background img
banner
banner

Παράταση για τις φορολογικές δηλώσεις 2018

Η σχετική απόφαση υπεγράφη από την υφυπουργό Οικονομικών Κατερίνα Παπανάτσιου και δεν προβλέπεται καμία αλλαγή στις δόσεις καταβολής του φόρου εισοδήματος από τα φυσικά πρόσωπα, ενώ ο αριθμός των δόσεων για τα νομικά πρόσωπα θα είναι πέντε αντί για έξι.

Λίγο νωρίτερα είχε κάνει γνωστή την υπογραφή της απόφασης ο πρόεδρος του Οικονομικού Επιμελητηρίου, Κωνσταντίνος Κόλλιας, με ανάρτησή του στο facebook.

«Tax Alert: Υπογράφηκε η απόφαση της παράτασης της προθεσμίας υποβολής των φορολογικών δηλώσεων για τις 26 Ιουλίου. Αναμένεται η επίσημη ανακοίνωση. Για να ηρεμήσουμε όλοι!», αναφέρεται χαρακτηριστικά στην ανάρτηση του κ. Κόλλια.

Μέχρι στιγμής δεν έχει υποβληθεί πολύ μεγάλος αριθμός φορολογικών δηλώσεων. Συγκεκριμένα έχουν υποβληθεί 3,5 εκατ. φορολογικές δηλώσεις από τις περίπου 6,3 εκατ. που εκτιμάται ότι θα υποβληθούν συνολικά. Απομένει δηλαδή η υποβολή 2,8 εκατ. δηλώσεων μέσα σε λιγότερο από μια εβδομάδα.

Να σημειωθεί ότι εμφανίζονται ορισμένα προβλήματα στη διαδικασία υποβολής των φορολογικών δηλώσεων συγκεκριμένες ώρες την ημέρας. Συγκεκριμένα μεταξύ 11 το πρωί και 1 μετά το μεσημέρι το σύστημα παρουσιάζει καθυστερήσεις.


Διαβάστε περισσότερα:
·
Κατηγορίες Άρθρου
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Τα σχόλια είναι κλειστά.

protionline.gr