background img
banner
banner

Πραγματοποίησαν συγκέντρωση στο Αίγιο, βάζουν… πλώρη για Αποκεντρωμένη

ΟΙ ΑΓΡΟΤΕΣ – ΜΕΛΗ ΤΟΥ ΑΓΡΟΤΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΑΙΓΙΟΥ «ΜΠΑΚΟΠΟΥΛΟΣ – ΝΤΡΙΝΑΣ»

Σε ενημέρωση για τις εξελίξεις στον πρωτογενή τομέα και τις επιπτώσεις στους μικρομεσαίους παραγωγούς, προχώρησε το Διοικητικό Συμβούλιο του Αγροτικού Συλλόγου Αιγίου «Μπακόπουλος – Ντρίνιας» στους συγκεντρωμένους αγρότες προχθές Τετάρτη 27 Ιουνίου στα γραφεία της ΠΕΣ. Ιδιαίτερη αναφορά έγινε στη νέα ΚΑΠ 2020-2027 που προβλέπει δραστική μείωση των ενισχύσεων και αλλαγή του τρόπου καταβολής τους, που θα έχει σημαντικές αρνητικές επιπτώσεις στις μικρομεσαίους αγρότες σταφιδοκαλλιεργητές στην Αιγιάλεια.

Ο πρόεδρος του Αγροτικού Συλλόγου Γιάννης Μποδιώτης τόνισε την σημασία που αποκτά το αίτημα προς τη Κυβέρνηση για κατώτερες εγγυημένες τιμές παραγωγού και κάλεσε τους αγρότες και κτηνοτρόφους να οργανωθούν στο Σύλλογο για πιο αποτελεσματικούς μαζικούς αγώνες. Ενημέρωση έγινε και για τα κόκκινα δάνεια, τα αγροτικά χρέη σε δημόσιο και δήμο, το κόψιμο ρεύματος σε ΤΟΕΒ και συνεταιριστικές γεωτρήσεις , για τις χαμηλές τιμές στο γάλα και το κρέας.
Η συγκέντρωση κατέληξε με πλατύ κάλεσμα στους αγροτοκτηνοτρόφους της Αιγιάλειας και άλλους αγροτικούς συλλόγους της Αχαΐας να δηλώσουν συμμετοχή στην αγροτική κινητοποίηση στις 3 Ιούλη στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση που διοργανώνει ο Αγροτικός Σύλλογος Αιγίου «Μπακόπουλος Ντρίνιας» με τον Αγροτικό Σύλλογο Πατρών, Ωλενίας, και την Επιτροπή Αγώνα Αγροτοκτηνοτρόφων Ερυμάνθου.

Μαζική παράσταση στη ΔΕΗ

Οι συγκεντρωμένοι αγρότες προχώρησαν στη συνέχεια σε μαζική παράσταση στη ΔΕΗ στο Αίγιο όπου ζήτησαν επανασύνδεση του ρεύματος σε αντλιοστάσια συνεταιριστικά και των ΤΟΕΒ, ιδιαίτερα μπροστά στην καλοκαιρινή περίοδο υπογραμμίζοντας τη δεινή οικονομική κατάσταση πολλών αγροτικών νοικοκυριών και ευνοϊκότερους όρους εξόφλησης με χαμηλές προκαταβολές της τάξης του 5% αντί για 30% που ζητά η ΔΕΗ.


Κατηγορίες Άρθρου
ΤΟΠΙΚΑ

Σχετικα αρθρα


Τα σχόλια είναι κλειστά.

protionline.gr