background img
banner
banner

Παμπελοποννησιακό αντιπολεμικό συλλαλητήριο

ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΤΗΝ ΠΑΤΡΑ- ΚΑΛΕΣΜΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΕΙΡΗΝΗΣ ΑΙΓΙΑΛΕΙΑΣ

Σε µαζική συµµετοχή στο Παµπελοποννησιακό αντιπολεµικό – αντιιµπεριαλιστικό συλλαλητήριο που θα γίνει στην Πάτρα και στις πορείες που διοργανώνονται από τις κατά τόπους Επιτροπές Ειρήνης σε όλη τη χώρα, στο πλαίσιο της πανελλαδικής ηµέρας αντιιµπεριαλιστικής δράσης, την Κυριακή 13 του Μάη, καλεί η Επιτροπή Ειρήνης Αιγιάλειας μαζί με τις υπόλοιπες Επιτροπές Ειρήνης Πελοποννήσου – Ζακύνθου και Κεφαλονιάς. Μάλιστα, απευθύνουν κάλεσμα για συμμετοχή στο συλλαλητήριο που θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή, στην πλατεία Υψηλών Αλωνίων της Πάτρας, στις 6.30 το απόγευμα.
Όπως τονίζουν μεταξύ άλλων, ΄΄ο λαός µας πρέπει να βγει στο δρόµο, να καταδικάσει µαζικά τη νέα ιµπεριαλιστική επίθεση ΗΠΑ – Μ. Βρετανίας – Γαλλίας στη Συρία, που στηρίζεται από το ΝΑΤΟ και την ΕΕ. Η όξυνση των ιµπεριαλιστικών αντιθέσεων και ανταγωνισµών, η επίθεση στη Συρία και η συγκέντρωση τεράστιας δύναµης πυρός στην περιοχή ενισχύουν τον κίνδυνο για γενικευµένο ιµπεριαλιστικό πόλεµο. Οι εξελίξεις απαιτούν τη µετατροπή της λαϊκής ανησυχίας σε οργανωµένη πάλη για να διατρανώσουµε τη θέλησή µας κατά των ιµπεριαλιστικών πολέµων και των αιτιών που τους προκαλούν, για τον απεγκλωβισµό της Ελλάδας από τις δαγκάνες του ΝΑΤΟ και της ΕΕ, για µη αλλαγή των συνόρων και των διεθνών συνθηκών που τα καθορίζουν. Οι αντιθέσεις και οι ανταγωνισµοί ισχυρών ιµπεριαλιστικών κρατών και κέντρων µε πρωταγωνιστές τις ΗΠΑ, το ΝΑΤΟ, την ΕΕ, τη Ρωσία και την Κίνα, µε τη συµµετοχή δεκάδων καπιταλιστικών κρατών οξύνονται. Το κυνήγι του καπιταλιστικού κέρδους, το µοίρασµα των αγορών, των πλουτοπαραγωγικών πηγών και των ενεργειακών αγορών έχουν οδηγήσει ήδη σε αιµατηρούς ιµπεριαλιστικούς πολέµους στη Συρία, την Υεµένη, τη Λιβύη, το Ιράκ, την Ουκρανία. Το Ισραήλ συνεχίζει την κατοχή στην παλαιστινιακή γη, σκοτώνει τον παλαιστινιακό λαό στη Δυτική όχθη και τη Λωρίδα της Γάζας. Οι θερµές εστίες αυξάνονται και οι στρατιωτικές ασκήσεις, όπως πχ η άσκηση «ΗΝΙΟΧΟΣ 2018», υπό την επίβλεψη του Αµερικανού πρέσβη, αποτελούν πρόβες πολέµου΄΄.

Η περιοχή της Δυτικής Ελλάδας και της Πελοποννήσου εντάσσεται στα σχέδιά τους

Σημειώνουν ακόμη πως η περιοχή της Δυτικής Ελλάδας και της Πελοποννήσου εντάσσεται στα σχέδια τους µε τη λεγόµενη «γεωστρατηγική αναβάθµιση» γιατί διαθέτει στρατιωτικά αεροδρόµια και βάσεις από Καλαµάτα, Ανδραβίδα, Άραξο µέχρι Άκτιο, διαθέτει επίσης λιµάνια και υποδοµές καθώς και θαλάσσιο υπέδαφος µε υδρογονάνθρακες για την εκµετάλλευση τους από µονοπωλιακούς οµίλους.
Σημειώνουν ακόμη πως ΄΄η θέση των εργαζοµένων, της νεολαίας µας είναι στον αγώνα του αντιπολεµικού, αντιιµπεριαλιστικού κινήµατος. Οι συνεχείς παραβιάσεις του ελληνικού εναέριου και θαλάσσιου χώρου, οι πολεµικές απειλές, ο εµβολισµός του περιπολικού “Γαύδος” από τουρκική ακταιωρό, η σύλληψη των δύο Ελλήνων στρατιωτικών στον Έβρο, η αµφισβήτηση των συνόρων και η στρατιωτική παρουσία στην ΑΟΖ της Κύπρου προειδοποιούν για την κλιµάκωση της τουρκικής επιθετικότητας στο Αιγαίο και την ευρύτερη περιοχή. Η αστική τάξη της γειτονικής χώρας στοχεύει στον έλεγχο των πλουτοπαραγωγικών πηγών στην Α. Μεσόγειο και την αλλαγή των συνόρων όπως δείχνει η εισβολή στη Συρία καθώς και η προκλητική αξίωση για αναθεώρηση της Συνθήκης της Λωζάννης. Οι σχεδιασµοί και ανταγωνισµοί των αστικών τάξεων στρέφονται κατά των λαών και ο λαός µας έχει υποχρέωση να κινηθεί µε βάση τα δικά του συµφέροντα και µε αυτό το κριτήριο να κρίνει αυστηρά την πολιτική της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ και των άλλων αστικών κοµµάτων. Η κυβερνητική πολιτική δεν µπορεί να κρυφτεί πίσω από κάλπικα προσχήµατα. Σηµαδεύεται από τη διαρκή επίθεση κατά της εργατικής τάξης και των λαϊκών στρωµάτων, από τη µείωση των µισθών και των συντάξεων, τη φορολογική ληστεία, τους πλειστηριασµούς για το ξεσπίτωµα λαϊκών οικογενειών, την όξυνση των προβληµάτων των ανθρώπων του µόχθου, την κατάργηση του απεργιακού δικαιώµατος΄΄.
Εκτιμούν ακόμη πως ΄΄η εξωτερική της πολιτική είναι εξίσου επικίνδυνη. Εµπλέκει συνεχώς πιο βαθειά τη χώρα στους ιµπεριαλιστικούς σχεδιασµούς, οι διαπραγµατεύσεις µε τη FYROM και την Αλβανία έχουν στόχο την ένταξη των Δυτ. Βαλκανίων στο ΝΑΤΟ και την ΕΕ για τη λεγόµενη ΕυρωΑτλανική ολοκλήρωση΄΄. Καταλήγοντας, επισημαίνει: ΄΄Εργαζόµενοι, εργαζόµενες, νέοι και νέες, καταπολεµούµε τον εφησυχασµό που καλλιεργεί η κυβέρνηση, απαντάµε τώρα µε µαζική δράση. – Καµιά συµµετοχή στους ιµπεριαλιστικούς πολέµους και επεµβάσεις– Επιστροφή όλων των στρατιωτικών από τις Ευρω-ΝΑΤΟϊκές αποστολές στο εξωτερικό – Καµιά αλλαγή των συνόρων και των συνθηκών που τα καθορίζουν – Έξω το ΝΑΤΟ από το Αιγαίο, τη Μεσόγειο και τα Βαλκάνια -Όχι στη µεταφορά πυρηνικών στον Άραξο -Να κλείσει η βάση της Σούδας και όλες οι ξένες στρατιωτικές Βάσεις και στρατηγεία- Όχι στις πολεµικές δαπάνες για τις ανάγκες του ΝΑΤΟ – Αποδέσµευση από ΕΕ – ΝΑΤΟ, µε το λαό νοικοκύρη στον τόπο του΄΄.


Διαβάστε περισσότερα:
·
Κατηγορίες Άρθρου
ΤΟΠΙΚΑ

Σχετικα αρθρα


Τα σχόλια είναι κλειστά.

protionline.gr