background img
banner
banner

Στις 14 Νοεμβρίου στο Αίγιο η δίκη Αμβρόσιου σε δεύτερο βαθμό

Στις 14 Νοεμβρίου προσδιορίστηκε η δίκη σε δεύτερο βαθμό του μητροπολίτη Αιγιαλείας και Καλαβρύτων Αμβρόσιου. Ο μητροπολίτης θα καθίσει στο εδώλιο του Τριμελούς Πλημμελειοδικείου Αιγίου για κατάχρηση εκκλησιαστικού αξιώματος και παραβίαση του αντιρατσιστικού νόμου με το ακραία ομοφοβικό του κείμενο, στο οποίο προτρέπει τους αναγνώστες να φτύσουν και να απομονώσουν τους ομοφυλόφιλους και τους υποστηρικτές τους.

Η έφεση ασκήθηκε από την εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αιγίου και τον εισαγγελέα Εφετών Πάτρας ύστερα από αίτημα εννέα μελών της ΛΟΑΤΚΙ κοινότητας, οι οποίοι είχαν παραστεί ως πολιτική αγωγή στη δίκη σε πρώτο βαθμό.

Στο δικαστήριο, ο μητροπολίτης ισχυρίστηκε ότι το επίδικο κείμενο δεν αναφερόταν στους ομοφυλόφιλους αλλά στους πολιτικούς, διαψεύδοντας όσα είχε γράψει ο ίδιος σε άλλο του κείμενο λίγο πριν τη δίκη.

Το δικαστήριο δέχτηκε τον ισχυρισμό του κατηγορούμενου και τον αθώωσε, προκαλώντας πολύ έντονες αντιδράσεις σε ευρύτατο μέρος της κοινωνίας και στα περισσότερα κόμματα του δημοκρατικού τόξου.

Πηγή : https://www.efsyn.gr/


Διαβάστε περισσότερα:
Κατηγορίες Άρθρου
ΤΟΠΙΚΑ

Τα σχόλια είναι κλειστά.

protionline.gr