background img
banner
banner

Μικροί και μεγάλοι καθάρισαν στην Παρασκευή!

Με την χαρά του εθελοντισμού και της προσφοράς για τον καθαρισμό της υπαίθρου, πλημμύρισε την περασμένη Κυριακή το όμορφο ορεινό χωριό Παρασκευή. 101 άτομα συμμετείχαν στην δράση Let’s do it Greece, που στέφθηκε με τεράστια επιτυχία! Πρόσκοποι, λυκόπουλα, γονείς, κυνηγοί, ορειβάτες, κάτοικοι ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα του Φιλοπροοδευτικού Μορφωτικού Συλλόγου, καθαρίζοντας τα μονοπάτια του όμορφου ορεινού χωριού, ενώ μοιράστηκαν στιγμές χαράς και δημιουργίας μέσα στην φύση!

Από τις 8.30 το πρωί ως τις 2.00 το μεσημέρι έγινε καθαρισμός και διάνοιξη μονοπατιών, καλλωπισμός της πλατείας στα Αλώνια, ενώ καθαρίστηκε και η πηγή της Τροχαλιάς. Στο τέλος, όλοι μαζί, κάτω από το πλατάνι απολαύσαμε 2 υπέροχες φασολάδες (άσπρη και κόκκινη), ελιές, σουβλάκια και φυσικά κρασί και τσίπουρο!

Σημαντική ήταν η συμβολή των προσκόπων (2ο και 4ο Σύστημα Προσκόπων Αιγίου), του Ορειβατικού αλλά και του Κυνηγετικού Συλλόγου Αιγίου που μεσολάβησε στο Δασαρχείο. Άπαντες έδωσαν τον καλύτερό τους εαυτό για το… δεύτερο σπίτι όλων μας, τη φύση.

Όπως αναφέρεται εκ μέρους των διοργανωτών, ΄΄αξίζουν πολλά «μπράβο» σε όλους! Αρχικά στους ενήλικους εθελοντές των τμημάτων μας (2ου και 4ου) για την σωστή και ασφαλή καθοδήγηση των παιδιών μας, τα παιδιά μας που πάντα σηκώνουν τα μανίκια τους και μέσα από τα λαμπερά μάτια τους βλέπεις τους αυριανούς ενεργούς πολίτες, τις Επιτροπές Κοινωνικής Συμπαράστασης των Προσκοπικών Κλιμακίων μας, που είναι πάντα στο πλευρό μας και είναι οι συνεργάτες μας και φυσικά τους γονείς των παιδιών μας που αποφάσισαν να αφήσουν τον Κυριακάτικο άνετο καφέ τους και να μας ακολουθήσουν για άλλη μια φορά χωρίς πώς πού πότε και γιατί. Καλλωπίσαμε όλοι μαζί την Πλατεία στα Αλώνια, την πηγή της Τροχαλιάς και διανοίχτηκαν πεζοπορικά μονοπάτια. Τέλος όλοι μαζί απολαύσαμε φασολάδα, ελιές, σουβλάκια και κρασί προσφορά του Συλλόγου Παρασκευής! και μην ξεχνάμε… Όλοι μαζί μπορούμε να κάνουμε τον κόσμο μας καλύτερο. Ας βάλει ο καθένας το λιθαράκι του΄΄.


Διαβάστε περισσότερα:
·
Κατηγορίες Άρθρου
ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Τα σχόλια είναι κλειστά.

protionline.gr