background img
banner
banner

Μία καταπληκτική τελετή λήξης που θα θυμούνται για καιρό…

ΑΠΟ ΤΟ… ΦΑΙΝΟΜΕΝΟ ΧΟΡΕΥΤΙΚΟ ΟΜΙΛΟ ΑΙΓΙΟΥ  ΜΕ ΣΥΝΟΛΙΚΑ 5.750 ΧΟΡΕΥΤΕΣ ΣΤΑ 40 ΧΡΟΝΙΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΤΟΥ!

18 τμήματα, 300 και πλέον χορευτές χωρισμένοι σε οκτώ ομάδες, παρουσίασαν σε εκατοντάδες θεατές του υπαίθριου θεάτρου «Γιώργος Παππάς», χορούς της Ελλάδας, με επιμέρους αφιερώματα, τιμώντας με περίσσια λεβεντιά και χάρη, την ελληνική παράδοση.
Η τελετή λήξης του χορευτικού έτους το βράδυ του Σαββάτου, ήταν μία εκδήλωση από αυτές που μόνο ο Χορευτικός Όμιλος Αιγίου δύναται να πραγματοποιήσει, σκορπώντας κέφι αλλά και αισιοδοξία στο κοινό της Αιγιάλειας!
Η πρόεδρος της ΔΗ.Κ.ΕΠ.Α. Μαρία Τσουκαλά απηύθυνε χαιρετισμό στην αρχή της εκδήλωσης, με ιδιαίτερη αναφορά στον Χορευτικό Όμιλο που κάθε χρόνο ανοίγει τον κύκλο των εκδηλώσεων στο υπαίθριο θέατρο, αλλά και στο ίδιο το θέατρο, ζητώντας από τους πολίτες να το προσέχουν, να μην αφήνουν απορρίμματα κ.λπ. και να ρίχνουν τα πλαστικά μπουκάλια στους κάδους ανακύκλωσης, υποσχόμενη ένα καλοκαίρι Πολιτισμού!


Ο πρόεδρος του Χορευτικού Ομίλου Χρήστος Κιλιάς μίλησε με άκρως συγκινητικά λόγια για την αξιοπρόσεκτη πορεία των 40 χρόνων του Ομίλου, λέγοντας πως κάποιοι χορευτές του 1978 ήρθαν σήμερα να καμαρώσουν τα παιδιά και τα εγγόνια τους! Μίλησε για την διαρκή πρόοδο του Ομίλου μέσα σε αυτές τις τέσσερις δεκαετίες, διαβεβαιώνοντας ότι οι άνθρωποι του Χορευτικού θα συνεχίσουν και θα προσπαθούν για το καλύτερο. Επιπλέον, ο κ. Κιλιάς ανέφερε και ένα νούμερο άκρως εντυπωσιακό.
Όπως έκανε γνωστό, 5.750 παιδιά έχουν περάσει όλα αυτά τα χρόνια από τον Χορευτικό Όμιλο Αιγίου όπου εκτός από χορό έμαθαν πολιτισμό και ήθος, αριθμός που σίγουρα καθιστά τον Χ.Ο.Α. ως «φαινόμενο»! Ιδιαίτερη αναφορά έκανε στους δασκάλους του Ομίλου – γυμναστές Χρύσα Βαγενά, Αθηνά Κωνσταντινίδου και Γιώργο Κατσίβελο, ενώ συνολικά όλα αυτά τα χρόνια έχουν διδάξει 15 γυμναστές με ειδίκευση στον παραδοσιακό χορό. Επίσης, ευχαρίστησε τον Βασίλη Μανουηλίδη για την εικόνα που πλαισίωσε την γιορτή.

Χοροί και αφιερώματα σε «γωνιές» της Ελλάδας

Η εκδήλωση ξεκίνησε με χορούς Ανατολικής Ρωμυλίας (Δημήτρω, Γιάρισκα, Στρεις, Συγκαθιστός) που παρουσίασαν οι χορευτές 6ο Σαββάτου, 3ο Τρίτης και 5ο Πέμπτης και συνεχίστηκαν με χορούς Μετσόβου (Βασιλαρχόντισσα, Συγκαθιστοί Μετσόβου) από τους Στεριανούς. Στην συνέχεια… ήρθαν χοροί με τραγούδια της αξεπέραστης Δόμνας Σαμίου (Ήρθεν ο Μάης, Παντρεύουνε τον κάβουρα, Μπάρμπα Μαθιός) από το 1ο έτος Δευτέρας. Την δική τους «πινελιά» στην γιορτή έβαλαν οι χοροί Θράκης (Ξέσυρτος, Ζωναράδικος, Μπαϊντούσκα, Δενδρίτσι) από τους Ενήλικες Δευτέρας, Τρίτης, Τετάρτης και τα δύο τμήματα ενηλίκων της Πέμπτης, για να ακολουθήσουν κεφάτοι χοροί Δωδεκανήσων (Πηδηχτός Ρόδου, Πεντοζάλι Κω, Ίσσος/ Σούστα) από χορευτές 3ο Τετάρτης, 2ο Τετάρτης και 4ο Δευτέρας. Ιδιαίτερη ήταν η στιγμή που παρουσιάστηκαν οι χοροί του Πόντου (Τερς, Λέτσι/Λετίνα, Χαλάι, Τάμσαρα, Τικ Τρομαχτόν, Τρία ντι Κότσαρι) από παλιούς χορευτές στο πλαίσιο του ειδικού αφιερώματος για την 19η Μαΐου, Ημέρα Μνήμης της σφαγής των Ελλήνων του Πόντου. Ακολούθως, την «σκυτάλη» πήραν οι χοροί της Κέρκυρας (Ρούγα, Φουρλάνα και Συρτός) από το 3ο Τρίτης και 1ο Πέμπτης. Η εκδήλωση έκλεισε με χορούς Μικράς Ασίας (Γιαλό/γιαλό, Μπάλος Κ. Παναγιάς, Καρσιλαμάς, Χασάπικο) από τους Νησιώτες.
Και μπορεί το χορευτικό έτος να ολοκληρώνεται εδώ, ωστόσο και μέσα στο καλοκαίρι η δράση του Χορευτικού Ομίλου αναμένεται έντονη, συνεχίζοντας την δημιουργική πορεία αυτών των σαράντα επιτυχημένων χρόνων…


Διαβάστε περισσότερα:
·
Κατηγορίες Άρθρου
ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Τα σχόλια είναι κλειστά.

protionline.gr