background img
banner
banner

Ουσιαστική η επίσκεψη του προέδρου του Αρείου Πάγου στο Αίγιο

ΑΝΤΗΛΛΑΞΕ ΑΠΟΨΕΙΣ ΜΕ ΔΙΚΑΣΤΙΚΟΥΣ ΚΑΙ ΔΙΚΗΓΟΡΟΥΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΒΕΛΤΙΩΣΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΤΟΥ ΠΡΩΤΟΔΙΚΕΙΟΥ

Ιδιαίτερης σημασίας ήταν η επίσκεψη που πραγματοποίησε  σήμερα στο Αίγιο και συγκεκριμένα στο Πρωτοδικείο Αιγίου, ο πρόεδρος του Αρείου Πάγου Βασίλειος Πέππας, ο οποίος έγινε δεκτός από τον πρόεδρο Πρωτοδικών Νικόλαο Μανιώτη και τους υπόλοιπους λειτουργούς της Δικαιοσύνης, καθώς και από τον πρόεδρο και το Διοικητικό Συμβούλιο του Δικηγορικού Συλλόγου Αιγίου. Ο πρόεδρος του Αρείου Πάγου συνοδευόταν από τον Επιθεωρητή Αρεοπαγίτη κ. Μαχαίρα.

Να σημειωθεί ότι ήταν η πρώτη φορά που ο πρόεδρος του Ανωτάτου Δικαστηρίου της χώρας επισκέφθηκε το Πρωτοδικείο Αιγίου και μπορεί η επίσκεψή του να είχε εθιμοτυπικό χαρακτήρα, ωστόσο δικαστικοί λειτουργοί και δικηγόροι αντήλλαξαν απόψεις μαζί του για την βελτίωση της λειτουργίας του Πρωτοδικείου Αιγίου. Μάλιστα, από πλευράς Δικηγορικού Συλλόγου Αιγίου, ο κ. Πέππας ξεναγήθηκε στο Δικαστικό Μέγαρο, δηλώνοντας εντυπωσιασμένος για τους χώρους του, διαπιστώνοντας όμως πως φέρει φθορές που χρήζουν άμεσης αποκατάστασης. Για τις ενέργειες που έχουν γίνει προς αυτή την κατεύθυνση ενημερώθηκε από τον πρόεδρο του Δικηγορικού Συλλόγου Γιώργο Μπέσκο και υποσχέθηκε την συνδρομή του για άμεση προώθηση των διαδικασιών. Σημειώνεται ότι έχει ήδη εγκριθεί κονδύλι 600.000 ευρώ για εργασίες στα παράθυρα του Μεγάρου και αναμένονται τα τεύχη δημοπράτησης για να προχωρήσει το έργο.

Αξιοσημείωτο είναι ακόμη το γεγονός ότι ο κ. Πέππας, το τελευταίο διάστημα έχει πραγματοποιήσει ανάλογες επισκέψεις και σε άλλα Πρωτοδικεία της χώρας καταγράφοντας θέσεις και προτάσεις δικαστικών αρχών και Δικηγορικών Συλλόγων.

Με αφορμή την επίσκεψη του προέδρου του Αρείου Πάγου, σε δήλωσή του, ο πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Αιγίου Γιώργος Μπέσκος, επισήμανε: ΄΄Μας τιμά ιδιαίτερα η επίσκεψη του κ. προέδρου του Αρείου Πάγου στο Πρωτοδικείο Αιγίου και στα γραφεία του Δικηγορικού Συλλόγου Αιγίου. Είναι η πρώτη φορά που η ηγεσία του Δικαστικού σώματος επισκέπτεται το Πρωτοδικείο μας. Ο κ. πρόεδρος έδειξε ιδιαίτερο ενδιαφέρον για την πορεία των έργων επισκευής του Δικαστικού Μεγάρου και υποσχέθηκε την άμεση συνδρομή του για άμεση προώθηση των διαδικασιών, ικανοποιώντας ένα πάγιο αίτημα του Δικηγορικού Συλλόγου Αιγίου. Έδειξε ιδιαίτερα ικανοποιημένος από το επίπεδο λειτουργίας τού Πρωτοδικείου μας σε σχέση με την απονομή της Δικαιοσύνης΄΄.

Λίγο πριν αποχωρήσει από το Μέγαρο, ο πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου έδωσε στον κ. Πέππα ως αναμνηστικά δώρα, συσκευασίες τοπικών προϊόντων.


Διαβάστε περισσότερα:
·
Κατηγορίες Άρθρου
ΤΟΠΙΚΑ

Τα σχόλια είναι κλειστά.

protionline.gr