background img
banner
banner

Πρόκριμα για συνέχιση του έργου του ΧΥΤΑ Παπανικολούς;

ΒΓΗΚΕ Η ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΕΠΙΚΡΑΤΕΙΑΣ ΑΛΛΑ ΓΙΑ ΤΗ ΜΕΛΕΤΗ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΩΝ ΕΠΙΠΤΩΣΕΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΝΕΧΙΣΗ ΤΟΥ ΕΡΓΟΥ

Οι φήμες για τη συνέχιση του έργου του ΧΥΤΑ στην θέση «Παπανικολού» δημιούργησε αίσθηση και προβληματισμό, ωστόσο μετά από ενδελεχή έρευνα, διορθώνουμε και τα πράγματα έχουν ως εξής: σύμφωνα με την απόφαση, που έχουν στα χέρια τους παράγοντες της Αιγείρας, κρίνεται αβάσιμη η καταγγελία των κατοίκων του Ερινεού και της Συμπολιτείας, που είχαν προσφύγει στο ΣτΕ το 2010, διότι αποδεικνύεται ότι τηρούνταν οι απαραίτητοι περιβαλλοντικοί όροι, γεγονός που… ίσως ανοίγει τον δρόμο για την επανέναρξη των εργασιών.

Η είδηση της πιθανής επανεκκίνησης των εργασιών στον ΧΥΤΑ Παπανικολούς, δεν εξαρτάται όμως από αυτή την απόφαση, αλλά από την προσφυγή του εργολάβου κατά της διακοπής των εργασιών, απόφαση που αναμένεται από μέρα σε μέρα.

Τα παραπάνω έρχονται την στιγμή που η Αιγιάλεια βρίσκεται σε μία εξαιρετικά δύσκολη κατάσταση εξαιτίας του όγκου των απορριμμάτων που έχουν συσσωρευτεί στους δρόμους, μετά το κλείσιμο από τους κατοίκους, του ΧΥΤΑ Αιγείρας, από τις 14 Φεβρουαρίου. Ωστόσο, η έκδοση της απόφασης δεν σημαίνει ότι ο ΧΥΤΑ Παπανικολούς είναι έτοιμος να λειτουργήσει, αφού υπολείπεται ένα 35% για να ολοκληρωθεί και να τεθεί σε λειτουργία, ενώ δεν αποκλείεται να ζητηθεί νέα μελέτη περιβαλλοντικών επιπτώσεων.

Επιπλέον, εφ’ όσον η Παπανικολού έχει ενταχθεί στο τοπικό σχέδιο για τα απορρίμματα, στο σημείο προβλέπεται να γίνει ΚΔΑΥ εκτός και αλλάξει ο περιφερειακός σχεδιασμός για τη διαχείριση των απορριμμάτων. Από πλευράς κατοίκων Ερινεού και Συμπολιτείας δεν ανησυχούν ιδιαίτερα ακόμα και αν ο εργολάβος κερδίσει την προσφυγή, πολύ δύσκολα λόγω και της επέμβασης των επιθεωρητών περιβάλλοντος το έργο να πάρει μπροστά.


Κατηγορίες Άρθρου
ΤΟΠΙΚΑ

Σχετικα αρθρα


Τα σχόλια είναι κλειστά.

protionline.gr