background img
banner
banner

Μετά τον Φιλιππάτο παραιτήθηκε και ο Χριστόπουλος

ΟΙ ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΙΕΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΚΑΙ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΝ ΔΙΑΔΟΧΟ

Από τη στιγμή που ο δήμαρχος Αιγιαλείας Θανάσης Παναγόπουλος ανακοίνωσε στη δημοτική ομάδα, τη Δευτέρα 14 Μαΐου ότι θα προχωρήσει σε ανασχηματισμό έχοντας “στοχοποιήσει” τέσσερα στελέχη της δημοτικής αρχής, κάποιοι “υποψήφιοι” άρχισαν να παραιτούνται από μόνοι τους, επικαλούμενοι διαφορετικό λόγο ο καθένας.

Πρώτος πήγε την παραίτησή του, την περασμένη Πέμπτη, στο πρωτόκολλο, ο αντιδήμαρχος Διοίκησης, Δημήτρης Φιλιππάτος, επικαλούμενος λόγους που έχουν να κάνουν με τη διευκόλυνση του δημάρχου, όπως δήλωσε στην “Π” να κάνει τις αλλαγές που θέλει, από στη στιγμή που ο ίδιος ήταν αντιδήμαρχος Έργων και αργότερα Διοίκησης, από το Σεπτέμβριο του 2014. Ο Δημήτρης Φιλιππάτος όμως παραμένει πρόεδρος στο Λιμενικό Ταμείο, αφού για τη θέση αυτή δεν έχει πάρει μήνυμα, ότι ο δήμαρχος θέλει να τον αλλάξει.

Την παραίτησή του στο δήμαρχο

Χθες το μεσημέρι είχαμε και τη δεύτερη παραίτηση αντιδημάρχου, με τον Βασίλη Χριστόπουλο του Γεωργίου, να πηγαίνει ο ίδιος την επιστολή παραίτησης προς το δήμαρχο, που φάνηκε έκπληκτος από την κίνηση του πρώην αντιδημάρχου Ανάπτυξης και Κοινωνικής Πρόνοιας. Μόνο που το ύφος αυτής της παραίτησης ήταν διαφορετικό και πιο σκληρό, για την κατάσταση που έχει περιέλθει η δημοτική αρχή του Θανάση Παναγόπουλου.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο νεότερος δημοτικός σύμβουλος της πλειοψηφίας, στην επιστολή παραίτησής του, αφήνει αιχμές για τη διαχείριση της καθημερινότητας από πλευράς δημάρχου, διαπιστώνοντας ένα πρωτοφανές ρήγμα με τον κόσμο της Αιγιάλειας. Σύμφωνα με όσα επικαλείται στην επιστολή του ο κ. Χριστόπουλος, η δημοτική αρχή δεν μπορεί να ανταπεξέλθει πλέον σε έργα υποδομής, ούτε καν στη συντήρηση της υφιστάμενης κατάστασης. Με λίγα λόγια η δημοτική αρχή έχει χάσει την επαφή με τους πολίτες!

Ωστόσο δεν αποποιείται το δικό του μερίδιο ευθύνης, για όσα επικαλείται στην παραίτησή του, η οποία είναι αμετάκλητη.

Αλλάζει όλο το Δ.Σ. στο Ν.Π.Δ.Δ.

Ο δήμαρχος βλέπει πλέον ότι δεν χρειάζεται να ζητήσει ο ίδιος τις παραιτήσεις και περιμένει και την τρίτη, αυτή του προέδρου του Νομικού Προσώπου” Πολιτισμός, Παιδεία, Αθλητισμός και Κοινωνική Προστασία” του δήμου Αιγιαλείας, Χρήστου Σπηλιωτόπουλου, ο οποίος θα τη δώσει την ερχόμενη Τρίτη, αφού θέλει να παραστεί στα εγκαίνια του Κολυμβητηρίου που είναι την Κυριακή, με την ιδιότητα που κατέχει σήμερα.

Εντωμεταξύ σήμερα έρχεται στο Δ.Σ Αιγιάλειας προς ψήφιση, η πρόταση του δημάρχου για το νέο αντιπρόεδρο και τον αναπληρωτή του στο ΝΠΔΔ, μετά τις παραιτήσεις Παπαγιαννακόπουλου και Βαρδάκη αντίστοιχα.

Τα πρόσωπα που έχει αναφέρει ο δήμαρχος στη δημοτική του ομάδα ότι θα προτείνει, είναι η Μαρία Παπαχριστοπούλου και ο Μιχάλης Κυριακόπουλος (αντιπρόεδρος και αναπληρωτής ), εκτός και αν υπάρξουν αλλαγές της τελευταίας στιγμής. Ήδη παραιτήθηκαν από το Δ.Σ του ΝΠΔΔ ο Γιώργος Ρούσσος και ο Τάκης Ανδριόπουλος, μετά από απαίτηση του δημάρχου και την παραίτηση Σπηλιωτόπουλου αναμένεται να ακολουθήσουν τουλάχιστον άλλα πέντε μέλη του Δ.Σ.  Άγνωστο παραμένει ποιον τελικά θα τοποθετήσει ο δήμαρχος στη θέση του πρόεδρου.

Δε βλέπει λόγο παραίτησης ο Γιοβάς

Υπάρχει όμως και η αντιδημαρχία Ανατολικής Αιγιάλειας με το δήμαρχο να έχει ζητήσει προ διμήνου την παραίτηση του Γιώργου Γιοβά, αλλά ο δημοτικός σύμβουλος από την Ακράτα δεν ενέδωσε στις πιέσεις. Ούτε σήμερα προτίθεται να παραιτηθεί συνεχίζοντας το έργο του, ανατολικά του δήμου. Μάλιστα ο Γιοβάς σε συνεργασία με το Σπηλιωτόπουλο πήραν πρωτοβουλία να συναντηθούν με τον Εμπορικό Σύλλογο Ανατολικής Αιγιάλειας, προκειμένου να πεισθούν οι έμποροι και καταστηματάρχες της Ακράτας και της Αιγείρας, ότι είναι αναγκαίο να ανοίξει ο ΧΥΤΑ της Αιγείρας, τουλάχιστον για τα δικά τους σκουπίδια, αλλιώς η σαιζόν είναι χαμένη. Η συνάντηση αυτή πραγματοποιήθηκε χθες το βράδυ στην Ακράτα και συμμετείχαν και οι πέντε δημοτικοί σύμβουλοι της περιοχής (Γιοβάς, Σπηλιωτόπουλος, Σταυρόπουλος, Ανδρουτσόπουλος, Τομαράς). Αξίζει να σημειωθεί ότι στη σύσκεψη δεν είχε καλεστεί κανένας από την Επιτροπή Αγώνα κατά της λειτουργίας του ΧΥΤΑ Αιγείρας.

Εντωμεταξύ με τα γεγονότα που έφεραν τις συλλήψεις την περασμένη Τετάρτη και Πέμπτη, κατάφερε την πρώτη μέρα να περάσει ένα μεγάλο κοντέινερ εντός του ΧΥΤΑ, αλλά τη δεύτερη μέρα το απορριμματοφόρο δεν πέρασε και παραμένει από τότε εκεί, χωρίς τον οδηγό του βεβαίως. Χθες το βράδυ, τα συνεργεία καθαριότητας του δήμου είχαν πιάσει δουλειά στην περιοχή, προκειμένου να καθαριστεί η παραλιακή ζώνη της Ακράτας.

Με αυτά τα δεδομένα ίσως ο ευρύς ανασχηματισμός περιοριστεί σε τρεις αλλαγές, αν ο δήμαρχος κρατήσει τον Μιχάλη Κυριακόπουλο αντιδήμαρχο Δυτικής Αιγιάλειας, που είναι το πιθανότερο ενώ άγνωστο είναι τι θα γίνει με τον Γιοβά στην Ανατολική. Επικρατέστεροι να αναλάβουν τις αντιδημαρχίες που έμειναν “ορφανές” αλλά και την προεδρία του ΝΠΔΔ, είναι οι δημοτικοί σύμβουλοι Στράτος Βαρδάκης, Βασίλης Χριστόπουλος του Θεοφάνη και Παναγιώτης Μαρινόπουλος, μόνο που η μία από τις δύο αντιδημαρχίες θα είναι άμισθη και αυτό θα κρίνει πολλά.


Κατηγορίες Άρθρου
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Σχετικα αρθρα


Τα σχόλια είναι κλειστά.

protionline.gr