background img
banner
banner

Παραλίες ελκυστικές και προσβάσιμες!

ΑΜΦΙΒΙΟ ΑΜΑΞΙΔΙΟ ΚΟΛΥΜΒΗΣΗΣ ΤΟΠΟΘΕΤΕΙΤΑΙ ΣΤΟΝ ΕΛΑΙΩΝΑ ΜΕ ΜΕΡΙΜΝΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ

Στην τελική ευθεία για την προετοιμασία των παραλιών για την θερινή περίοδο, βρίσκεται ο δήμος Αιγιαλείας, δίνοντας έμφαση τόσο σε αυτές που θα φέρουν φέτος το διεθνώς αναγνωρισμένο σύμβολο της «Γαλάζιας Σημαίας» όσο και στις υπόλοιπες.

Μάλιστα, στον Ελαιώνα, εκεί όπου φέτος θα αναρτηθεί «Γαλάζια σημαία», προβλέπεται άμεσα η τοποθέτηση αμφίβιου αμαξιδίου κολύμβησης το οποίο έχει προμηθευτεί ο δήμος, δίνοντας σε όλους την δυνατότητα να χαρούν τη θάλασσα!
Υπενθυμίζεται ότι τα τελευταία χρόνια, στις παραλίες Άκολης και Ακράτας, με μέριμνα της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας, τοποθετείται seatrac, δηλαδή ειδικό μηχάνημα που βοηθά άτομα με κινητικά προβλήματα να εισέλθουν στην θάλασσα και να απολαύσουν το μπάνιο τους. Από πλευράς δήμου Αιγιαλείας, όπως έκανε γνωστό στo Protionline.gr  ο αντιδήμαρχος Ανάπτυξης Βασίλης Χριστόπουλος, αγοράστηκε με δημοτικούς πόρους, ειδικό αμφίβιο αμαξίδιο κολύμβησης το οποίο θα τοποθετηθεί στην παραλία Ελαιώνα. ΄΄Η εξυπηρέτηση και ανεμπόδιστη πρόσβαση των ΑμεΑ δεν είναι πρόνομιο αλλά δικαίωμα και το αμφίβιο αμαξίδιο κολύμβησης που θα τοποθετηθεί στον Ελαιώνα θα αποτελέσει πολύτιμο εργαλείο για άσκηση και χαλάρωση στους ανθρώπους αυτούς΄΄, επισήμανε ο κ. Χριστόπουλος, κάνοντας γνωστό πως η αγορά και τοποθέτηση του μηχανήματος περιλαμβάνεται στην μελέτη για την προμήθεια υλικών και τις επισκευές που χρειάζονται, έτσι ώστε οι παραλίες της Αιγιάλειας να γίνουν προσβάσιμες και ελκυστικές για τους επισκέπτες.

Αναβαθμίζεται η παραλία του Ελαιώνα

Σε ό,τι αφορά το αμαξίδιο, πρόκειται για μηχάνημα υψηλής ποιότητας και εργονομίας που υποστηρίζει τα άτομα με δυσκολία στην κίνηση να έχουν πρόσβαση στην παραλία και τη θάλασσα. Έχει σχεδιαστεί για άτομα με παροδική ή μόνιμη δυσκολία κίνησης και εξυπηρετεί είτε άτομα που χρησιμοποιούν καροτσάκι- άτομα με ειδικές ανάγκες, ή άτομα που βρίσκονται σε αποκατάσταση μετά από κάποιο ατύχημα.

Θα πρέπει να τονιστεί ότι οι φουσκωτές ρόδες του από ελαστικό, απορροφούν τους κραδασμούς που προκαλούνται από το σκληρό και ανώμαλο έδαφος, προσφέροντας εύκολη κίνηση.

Τα μπράτσα και οι ρόδες είναι έτσι κατασκευασμένα ώστε να επιπλέουν στο νερό, διασφαλίζοντας την ισορροπία του χρήστη, ενώ εύκολη είναι η μεταφορά και αποθήκευση του αμαξιδίου. Οι χρήστες του βρίσκονται σε μία άνετη θέση και μπορούν να κολυμπούν ή να κάθονται άνετα για πολλές ώρες.

Αξίζει να σημειωθεί ότι στον Ελαιώνα, η παραλία του οποίου φέτος αναβαθμίζεται σημαντικά, θα πραγματοποιηθεί ειδική εκδήλωση για την ανάρτηση της Γαλάζιας σημαίας την ερχόμενη εβδομάδα, σε συνεργασία δήμου, Τοπικού Συμβουλίου και επαγγελματιών της περιοχής.

Μέχρι μέσα Ιουνίου ολοκληρώνονται οι παρεμβάσεις

Την ίδια στιγμή, προχωρούν οι παρεμβάσεις για την αισθητική βελτίωση και λειτουργικότητα των ακτών τής Αιγιάλειας, με την αναβάθμιση των όσων προσφέρουν σε επισκέπτες και λουόμενους, ενώ εκτιμάται ότι μέχρι τα μέσα Ιουνίου θα έχουν ολοκληρωθεί.

Σύμφωνα με τα λεγόμενα του αντιδημάρχου, σε λίγες μέρες πρόκειται να έχουν τοποθετηθεί καμπίνες, παγκάκια, να έχουν βαφτεί τα ξύλα και να έχουν τοποθετηθεί ομπρέλες για σκίαση. Σημειώνεται ότι φέτος θα τοποθετηθούν περισσότερες ομπρέλες στην παραλία Διακοπτού που πέρυσι είχαν τοποθετηθεί ορισμένες για πρώτη φορά.

Επίσης, προχωρούν οι διαδικασίες και για τους ναυαγοσώστες με βάση την μελέτη για την ναυαγοσωστική κάλυψη των παραλιών, στα περσινά πρότυπα, δηλαδή με δώδεκα ναυαγοσώστες για συγκεκριμένες παραλίες της Αιγιάλειας οι οποίες είναι: Ακράτα, Πούντα, Ελαιώνας, Νικολέικα, Εγκάλη, Διακοπτό, Τέμενη, Διγελιώτικα, Αλυκή, Άκολη, Σελιανίτικα, Λόγγος.
Για την προμήθεια του εξοπλισμού των ακτών για Γαλάζιες Σημαίες των Δ.Ε Ακράτας, Αιγείρας, Διακοπτού έχει εγκριθεί το ποσό των 24.762,80€ συμπεριλαμβανομένου ΦΠΑ 24%. και για τις ακτές των Δ.Ε. Αιγίου, Συμπολιτείας, Ερινεού, 24.786,36€ συμπεριλαμβανομένου ΦΠΑ 24% και προχωρούν με απευθείας ανάθεση. Σε ό,τι αφορά το κόστος για την ναυαγοσωστική κάλυψη με βάση τις αντίστοιχες μελέτες παροχής υπηρεσιών, για την ναυαγοσωστική κάλυψη ακτών Δ.Ε. Διακοπτού είναι προϋπολογισμού 24.595,65 ευρώ, ακτών Δ.Ε. Ακράτας 12.297,82 ευρώ και για την ναυαγοσωστική κάλυψη ακτών Δ.Ε. Αιγίου 18.446,74 ευρώ.


Διαβάστε περισσότερα:
· · · · · · ·
Κατηγορίες Άρθρου
ΤΟΠΙΚΑ

Τα σχόλια είναι κλειστά.

protionline.gr