background img
banner
banner

Με τιμητικές βραβεύσεις και υψηλούς προσκεκλημένους!

Η ΓΙΟΡΤΗ ΤΟΥ ΕΜΠΟΡΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΑΙΓΙΑΛΕΙΑΣ

Εν μέσω ευχών αλλά και με την παρουσία υψηλών προσκεκλημένων, πραγματοποιήθηκε την Δευτέρα 28 Μαΐου, εορτή του Αγίου Πνεύματος, η ετήσια εορτή του Εμπορικού και Εισαγωγικού Συλλόγου Αιγιαλείας.

Το πρωί στο Ιερό Προσκύνημα της Παναγίας Τρυπητής, τελέσθηκε Θεία Λειτουργία μετ’ αρτοκλασίας, προεξάρχοντος του Μητροπολίτη Καλαβρύτων και Αιγιαλείας κ. Αμβροσίου. Εκατοντάδες πιστών από την Αιγιάλεια (και όχι μόνο) συνέρρευσαν στο Ιερό Προσκύνημα για να παρακολουθήσουν τη Θεία Λειτουργία σε κλίμα κατάνυξης. Λίγο πριν την αρτοκλασία ο τοπικός Ποιμενάρχης αναφέρθηκε στην εορτή, εκφράζοντας τη διαπίστωση πως τα τελευταία χρόνια δυστυχώς η κοινωνία διαμορφώνεται χωρίς τον Χριστό. «Δεν αρκεί μόνο το χρήμα που ο άνθρωπος διεκδικεί, αλλά χρειάζεται και η πίστη εις τον Θεόν, διότι μόνο τότε η κοινωνία προοδεύει. Εάν το Κράτος αλλά και εμείς οι ίδιοι δεν αλλάξουμε πορεία, σε λίγα χρόνια η κατάσταση θα είναι απελπιστική. Ο Θεός, ωστόσο, μας δίδει κάποια σημάδια ελπίδας. Εμείς, το μόνο που πρέπει να κάνουμε είναι να τα ακολουθήσουμε και να ξαναγυρίσουμε στον δρόμο Του! Ναι, μεν, μας χρειάζεται ο επιούσιος άρτος, όμως μας χρειάζεται πάνω απ’ όλα το πνεύμα του Θεού, η αγιότητα, που είναι ο… άρτος της ζωής!», τόνισε χαρακτηριστικά ο Μητροπολίτης. Και κατέληξε ως εξής: «Άνθρωποι που διώχνουν τον Θεό από τη ζωή τους γίνονται σκλάβοι της δυστυχίας. Γι’ αυτό το λόγο ΄΄εαυτούς και αλλήλους και πάσαν την ζωήν ημών Χριστώ τω Θεώ παραθώμεθα΄΄. Εύχομαι η Παναγία μας να μας σκεπάζει, να μας προστατεύει και να μας δυναμώνει σε κάθε στιγμή τής ζωής μας». Ακολούθως συνεχάρη την πρόεδρο και τα μέλη του Δ.Σ. του Εμπορικού και Εισαγωγικού Συλλόγου Αιγιαλείας, διότι συνεχίζουν μια παράδοση πλέον των 120 ετών και εορτάζουν στο Ιερό Προσκύνημα της Πολιούχου της πόλης μας, Παναγίας Τρυπητής, την ετήσια εορτή τους, ευχόμενος η χάρις τού Θεού να τους συνοδεύει στις οικογένειές τους αλλά και στις επαγγελματικές τους ενασχολήσεις.

Τιμητική διάκριση στον προϊστάμενο του Ιερού Μητροπολιτικού Ναού Φανερωμένης Αιγίου

Λίγο πριν την Απόλυση, ο Μητροπολίτης τίμησε τον Προϊστάμενο του Ιερού Μητροπολιτικού Ναού Φανερωμένης Αιγίου, π. Αθανάσιο Λιακόπουλο για την προσφορά του στην τοπική Εκκλησία αλλά και για τις πολύμηνες προσπάθειές του, μέσω των οποίων επετεύχθη η αποκατάσταση των ζημιών που είχε υποστεί ο Ιερός Ναός από τον καταστροφικό σεισμό τής 7ης Νοεμβρίου 2014. Από την πλευρά του, ο π. Αθανάσιος, εμφανώς συγκινημένος, ευχαρίστησε τον Μητροπολίτη για αυτή την πρωτοβουλία του, λέγοντας πως τίποτα δεν θα είχε επιτευχθεί χωρίς τη συνδρομή του, μα κυρίως χωρίς την ευλογία του.

Δεξίωση με πολλές παρουσίες

Μετά το τέλος της δοξολογίας, όλοι μαζί μετέβησαν στο καφέ «Del Mar» όπου η πρόεδρος Μαίρη Χρονοπούλου και το Δ.Σ. του Συλλόγου υποδέχθηκαν τους καλεσμένους τους προσφέροντας καφέ, αναψυκτικά και γλυκά. Εκτός του Μητροπολίτη, την γιορτή τίμησαν με την παρουσία τους, ο Ηγούμενος της Ιεράς Μονής Μεγάλου Σπηλαίου π. Ιερώνυμος Κάρμας, ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων Βασίλης Λεβέντης, ο εκπρόσωπος του Προέδρου της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκου Μητσοτάκη, αναπληρωτής Τομεάρχης Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων του κόμματος Ιωάννης Ανδριανός, βουλευτής Αργολίδος, οι βουλευτές Αχαΐας Ανδρέας Ριζούλης και Ανδρέας Κατσανιώτης, ο δήμαρχος Αιγιαλείας Θανάσης Παναγόπουλος, ο πρώην δήμαρχος Στάθης Θεοδωρακόπουλος, οι αντιδήμαρχοι Βάσω Ψυχράμη και Περικλής Παπαγιαννακόπουλος, ο Αστυνομικός Διευθυντής Αχαΐας Ταξίαρχος Νικόλαος Κοτρωνιάς, ο διοικητής του Αστυνομικού Τμήματος Αιγιαλείας Βασίλης Ροδόπουλος, ο Λιμενάρχης Αιγίου Μιχάλης Κωστάκης, ο πρώην υπουργός Κώστας Σπηλιόπουλος, ο πρώην βουλευτής Θανάσης Νταβλούρος, ο πολιτευτής Άγγελος Τσιγκρής, ο πρόεδρος της Τοπικής Ν.Δ. Βασίλης Σταθακάρος, ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Εμπορικών Συλλόγων Πελοποννήσου και Ν.Δ. Ελλάδας Γιώργος Βαγενάς, πρόεδροι άλλων συλλόγων και σωματείων της περιοχής κ.ά.

Στα τραπέζια του καταστήματος, τους εμπόρους περίμενε και μία έκπληξη. Από πλευράς Συλλόγου είχε τυπωθεί ο όρκος των εμπόρων ώστε να τον γνωρίζουν όλα τα μέλη του Συλλόγου!

Πλακέτες στην οικογένεια του Τάκη Κουνινιώτη και στον Ταξίαρχο Νικόλαο Κοτρωνιά

Ακολούθως, ο Σύλλογος, όπως κάθε χρόνο, τίμησε δύο σημαντικές προσωπικότητες, οι οποίες έχουν ξεχωρίσει για το ήθος και την προσφορά τους στον τόπο. Τιμητική πλακέτα αποδόθηκε στην οικογένεια του αποβιώσαντα Τάκη Κουνινιώτη, «Πατριάρχη της σταφίδας», διαπρέποντος εμπόρου και βιομηχάνου, λάτρη της Αιγιάλειας και εκλεκτού πολίτη κατά την διάρκεια του βίου του. Ιδιαίτερη ήταν η στιγμή που ο γιος του εκλιπόντα, Φαίδων Κουνινιώτης, παρέλαβε την τιμητική πλακέτα για τον αείμνηστο πατέρα του, μιλώντας με συγκινητικά λόγια για τον μεγάλο επιχειρηματία του Αιγίου και για την σπουδαία προσωπικότητά του. Για έναν άνθρωπο που δεν πρόδωσε ποτέ την φιλία, ήταν πάντα εκεί για τους φίλους του, ήταν άριστος οικογενειάρχης δίνοντας αρχές στους δύο γιους του και βέβαια ήταν πρωτοπόρος επιχειρηματίας. Χαρακτηριστικό είναι ότι το 1974 έκανε το πιο σύγχρονο εργοστάσιο στον κόσμο όχι μόνο από πλευράς κτιριακών εγκαταστάσεων και εξοπλισμού, αλλά έφερε στην Ελλάδα εξειδικευμένους επαγγελματίες στον τομέα των τροφίμων, προχωρώντας στην δημιουργία συσκευασιών κάτι που ως τότε μόνο η Αγγλία είχε προχωρήσει! Ένα άλλο χαρακτηριστικό του που αναφέρθηκε, ήταν η αγάπη του για το Αίγιο που τον κράτησε και τον έκανε να δημιουργήσει στον τόπο που γεννήθηκε.

Τιμητική πλακέτα, επίσης, δόθηκε στον Ταξίαρχο κ. Νικόλαο Κοτρωνιά, Αστυνομικό Διευθυντή του Νομού Αχαΐας, για την συνεισφορά και την άψογη συνεργασία του με την Διοίκηση του Συλλόγου για την επίλυση των σοβαρών προβλημάτων στο θέμα της παραοικονομίας της λαϊκής αγοράς και γενικότερα των προβλημάτων της Αιγιάλειας. ΄΄Τόσο εγώ προσωπικά όσο και όλοι οι αστυνομικοί της περιοχής θα εξακολουθήσουμε να πράττουμε το καθήκον μας. Θα είμαι συνεχώς δίπλα σας σε ό,τι χρειαστείτε ούτως ώστε να συνεχίσετε να δραστηριοποιήστε σε ένα ασφαλές περιβάλλον΄΄, ανέφερε ο κ. Κοτρωνιάς ευχαριστώντας θερμά τον Εμπορικό Σύλλογο. Μάλιστα, η πρόεδρος κ. Χρονοπούλου, του παρέδωσε το απόσπασμα του πρακτικού που σύσσωμο το Δ.Σ. του Συλλόγου αποδέχθηκε την πρόταση και αποφάσισε να τον τιμήσει στην συγκεκριμένη εκδήλωση.

Ο Μητροπολίτης κ. Αμβρόσιος ευχήθηκε στους εμπόρους καλή δύναμη στο δύσκολο έργο τους εκφράζοντας τον προβληματισμό του βλέποντας καθημερινά τόσο στην περιοχή όσο και στην Αθήνα και σε άλλες περιοχές, επιχειρήσεις να κλείνουν, καλώντας τους εμπόρους να προσεύχονται. Τους ευχήθηκε δε και να επιβιώνουν και να επιτυγχάνουν και να μεγαλουργούν ώστε να έχουν και περισσεύματα για να διαθέτουν σε αγαθοεργίες. Ευχές στους παριστάμενους και το Δ.Σ. του Εμπορικού Συλλόγου εξέφρασε και ο Βασίλης Λεβέντης.

Συμμετοχή στην «Κοινωνική Συμμαχία» αλλά με ανοιχτά καταστήματα

Εν τω μεταξύ, με ανακοίνωσή του, ο Εμπορικός και Εισαγωγικός Σύλλογος Αιγιαλείας έκανε γνωστό ότι στηρίζει και θα συμμετάσχει στην Πανεθνική Ημέρα Δράσης (30 Μαΐου 2018) που διοργανώνεται από την «Κοινωνική Συμμαχία» ενάντια στην λιτότητα, την ανεργία και την υπερφορολόγηση, επισημαίνοντας ότι είναι ημέρα δράσης και όχι απεργίας, γι’ αυτό και τα καταστήματα θα παραμείνουν ανοικτά. Στην συγκέντρωση της Πανεθνικής Ημέρας Δράσης, η οποία θα λάβει χώρα στην πλατεία Αγ. Λαύρας στις 10:00π.μ, αύριο Τετάρτη, ο Εμπορικός και Εισαγωγικός Σύλλογος Αιγιαλείας θα εκπροσωπηθεί από την πρόεδρο του.


Διαβάστε περισσότερα:
· · ·
Κατηγορίες Άρθρου
ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Τα σχόλια είναι κλειστά.

protionline.gr