background img
banner
banner

«Ζωντάνεψαν» την ορεινή Ακράτα με τα πινέλα και τα χρώματά τους!

ΟΚΤΩ ΦΟΙΤΗΤΕΣ ΤΗΣ ΑΝΩΤΑΤΗΣ ΣΧΟΛΗΣ ΚΑΛΩΝ ΤΕΧΝΩΝ ΑΠΟΤΥΠΩΣΑΝ ΤΟΠΙΑ ΚΑΙ ΑΞΙΟΘΕΑΤΑ

Πηγή έμπνευσης και δημιουργίας έγιναν εικόνες της Ανατολικής Αιγιάλειας για οκτώ τελειόφοιτους της Ανώτατης Σχολής Καλών Τεχνών, οι οποίοι για τέσσερις ημέρες παρέμειναν στην περιοχή και ζωγράφισαν τοπία και αξιοθέατα. Μάλιστα, τα έργα τους, που θα αξιολογηθούν ως εργασία στην Σχολή τους, θα επιστρέψουν στην περιοχή για να εκτεθούν σε επιλεγμένα σημεία!

Οι οκτώ ταλαντούχοι νεαροί συνοδεύονταν από τον καθηγητή τους Μάριο Σπηλιόπουλο ο οποίος κατάγεται από την περιοχή και αποτέλεσε τον συνδετικό κρίκο ώστε οι νέοι ζωγράφοι να εμπνευστούν από την ύπαιθρο αλλά και κάθε όμορφη «γωνιά» της ορεινής Ακράτας. Και σύμφωνα με τα λεγόμενά τους, τα σημεία που εντόπισαν και θα μπορούσαν να αποτυπώσουν, είναι πάρα πολλά, αφού δήλωσαν άκρως εντυπωσιασμένοι.

Οι φοιτητές επισκέφθηκαν την περιοχή το Σάββατο 28 Απριλίου, παρέμειναν την Πρωτομαγιά και έφυγαν την επομένη, Τετάρτη 2 Μαΐου. Και τι καλύτερο από το να αποτυπώσουν το όμορφο φυσικό τοπίο της ορεινής Ακράτας, σε μία περίοδο που η φύση ευωδιάζει και γεμίζει χρώματα… Οι νεαροί φιλοξενήθηκαν στην ορεινή Βαρβάρα από τον αντιδήμαρχο Γιώργο Γιοβά, με την αντιδημαρχία Ανατολικής Αιγιάλειας να στηρίζει την όλη προσπάθεια, όπως και ο Πολιτιστικός Σύλλογος «Αναγέννησις» Ακράτας αλλά και επαγγελματίες και κάτοικοι της περιοχής.

Μία καλή ευκαιρία για την ανάδειξη της περιοχής

΄΄Μας ικανοποιεί ιδιαίτερα το γεγονός ότι τα νεαρά αυτά παιδιά εντυπωσιάστηκαν από την περιοχή μας και έφυγαν με τις καλύτερες εντυπώσεις, αφού μας υποσχέθηκαν ότι θα ξανάρθουν. Ήταν μία πολύ καλή ευκαιρία να γνωρίσουν την ορεινή Ακράτα και να μεταδώσουν μέσα από την τέχνη τους, την ζωγραφική, τις ομορφιές της που, ενδεχομένως, πολλοί δεν έχουν την ευκαιρία ως τώρα να ανακαλύψουν΄΄, επισήμανε στο Protionline.gr  ο κ. Γιοβάς, τονίζοντας πως στόχος πρέπει να γίνει η εξωστρέφεια και η ανάδειξη της περιοχής.

Ερωτηθείσα από το Protionline.gr  η αντιπρόεδρος της «Αναγέννησις» Μαρία Οικονομοπούλου, έκανε γνωστό πως το μάθημα των φοιτητών ήταν η αποτύπωση τοπίων της περιοχής. Όπως είπε, επισκέφθηκαν πολλά σημεία από εκείνα που τους υποδείχθηκαν, όπως η Παναγία των Καταφυγίων, η Ζαρούχλα, η Βαρβάρα, η λίμνη Τσιβλού κ.ά., έστησαν τους καμβάδες και με τα δικά τους… χρώματα, «πάγωσαν» τις εικόνες εκφράζοντας μέσα από τα έργα τους τα συναισθήματα που τους κυρίευσαν. ΄΄Στόχος μας είναι σε συνεργασία με τον κ. Σπηλιόπουλο, ανάλογη επίσκεψη φοιτητών να πραγματοποιείται κάθε χρόνο ώστε να αναδεικνύεται η περιοχή μας΄΄, τόνισε η κ. Οικονομοπούλου.

Όσο για τα έργα, αυτά, σύμφωνα με τα λεγόμενα του κ. Γιοβά, πρόκειται να εκτεθούν στο Μουσείο Ζαρούχλας, στο Μουσείο της Βαρβάρας μόλις ολοκληρωθεί, αλλά και στην Δημοτική Πινακοθήκη Ακράτας.

 

 

 


Κατηγορίες Άρθρου
ΤΟΠΙΚΑ

Σχετικα αρθρα


Τα σχόλια είναι κλειστά.

protionline.gr