background img
banner
banner

Πολλές οι ταξινομήσεις, λίγες οι πωλήσεις αυτοκινήτων

ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΞΕΚΑΘΑΡΙΣΤΕΙ ΤΟ ΚΤΗΡΙΑΚΟ ΜΕ ΤΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΜΕΤΑΦΟΡΩΝ ΣΤΟ ΑΙΓΙΟ

Την ώρα που συνεχίζονται οι διαβουλεύσεις για το κτιριακό στη διεύθυνση του Υπουργείου Μεταφορών στο Αίγιο, με τις τελευταίες πληροφορίες να κάνουν λόγο για παραμονή του στην παραλία της Αλυκής, η αλλαγή του νόμου για τις ταξινομήσεις των αυτοκινήτων αυξάνει τη δραστηριότητα της τοπικής υπηρεσίας.

Θυμίζουμε ότι είχαν “πέσει στο τραπέζι” προτάσεις, για μετεγκατάσταση της υπηρεσίας, αλλά και την ανακατασκευή του παλιού κτηρίου που στεγάζεται σήμερα η Διεύθυνση. Κτήρια όπως το πρώην Δημοτικό Σχολείο στο Δημητρόπουλο, αλλά και το κτήριο που στεγαζόταν η Τροχαία Εθνικών Οδών, στις εργατικές κατοικίες του Αγ. Αθανασίου, ήταν στις προτάσεις με τη δεύτερη να αποτελεί καλύτερη λύση.

Ωστόσο, υπάρχει το ενδεχόμενο η υπηρεσία να συνεχίσει να λειτουργεί στο υπάρχον κτήριο, που ανήκει στην Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας και συγχρόνως να γίνουν οι απαραίτητες εργασίες στην εγκατάσταση.

Ταξινομήσεις από παντού

Η αύξηση των ταξινομήσεων των επιβατικών αυτοκινήτων δίνει δουλειά στο τοπικό γραφείο, όμως λίγα είναι τα αυτοκίνητα που πουλήθηκαν στο Αίγιο το πρώτο τετράμηνο του έτους. Συγκεκριμένα: Τον Ιανουάριο του 2018 ταξινομήθηκαν 39 αυτοκίνητα, αλλά την Αιγιάλεια οι πωλήσεις αφορούν 6 από αυτά, αφού τα 33 ήρθαν από Πάτρα. Το Φεβρουάριο ταξινομήθηκαν συνολικά 37 αυτοκίνητα, 2 όμως πωλήθηκαν στο Αίγιο, ενώ ήρθαν αυτοκίνητα να ταξινομηθούν από Αθήνα, Ζάκυνθο, Κεφαλονιά, Πύργο, Πρέβεζα και Ναύπακτο. Το Μάρτιο οι ταξινομήσεις αυτοκινήτων στο γραφείο του Αιγίου ήταν 29 και μόλις τρεις αφορούν την Αιγιάλεια, ενώ ήρθε και αυτοκίνητο για ταξινόμηση από το Κιλκίς. Τέλος, τον Απρίλιο του 2018 ταξινομήθηκαν 29 αυτοκίνητα, μόλις ένα από το Αίγιο, τα υπόλοιπα από διάφορες πόλεις, αλλά κυρίως από την Πάτρα. Δηλαδή σε 4 μήνες στην Αιγιάλεια πωλήθηκαν μόλις 13 αυτοκίνητα ενώ η τοπική υπηρεσία του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών ταξινόμησε συνολικά 134 οχήματα.

Πάντως, σε πανελλαδικό επίπεδο οι πωλήσεις αυτοκινήτων σημείωσαν το πρώτο τρίμηνο αύξηση 26% σε σχέση με το αντίστοιχο τρίμηνο του 2017 αν και η αύξηση οφείλεται κυρίως στις εταιρίες ενοικιάσεων που εξόπλισαν τα νησιά εκείνη την περίοδο.


Διαβάστε περισσότερα:
·
Κατηγορίες Άρθρου
ΤΟΠΙΚΑ

Τα σχόλια είναι κλειστά.

protionline.gr