background img
banner
banner

Με Παθολόγο από το Κ.Υ. Ακράτας καθημερινά το ΠΕΔΥ Αιγίου

ΑΜΕΣΗ ΔΙΕΥΘΕΤΗΣΗ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΗΜΟΣΙΟΠΟΙΗΣΗ ΤΟΥ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΟΣ

Καρπούς φαίνεται πως απέδωσε το ρεπορτάζ του Protionline.gr  για αποδυνάμωση της Μονάδας Υγείας του ΠΕΔΥ Αιγίου, μετά και την απομάκρυνση των δύο παθολόγων που διορίστηκαν (ένας σε ΤΟΜΥ της Πάτρας και ο άλλος στο ιατρείο Καμαρών), αλλά και την παύση λειτουργίας του ακτινολογικού εργαστηρίου ελλείψει προσωπικού. Από την 6η ΥΠε διευθετήθηκε προσωρινά το πρώτο θέμα, ωστόσο το δεύτερο σκέλος και γενικότερα η στελέχωση και ενίσχυση του ΠΕΔΥ Αιγίου με ιατρούς περισσότερων ειδικοτήτων, βρίσκεται σε εκκρεμότητα.

Συγκεκριμένα, η δημοσιοποίηση του θέματος είχε ως αποτέλεσμα την παρέμβαση προς τον υπουργό Υγείας του αν. Τομεάρχης Υγείας της Νέας Δημοκρατίας Ιάσονα Φωτήλα και του Τομεάρχη Υγείας Βασίλη Οικονόμου, μιλώντας για άκρως προβληματική στελέχωση της μοναδικής μονάδας πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας στο Αίγιο, που εξυπηρετεί 60.000 πολίτες με τον πληθυσμό να πολλαπλασιάζεται κατά τους καλοκαιρινούς μήνες. Ειδικότερα, τα ερωτήματα που κατατέθηκαν ήταν εάν θα προκηρυχθεί άμεσα θέση παθολόγου, εάν θα επαναλειτουργήσει το ακτινολογικό τμήμα και εάν γενικότερα θα ενισχυθεί το ΠΕΔΥ Αιγίου.

Αμέσως, η 6η ΥΠε φρόντισε για να καλυφθεί έστω η θέση Παθολόγου, με αγροτική ιατρό του Κέντρου Υγείας Ακράτας να επισκέπτεται από χθες το ΠΕΔΥ Αιγίου σε καθημερινή βάση, μέχρι να έρθει ο Παθολόγος της Μονάδας…


Διαβάστε περισσότερα:
·
Κατηγορίες Άρθρου
ΤΟΠΙΚΑ

Τα σχόλια είναι κλειστά.

protionline.gr