background img
banner
banner

Μία ευχάριστη απόδραση για το Δημοτικό Σχολείο Ελίκης

ΜΑΘΗΤΕΣ ΚΑΙ ΓΟΝΕΙΣ ΕΠΙΣΚΕΦΘΗΚΑΝ ΤΑ ΙΩΑΝΝΙΝΑ ΓΙΑ ΔΥΟ ΗΜΕΡΕΣ ΣΥΛΛΕΓΟΝΤΑΣ ΟΜΟΡΦΕΣ ΑΝΑΜΝΗΣΕΙΣ!

Στα πλαίσια των εκπαιδευτικών και ψυχαγωγικών εκδρομών που πραγματοποιούνται από το Δημοτικό Σχολείο Ελίκης, o Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων πραγματοποίησε για πρώτη φορά διήμερη εκδρομή στα Ιωάννινα. Η εκδρομή πραγματοποιήθηκε το Σαββατοκύριακο 12 και 13 Μαΐου με την συμμετοχή των παιδιών του Δημοτικού Σχολείου, των γονέων τους και των μελών του Δ.Σ του Συλλόγου Γονέων & Κηδεμόνων.

Οι συμμετέχοντες μαθητές και γονείς και τα μέλη του Δ.Σ του συλλόγου είχαν την ευκαιρία αρχικά να επισκεφτούν το Μουσείο Κέρινων Ομοιωμάτων Παύλου Βρέλλη, μουσείο το οποίο είναι χωρισμένο σε θεματικές ενότητες (προεπαναστατική περίοδος, κρυφό σχολειό, ίδρυση της Φιλικής εταιρείας, γεγονότα του 1821 και εικόνες από τον Β΄ Παγκόσμιο πόλεμο). Στη συνέχεια πραγματοποιήθηκε επίσκεψη στο σπήλαιο Περάματος, ένα από τα σπουδαιότερα και μεγαλύτερα της Ελλάδας. Οι επισκέπτες είχαν την δυνατότητα να παρακολουθήσουν και ταινία-προβολή (30 λεπτών) για την ιστορία των σπηλαίων γενικότερα αλλά και ειδικότερα για το συγκεκριμένο σπήλαιο, καθώς και τον τρόπο δημιουργίας των σπηλαίων. Επρόκειτο για μοναδική εμπειρία εμβάθυνσης στον τρόπο δημιουργίας ενός σπηλαίου. Μία πολλή καλή εκπαιδευτική εμπειρία για όλους (μαθητές και γονείς).

Την επόμενη μέρα οι συμμετέχοντες (μαθητές και γονείς) με καραβάκι μεταφέρθηκαν στο νησάκι που βρίσκεται μέσα στην λίμνη των Ιωαννίνων. Ένα νησί από τα ελάχιστα κατοικούμενα νησιά λίμνης. Οι επισκέπτες θαύμασαν τα περίτεχνα βυζαντινά μοναστήρια με τις έξοχες τοιχογραφίες, την παραδοσιακή αρχιτεκτονική, τα στενά πλακόστρωτα δρομάκια, το κατάφυτο φυσικό περιβάλλον και γεύτηκαν παραδοσιακές λιχουδιές. Επισκέφθηκαν το σπίτι του Αλή Πασά όπου αποτέλεσε το ύστατο καταφύγιό του και σήμερα λειτουργεί ως μουσείο, αναβιώνοντας με τα εκθέματά του τον θρύλο της κυρά- Φροσύνης και το τέλος του Αλή Πασά. Μετά από όλα τα παραπάνω μετέβησαν στο παραδοσιακό, τουριστικό, κοσμοπολίτικο και πανέμορφο Μέτσοβο για φαγητό, καφέ και… shopping therapy.

Συνδύασαν εκπαίδευση και ψυχαγωγία

Όπως γίνεται αντιληπτό ένα πλούσιο διήμερο πέρασε υπέροχα, καλύπτοντας και τους πλέον απαιτητικούς, καθώς συνδυάστηκε η εκπαίδευση με την ψυχαγωγία μαθητών και γονέων. Αποτέλεσε απόδραση από την σκληρή καθημερινότητα, γέμισε με ωραίες εικόνες και παραστάσεις την ψυχή (μικρών και μεγάλων), επιστρέφοντας με μεγαλύτερη όρεξη για δουλειά από τους γονείς και διάβασμα από τους μαθητές.
Τα μέλη του Δ.Σ., με ανακοίνωσή τους, ευχαριστούν όλους τους συμμετέχοντες, για την άψογη συνεργασία και την πιστή τήρηση του προγράμματος.


Διαβάστε περισσότερα:
· ·
Κατηγορίες Άρθρου
ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Τα σχόλια είναι κλειστά.

protionline.gr