background img
banner
banner

Τοποθέτηση προστατευτικού κιγκλιδώματος

ΣΤΟ ΠΕΖΟΔΡΟΜΙΟ ΤΗΣ Π.Ε.Ο. ΣΤΟ ΥΨΟΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΕΛΙΚΗΣ

Ένα πάγιο αίτημα του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του Δημοτικού Σχολείου Ελίκης ικανοποιήθηκε, με την τοποθέτηση προστατευτικού κιγκλιδώματος στο πεζοδρόμιο έξω από το σχολείο, κατά μήκος της Παλαιάς Εθνικής Οδού, για την ασφάλεια των μαθητών. Τα κιγκλιδώματα τοποθετήθηκαν την περασμένη εβδομάδα, με την αρωγή της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας και της Σχολικής Επιτροπής Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Αιγιαλείας.
Το Δημοτικό Σχολείο Ελίκης απαριθμεί πάνω από 100 μαθητές από τις τοπικές κοινότητες Ελίκης, Κερύνειας, Ριζομύλου, Νικολαιίκων, Ροδιάς, Κάτω Πτέρης, Μπουφούσκιας και Μαμουσιάς. Η ασφαλής πρόσβαση των μαθητών προς αυτό έχει δυσκολίες, καθώς η είσοδος του σχολείου βρίσκεται πάνω στην παλαιά Εθνική οδό Πατρών-Κορίνθου. Είναι ίσως το μοναδικό Δημοτικό Σχολείο στο Ν. Αχαΐας και ένα από τα ελάχιστα πανελλαδικά, στο οποίο η είσοδος των μικρών μαθητών γίνεται από την μοναδική πρόσβαση που έχουν από την Π.Ε.Ο. Ανατολικά και δυτικά της κεντρικής πόρτας εισόδου υπάρχει πεζοδρόμιο. Όμως το δυτικό κομμάτι αυτού, δεν διέθετε προστατευτικό σιδερένιο κιγκλίδωμα, για την προστασία των μαθητών και των γονέων τους που πηγαίνουν στο σχολείο πεζοί.

Βεβαρημένος κυκλοφοριακά ο δρόμος

Σημειωτέον ότι ο δρόμος στο σημείο αυτό είναι αρκετά στενός και αν διασταυρωθούν δύο οχήματα μεγάλου όγκου (π.χ. λεωφορεία, φορτηγά) καλύπτουν όλο το οδόστρωμα και πλησιάζουν πολύ το πεζοδρόμιο, με ότι κίνδυνο εγκυμονεί αυτό για όλους.

Υπενθυμίζεται επίσης ότι στην περιοχή γίνονται έργα για τη νέα σιδηροδρομική γραμμή και υπάρχει αυξημένη κίνηση σε φορτηγά αυτοκίνητα, τα οποία μεταφέρουν χώματα και διάφορα άλλα οικοδομικά υλικά. Επίσης, η παλαιά εθνική οδός εξυπηρετεί πολλά χωριά και έχει διαρκώς αυξημένη κίνηση, κυρίως μετά και την τοποθέτηση διοδίων στην Ν.Ε.Ο. με κατεύθυνση από Αίγιο προς Καλάβρυτα, Ακράτα και Αιγείρα.

Ικανοποίηση στον Σύλλογο Γονέων και ευχαριστίες

΄΄Προκειμένου η πρόσβαση των μαθητών αλλά και των γονέων τους να γίνεται με ασφάλεια, ο Σύλλογός μας ζήτησε με συντονισμένες προσπάθειες προς κάθε αρμόδια υπηρεσία του δήμου Αιγιαλείας, την τοποθέτηση σιδερένιου προστατευτικού κιγκλιδώματος στο δυτικό πεζοδρόμιο της εισόδου του σχολείου. Το αίτημά μας έγινε πραγματικότητα και τοποθετήθηκαν τα σιδερένια προστατευτικά κιγκλιδώματα την περασμένη εβδομάδα, με την αρωγή της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας και της Σχολικής Επιτροπής Α/βθμιας Εκπαίδευσης Αιγιαλείας΄΄, επισημαίνει στo Protionline.gr  ο πρόεδρος του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων Δημοτικού Σχολείου Ελίκης, Παναγιώτης Φράγκος, προσθέτοντας: ΄΄Ιδιαίτερα ευχαριστούμε τον Αντιπεριφερειάρχη Δυτικής Ελλάδας κ. Αλεξόπουλο Γρηγόρη και τον Πρόεδρο της Σχολικής Επιτροπής Α/βθμιας Εκπαίδευσης και δημοτικό σύμβουλο Αιγιαλείας κ. Μαρινόπουλο Παναγιώτη για την υποστήριξη και την υλοποίηση του σημαντικού αυτού αιτήματος του συλλόγου΄΄.


Διαβάστε περισσότερα:
·
Κατηγορίες Άρθρου
ΤΟΠΙΚΑ

Τα σχόλια είναι κλειστά.

protionline.gr