background img
banner
banner

Τρεις κάλπες στο Πολιτιστικό αύριο Κυριακή

1.240 ΜΕΛΗ ΜΕ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΨΗΦΟΥ ΑΠΟΦΑΣΙΖΟΥΝ ΓΙΑ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ΣΤΗΝ ΑΙΓΙΑΛΕΙΑ

6.736 Αχαιοί θα έχουν δικαίωμα ψήφου, αύριο Κυριακή, για την ανάδειξη νέων μελών και προεδρείων στις Δημοτικές Τοπικές Οργανώσεις, καθώς για την εκλογή νέων μελών και προέδρου στην Νομαρχιακή Διοικούσα Επιτροπή. Εκτός από τις δύο κάλπες που θα στηθούν, θα υπάρχει και μια τρίτη και θα αφορά τους συνέδρους .
Συγκεκριμένα μεθαύριο Κυριακή από τις 09:00 το πρωί μέχρι τις 19:00 το απόγευμα όσοι πλήρωσαν την ετήσια συνδρομή των 12€ θα μπορούν να ψηφίζουν στα εκλογικά κέντρα ως εξής :
Για τη Δημοτική Τοπική Οργάνωση στην πρώτη κάλπη, ένα σταυρό για πρόεδρο και μέχρι τρεις σταυρούς για τα μέλη, που βρίσκονται στο ενιαίο ψηφοδέλτιο. Το ίδιο και στην κάλπη που αφορά τη ΝΟΔΕ, ένα σταυρό για πρόεδρο και μέχρι τρεις για τα μέλη.
Για σύνεδρο όσοι ψηφίσουν θα έχουν δικαίωμα να σταυρώσουν, μέχρι οκτώ υποψήφιους.
Στην Αιγιάλεια τώρα, το ενδιαφέρον κορυφώθηκε την περασμένη εβδομάδα και με ένα μπαράζ εγγραφών της τελευταίας στιγμής ο αριθμός έφτασε τους 1.240. Στις εσωκομματικές εκλογές του 2016 είχαν δικαίωμα ψήφου 1.900 και ψήφισαν τελικά 905, αλλά όπως όλα δείχνουν αυτοί που θα προσέλθουν στις κάλπες την Κυριακή, θα είναι περισσότεροι.
Εντωμεταξύ φόβοι εκφράζονται από τις κατά τόπους εφορευτικές επιτροπές, για το αν θα μπορέσουν να εξυπηρετήσουν ομαλά τη διαδικασία, αφού η αυξημένη προσέλευση μπορεί να δημιουργήσει προβλήματα.
Στην Αιγιάλεια αντίπαλοι είναι ο Βασίλης Σταθακάρος, που διένυσε πια επιτυχημένη θητεία στην προεδρεία της Οργάνωσης και η Άννα Σουφλή η οποία διαφώνησε με τον πρόεδρο για λόγους που εξηγεί ο ίδιος σε συνέντευξη που παραχώρησε στο Protionline.gr. 

Βασίλης Σταθακάρος: “Όλοι μια γροθιά για τον τελικό στόχο”

Ο πρόεδρος της ΔΗΜ. Τ. Ο Ν/Δ Αιγιαλείας Βασίλης Σταθακάρος, όταν μπήκε για πρώτη φορά το 2016 στη διαδικασία να ζητήσει την ψήφο εμπιστοσύνης των νεοδημοκρατών της Αιγιάλειας, ανέδειξε ένα πράγμα. Η πολιτική για να έχει αξία και μέλλον πρέπει να έχει ήθος. Ο κόσμος τον εμπιστεύτηκε για το ήθος του, αλλά και για το όραμά του να ενώσει τη διχασμένη παράταξη στην Αιγιάλεια. Με τον Σταθακάρο η Τοπική ανέβηκε σκαλοπάτι και τώρα δύο χρόνια μετά ζητά πάλι ψήφο εμπιστοσύνης, για να ολοκληρώσει ότι ξεκίνησε.
Σήμερα όμως στο Protionline.gr , δεν χαρίζεται σε όσους ψάχνουν δικαιολογία για να συνεχίσουν την πολιτική του παρελθόντος.

Κύριε Σταθακάρο, σε λίγες ώρες ανοίγει η κάλπη των εσωκομματικών εκλογών της Ν.Δ. Είστε έτοιμοι για τη διαδικασία; Είστε ευχαριστημένοι από τις εγγραφές; Τί προσδοκάτε για το αποτέλεσμα;

Οι 1.240 Αιγιαλείς που απέκτησαν ή ανανέωσαν την κάρτα μέλους της Ν.Δ. είναι ένας αριθμός που ξεπέρασε και τις πλέον αισιόδοξες προβλέψεις μα;. Εάν η διαδικασία ήταν διαφορετική και το κόστος μικρότερο είμαι πεπεισμένος ότι η συμμετοχή, ίσως, να ήταν και διπλάσια. Παρ΄ όλα αυτά θέλω εγώ και οι συνεργάτες μου να ευχαριστήσουμε από καρδιάς όλες και όλους που συμμετείχαν στη διαδικασία και να τους καλέσουμε να προσέλθουν στην κάλπη της Κυριακής. Επίσης, θέλω να διαβεβαιώσω και αυτούς που δεν θα έχουν δικαίωμα ψήφου την Κυριακή ότι εμείς τους θεωρούμε ισότιμα μέλη και έτσι θα τους αντιμετωπίσουμε στην ερχόμενη διετή θητεία μας. Χωρίς διαχωρισμούς, όλοι μια γροθιά για τον τελικό στόχο. Τη νίκη της Ν.Δ. στην Αιγιάλεια και Πανελλαδικά.
Σε ότι αφορά τη διαδικασία αρμόδια είναι η Δημοτική Εφορευτική Επιτροπή και εννοείται πως είμαστε στη διάθεσή της για την όποια βοήθεια απαιτηθεί. Από το αποτέλεσμα προσδοκώ τη μέγιστη συμμετοχή και την εκλογή των αξιότερων.

Πρόεδρε, την Κυριακή έχεις ¨αντίπαλο¨ για την προεδρία της ΔΗΜ.Τ.Ο. την μέχρι σήμερα γραμματέα του οργάνου, την κα Σουφλή, με την οποία συμπορευτήκατε στις εσωκομματικές εκλογές του 2016. Πώς προέκυψε αυτό το ¨διαζύγιο¨ και ταυτόχρονα ο ¨γάμος¨ με τον τότε συνδιεκδικητή της προεδρίας Βασίλη Χριστόπουλο;

Θεωρώ ότι η υποψηφιότητα της κας Σουφλή είναι μια υποψηφιότητα με ¨άρωμα¨ δημοτικών εκλογών. ¨Επιβλήθηκε¨ από συγκεκριμένη δημοτική ομάδα, εξυπηρετεί δημοτικά μικροσυμφέροντα που καμία σχέση δεν έχουν με το ρόλο και την αποστολή μιας κομματικής τοπικής οργάνωσης. Επιπλέον, εκτιμώ ότι είναι κόντρα στη βούληση της συντριπτικής πλειοψηφίας, παντελώς άκαιρη και εντελώς αχρείαστη. Εμείς ετοιμάζουμε την οργάνωση για τις επερχόμενες Εθνικές και Ευρωπαϊκές εκλογές. Αυτή είναι η κύρια και βασική μας αποστολή. Να πετύχουμε την πρωτιά της Ν.Δ. στην Αιγιάλεια και να συμβάλλουμε στη νίκη της Ν.Δ. σε Αχαϊκό και Πανελλαδικό επίπεδο. Να αγωνιστούμε για να απαλλαγεί ο τόπος μας από τη χειρότερη μεταπολιτευτικά κυβέρνηση, να ξαναπάρει το τιμόνι της διακυβέρνησης η μεγάλη φιλελεύθερη-πατριωτική μας παράταξη με Πρωθυπουργό τον Κυριάκο Μητσοτάκη.
Σε ότι αφορά το Βασίλη Χριστόπουλο θα ήθελα να τον ευχαριστήσω για τη γενναία απόφαση που πήρε και που καταδεικνύει το αυξημένο αίσθημα ευθύνης απέναντι στο κόμμα και τον κοινό σκοπό. Επίσης, θα ήθελα να ευχαριστήσω όλες και όλους που στηρίζουν την υποψηφιότητά μου, καθώς και τους στενούς μου συνεργάτες-υποψήφια μέλη της νέας ΔΗΜ.Τ.Ο.

Κύριε Σταθακάρο, δέχεστε συντονισμένες κατηγορίες από την πλευρά της κας Σουφλή περί απευθείας συνεργασίας σας με τη νυν δημοτική αρχή, όπως και ότι υπήρξαν αθρόες εγγραφές μελών στη Ν.Δ. με ¨ύποπτες¨ διαδικασίες. Τι απαντάτε;

Οι συγκεκριμένες αυτές ¨κατηγορίες¨ είναι ανάξιες λόγου και εντάσσονται σε ένα ευρύτερο σχέδιο λασπολόγησης και κατασυκοφάντησης της υποψηφιότητάς μου. Άλλωστε, ο εμπνευστής αυτών των διαδικασιών είναι αυτός που πολέμησε λυσσαλέα τη δημοτική αρχή της περιόδου 2007-2010 στην οποία συμμετείχε η κα Σουφλή και μάλιστα λόγω της μανίας και της σφοδρότητας της πολεμικής του έφτασαν έως τις δικαστικές αίθουσες με απίστευτα κατηγορητήρια. Τί μεσολάβησε και σήμερα υπάρχει πολιτική συνεργασία αυτών των μερών, αυτό θα πρέπει να το απαντήσουν οι συνεργαζόμενοι.
Η σχέση μου με τη σημερινή δημοτική αρχή έχει να κάνει με τις Νεοδημοκράτισσες και τους Νεοδημοκράτες που την πλαισιώνουν, όπως ακριβώς το ίδιο συμβαίνει και με τη σχέση μου με όλους τους δημοτικούς συνδυασμούς που υφίστανται ή πρόκειται να δημιουργηθούν και έχουν ως μέλη τους μέλη της Ν.Δ. Αιγιαλείας.
Τέλος, για τις συκοφαντικές κατηγορίες περί ¨μυστικών κονδυλίων¨ μόνο να ξεκαρδιστώ στα γέλια μπορώ κι αυτό κάνω. Επισημαίνω, όμως, και ταυτόχρονα διερωτώμαι εάν τα 150 και πλέον ονόματα στη λίστα των μελών της Ν.Δ. Αιγιαλείας που έχουν δηλωθεί με το mailσυγγενικού προσώπου δημοσιογράφου-δημοτικού παράγοντα ¨χρηματοδοτήθηκαν¨ από κάπου; Η απάντησή μου, βέβαια, είναι όχι. Εγώ είμαι ξεκάθαρος. Άλλες και άλλοι έχουν ¨λερωμένη¨ τη φωλιά τους…

Πρόεδρε, τελειώνοντας αυτή τη συζήτηση θα θέλαμε να μας δώσετε το στίγμα της υποψηφιότητάς σας. Γιατί να σας ξαναπροτιμήσουν τα μέλη της Ν.Δ.;

Πιστεύω πως στη διετία που πέρασε εγώ και οι συνεργάτες μου δώσαμε σαφή δείγματα γραφής. Δυναμώσαμε τη φωνή και την παρέμβαση της Ν.Δ. σε τοπικό, Αχαϊκό και κεντρικό επίπεδο. Άνοιγμα νέων γραφείων με πλήρη υλικοτεχνική υποδομή, συνεχείς ανακοινώσεις, δελτία τύπου, παρουσία στον ηλεκτρονικό και γραπτό τύπο, στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, περιοδείες σε όλη την Αιγιάλεια, κοινωνικό έργο, αδιάληπτη παρουσία και φωνή στα κομματικά όργανα νομαρχιακά και κεντρικά, εκπροσώπηση σε παναιγιάλειες εκδηλώσεις και διαδικασίες, διάφανη οικονομική διαχείριση.
Η ¨παρέλαση¨ από την Αιγιάλεια της Μπακογιάννη, του Χατζηδάκη, του Κικίλια, του Βορίδη, του Γκιουλέκα και πολλών άλλων καταδεικνύει ότι έχουμε ήδη βάλει ψηλά τον πήχη και περνάμε από πάνω. Όλοι μαζί.
Κάναμε ακούσια λάθη, υπήρξαν παραλείψεις, στεναχωρήσαμε ενδεχομένως κάποιες και κάποιους. Μαθαίνουμε από τα λάθη μας και βελτιωνόμαστε. Δεν είμαστε επαγγελματίες της πολιτικής. Ασχολούμαστε, διότι μας αρέσει και αγαπάμε τη Ν.Δ. Τόσο απλά.
Ζητάω την ψήφο εμπιστοσύνης των μελών της Ν.Δ. Αιγιαλείας. Μπαίνουμε στην κρισιμότερη πολιτική φάση των τελευταίων ετών. Έχουμε μπροστά μας σειρά εκλογικών αναμετρήσεων κρίσιμων και αποφασιστικών για το μέλλον του τόπου. Δεν χρειάζονται πειραματισμοί. Απαιτείται ενότητα, σοβαρότητα, αγωνιστικότητα. Εγώ και οι συνεργάτες μου μπορούμε και θα πετύχουμε μαζί σας. Σας ευχαριστώ από τα βάθη της καρδιάς μου. Υγεία και καλό αγώνα.


Κατηγορίες Άρθρου
ΤΟΠΙΚΑ

Σχετικα αρθρα


Τα σχόλια είναι κλειστά.

protionline.gr