετισμό απηύθυναν ακόμη, η πρόεδρος του Σωματείου Εργατοτεχνιτών και Υπαλλήλων του δήμου Αιγιαλείας Μαρία Κοντεσοπούλου και η πρόεδρος του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Αιγιαλείας Αθηνά Σκανδάμη.
Τιμώντας τους πρωτοπόρους αγωνιστές του εργατικού κινήματος, όλους εκείνους που θυσιάστηκαν διαχρονικά για τα μεγάλα και ιερά δικαιώματα της τάξης μας, όλους εκείνους που υπερασπίστηκαν με την ίδια τη ζωή τους την Δημοκρατία, την Δικαιοσύνη, την Ισότητα, την Ελευθερία, την Ειρήνη και τα Εργασιακά Δικαιώματα, κατέθεσαν στεφάνια στο μνημείο Ηρώων, Εργατικό Κέντρο Αιγίου, Ανεξάρτητος Αγροτικός Σύλλογος Αιγιάλειας, Εμπορικός Σύλλογος Αιγιαλείας, Ένωση Χειριστών Περιφέρειας Αιγιαλείας, Σύλλογος Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, Σύλλογος Τριτέκνων Αιγιάλειας, Ένωση Περιπτερούχων και Παντοπωλείων Αιγιάλειας, Σωματείο Εργαζομένων ΕΑΣ Αιγίου, Σωματείο Εργαζομένων «Αχαϊκά Πλαστικά», Σωματείο Εργαζομένων ΔΕΥΑ Αιγίου, Σωματείο Καθαριστών και Καθαριστριών Αιγιάλειας και Καλαβρύτων, Σωματείο Εργαζομένων Προσωπικού της «Καλλιμάνης», Σωματείο Εργαζομένων 3Ε Αιγίου και Σωματείο Εργαζομένων στα Τουριστικά Επαγγέλματα Αιγιάλειας και Καλαβρύτων. Ακολούθησε ενός λεπτού σιγή στην μνήμη όλων εκείνων που έχασαν την ζωή τους προασπιζόμενοι τα συμφέροντα της εργατικής τάξης.

 

Η 1η Μάη τροφοδοτεί με δύναμη τα σωματεία του Π.Α.ΜΕ.

Την ίδια ώρα, στην πλατεία Αγ. Λαύρας συγκεντρώνονταν τα σωματεία του ΠΑΜΕ, έχοντας αναρτήσει πανό. Στους συγκεντρωμένους μίλησαν ο πρόεδρος του Σωματείου Οικοδόμων Αιγίου Παναγιώτης Νύχτης που ήταν ο κεντρικός ομιλητής, ο πρόεδρος του Αγροτικού Συλλόγου Αιγίου Μπακόπουλος Ντρίνιας και ο Δημήτρης Καρράς από την ΠΑΣΕΒΕ. Επίσης, εκ μέρους του Σωματείου Οικοδόμων, ο Βαγγέλης Νταβαντζής ανέγνωσε την φοβερή απολογία του Αύγουστου Σπάις, ενώ εκ μέρους της Ομάδας Γυναικών Ελλάδος, απαγγέλθηκε ποίημα.

΄΄Η 1η Μάη και οι αγώνες της τάξης μας, μας τροφοδοτούν με δύναμη και χρήσιμα συμπεράσματα, που φανερώνουν ότι μόνο με τον ταξικά προσανατολισμένο αγώνα μπορούμε να υπερασπιστούμε τη ζωή μας και να ανοίξουμε ελπιδοφόρους δρόμους και προϋποθέσεις για το μέλλον των παιδιών μας΄΄, ανέφερε μεταξύ άλλων ο κεντρικός ομιλητής, σημειώνοντας ακόμη: ΄΄Στεκόμαστε με σεβασμό και τιμούμε τους επώνυμους και ανωνύμους ήρωες της τάξης μας, που αφιέρωσαν τη ζωή τους και θυσιάστηκαν στο πεδίο της ταξικής πάλης αφήνοντας τη τελευταία τους πνοή στις φυλακές, τις εξορίες, στο εκτελεστικό απόσπασμα, στο βουνό με το όπλο στο χέρι. Δίνουμε υπόσχεση ότι θα συνεχίσουμε στον ίδιο δρόμο που περπάτησαν΄΄.
Ο γιορτασμός της φετινής Πρωτομαγιάς έγινε μπροστά και σε σύνθετες εξελίξεις, τόσο στο εσωτερικό της χώρας όσο και στην ευρύτερη περιοχή των Βαλκανίων, της Ανατολικής Μεσογείου, με έντονα αντιπολεμικά συνθήματα και την παρουσία της Επιτροπής Ειρήνης Αιγιάλειας και Καλαβρύτων στην συγκέντρωση της πλατείας.
Ο πρόεδρος του Αγροτικού Συλλόγου, μεταξύ άλλων ανέφερε ότι ΄΄οι αγρότες αγωνίζονται για τα προβλήματα που αφορούν στις πολύ χαμηλές τιμές παραγωγού για το σύνολο των αγροτοκτηνοτροφικών προϊόντων και την απληρωσιά των παραγωγών, στον κίνδυνο πλειστηριασμών και κατασχέσεων περιουσιακών στοιχείων των αγροτών για χρέη τους στην εφορία, σε ΕΦΚΑ – ΕΛΓΑ και στην τράπεζα, στις νέες δραστικές περικοπές των επιδοτήσεων – ενισχύσεων, στην παραπέρα διόγκωση του κόστους παραγωγής που επιβάλλει η κερδοσκοπία των εμποροβιομηχάνων, στην άρνηση του ΕΛΓΑ να δώσει αποζημιώσεις για καταστροφές στην παραγωγή και στο αγροτοκτηνοτροφικό κεφάλαιο από την κακοκαιρία και τις αρρώστιες, και στη συνεχιζόμενη τακτική των καθυστερήσεων απόδοσης των αποζημιώσεων, στη ληστρική αφαίμαξη του αγροτικού εισοδήματος μέσω της φορολογίας, των ασφαλιστικών εισφορών, ΕΝΦΙΑ και των πολλών άλλων χαρατσιών΄΄.
Στην συνέχεια, με τα στεφάνια στα χέρια και φωνάζοντας συνθήματα, πραγματοποίησαν πορεία στην οδό Μητροπόλεως, την Μελετοπούλων και διαμέσου Βασ. Κωνσταντίνου και Κλ. Οικονόμου, κατέληξαν και πάλι στην πλατεία Αγ. Λαύρας όπου κατέθεσαν στεφάνια στο μνημείο.


Διαβάστε περισσότερα:
· ·
Κατηγορίες Άρθρου
ΤΟΠΙΚΑ

Τα σχόλια είναι κλειστά.

protionline.gr