background img
banner
banner

Α΄ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ: Επιστροφή στους δυο ομίλους η Α΄ κατηγορία

Χρειάστηκε να περάσουν 16 χρόνια, για να επανέλθει και πάλι η λειτουργία των δυο ομίλων, στο πρωτάθλημα της Α΄ κατηγορίας, ΕΠΣ Αχαΐας. Από 12 σωματεία θα αποτελείται ο κάθε όμιλος, που θα πάρει την τελική του μορφή μετά την αυστηρή εφαρμογή των γεωγραφικών κριτηρίων. Ακόμα είναι νωρίς για να γνωρίζουμε την ποιότητα και την ισχύ που θα αντιστοιχεί σε κάθε όμιλο, έχοντας άλλωστε στη δυναμική τους, κάποια σωματεία που θα κάνουν τα παρθενικά τους βήματα στην μεγάλη Ερασιτεχνική κατηγορία.


Πρωτάρης και ο Φοίνικας στην Α΄ κατηγορία

Μετά την παραμονή της Θύελλας Αιγίου για 4η συνεχόμενο χρόνο στην μεγάλη κατηγορία ΕΠΣΑ, έρχεται να της κάνει παρέα ο Δήμος Διακοπτού, που είχε αγωνιστεί και πάλι στην Α΄ κατηγορία με την ονομασία ΑΟ Διακοπτού, καταφέρνοντας μάλιστα να κερδίσει την προαγωγή του στην Δ΄ Εθνική κατηγορία, η οποία τώρα έχει καταργηθεί.
Ο Φοίνικας Σαλμενίκου θα εισπράττει εμπειρίες για πρώτη φορά απ’ αυτή την κατηγορία, έχοντας όμως γρήγορα αναπτυχθεί και προβιβαστεί, στον μικρό χρόνο που διανύσαμε από την ίδρυσή του.
Τα παρθενικά τους βήματα επίσης θα πραγματοποιήσουν από τον ερχόμενο Σεπτέμβρη στην Α΄ κατηγορία τα σωματεία: ΑΕ Δρεπάνου, Δίας, Αστέρας Τσουκαλεΐκων και Πάτρα 2005.

Με τρεις εκπροσώπους Αιγιαλείς η Α΄ κατηγορία

Εκτός από τη Θύελλα Αιγίου, στον «χάρτη» της Α΄ κατηγορίας για τη σεζόν 2018-19, θα προστεθούν επίσης από την περιοχή της Αιγιάλειας, το Διακοπτό και ο Φοίνικας Σαλμενίκου. Φυσικά θα συμμετάσχουν στον ίδιο όμιλο, αφού θα ισχύσουν τα γεωγραφικά κριτήρια, με τις υπόλοιπες ομάδες αλφαβητικά να είναι: ΑΕ Δρεπάνου, Αετός Πατρών, Αναγέννηση Πατρών, Αναγέννηση Ψαθοπύργου, ΑΠΣ Πάτραι, Αρης Πατρών, Αστέρας Τσουκαλεΐκων, Ατρόμητος, Αχαϊκή, Δαβουρλής Κ. ‘92, Δίας, Δόξα Παραλίας, Εθνικός Σαγεΐκων, Ζαβλάνι/Αίας, Θύελλα Πατρών, Κεραυνός Αγίου Βασιλείου, Νίκη Προαστείου, Πήγασος Μπεγουλακίου, Πανιώνιος/Αχιλλέας, Πάτρα 2005, Τριταιικός.

Με πολλές απαιτήσεις το νέο πρωτάθλημα

Μια καινοτομία που συναντάμε για πρώτη φορά στα πρωταθλήματα, θα εφαρμοστεί στην νέα Α΄ κατηγορία των δυο ομίλων, την χρονική περίοδο 2018-19.
Μηδενός εξαιρουμένου σωματείου θα υπάρχει αγωνιστική δράση, μετά το φινάλε της κανονικής διάρκειας του πρωταθλήματος.
Ένα σενάριο που σκέφτονται να θέσουν σε εφαρμογή οι διοικούντες την ΕΠΣ Αχαΐας, είναι να σχηματίσουν τα play off οι έξι πρώτες ομάδες κάθε ομίλου και τα play out οι έξι τελευταίες.
Στη συνέχεια οι δυο πρώτοι του α΄ ομίλου, με τους αντίστοιχους του β΄ ομίλου να σχηματίσουν ένα ακόμα μίνι πρωτάθλημα, από το οποίο θα αναδειχθεί και ο πρωταθλητής.
Φυσικά το σχέδιο για το νέο πρωτάθλημα θέλει πολύ σκέψη για την καλύτερη και δικαιότερη λειτουργία του, χωρίς ακόμα η διοικούσα αρχή δεν έχει καταλήξει σε κάποιο τελικό πλάνο.
Στην ανωτέρω πρώτη σκέψη δεν αποκλείονται κάποιες διαφοροποιήσεις, με ιδιαίτερη προσοχή να δίνεται σε κάποιες δικλείδες ασφάλειας, πάνω στα πλεονεκτήματα ομάδων που θα έχουν προβάδισμα σε βαθμούς και νίκες. Να μην αδικηθεί κανείς.


Κατηγορίες Άρθρου
ΤΟΠΙΚΑ

Σχετικα αρθρα


Τα σχόλια είναι κλειστά.

protionline.gr