background img
banner
banner

Αναπροσαρμογή αντιτίμου για την χρήση κατ’ άτομο του Κολυμβητηρίου

ΑΠΟΦΑΣΙΣΕ ΤΟ ΝΟΜΙΚΟ ΠΡΟΣΩΠΟ ΜΕ ΣΚΟΠΟ ΤΗΝ ΒΙΩΣΙΜΟΤΗΤΑ  ΚΑΙ ΑΠΡΟΣΚΟΠΤΗ ΣΥΝΕΧΙΣΗ ΤΗΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΤΟΥ

Τροποποίηση της απόφασης του προηγούμενου Διοικητικού Συμβουλίου και αύξηση του ποσού που θα επιδίδουν οι σύλλογοι για την χρήση του Δημοτικού Κολυμβητηρίου, αποφάσισε το Νομικό Πρόσωπο του δήμου, στην προχθεσινή συνεδρίασή του. Έτσι, το αντίτιμο από 5 ευρώ που είχε οριστεί, αναπροσαρμόζεται πλέον στα 20 ευρώ, λαμβάνοντας υπόψη τόσο τα χρήματα που δαπανήθηκαν για την αποκατάσταση και λειτουργία του κολυμβητηρίου, όσο και τα τρέχοντα λειτουργικά έξοδα.
΄΄Ο στόχος δεν είναι άλλος από το να υπάρχει μία δίκαιη πολιτική απέναντι σε όλους τους συλλόγους, αλλά και να καταστεί βιώσιμο το κολυμβητήριο, συνεχίζοντας την λειτουργία του, ώστε να το χαίρονται όλοι οι Αιγιαλείς΄΄, επισήμανε στο Protionline.gr  ο πρόεδρος του ΝΠΔΔ Στράτος Βαρδάκης.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το Νομικό Πρόσωπο έχει ήδη δημιουργήσει τμήμα ενηλίκων που χρησιμοποιούν το κολυμβητήριο από την πρώτη μέρα λειτουργίας του, ενώ προτίθεται άμεσα να ξεκινήσει και τμήμα ανηλίκων, ηλικιών 7-18 ετών.
Τόσο για τους μεγάλους όσο και για τους μικρούς «κολυμβητές» το αντίτιμο είναι στα 20 ευρώ τον μήνα, ποσό που βεβαίως αποδίδεται εξ ολοκλήρου στο Νομικό Πρόσωπο. Από εκεί και πέρα, όπως αποσαφηνίστηκε και στην προχθεσινή συνεδρίαση του Οργάνου, ανεξάρτητα από το πόσο ανέρχεται η μηνιαία συμβολή για τον Κολυμβητικό Όμιλο Αιγίου αλλά και για όλους τους συλλόγους που θα εκμεταλλεύονται το κολυμβητήριο, θα αποδίδουν 20 ευρώ τον μήνα για κάθε άτομο. Βεβαίως, και το ΝΠΔΔ έχει τους δικούς του γυμναστές, ενώ για όλους τους χρήστες υπάρχουν ναυαγοσώστες και το απαιτούμενο προσωπικό για την σωστή λειτουργία του κολυμβητηρίου.

Αλλαγή χρήσης 1ου, 2ου Παιδικού Σταθμού και Ακράτας

Στην συνεδρίαση της Δευτέρας, ιδιαίτερη συζήτηση έγινε και για το θέμα των Δημοτικών Παιδικών Σταθμών με αντίστοιχες αποφάσεις ώστε να προχωρήσουν άμεσα οι απαιτούμενες παρεμβάσεις για να εξασφαλιστεί η αδειοδότησή τους, προκειμένου να είναι σε θέση να λειτουργήσουν την χρονιά 2018-2019.

Συγκεκριμένα, ο 1ος και 2ος Δημοτικός Παιδικός Σταθμός Αιγίου και ο Δημοτικός Παιδικός Σταθμός Ακράτας, πρόκειται να μετατραπούν σε Βρεφονηπιακοί Δημοτικοί Παιδικοί Σταθμοί. Σε πρώτη φάση θα γίνει η μετατροπή πιλοτικά γι’ αυτούς και εν συνεχεία μέσα σε μία πενταετία, θα γίνουν βρεφονηπιακοί και οι υπόλοιποι, φιλοξενώντας παιδάκια μικρότερων ηλικιών.
Για να γίνει αυτό ωστόσο, θα πρέπει να προχωρήσουν συγκεκριμένες παρεμβάσεις που ήδη έχουν δρομολογηθεί γι’ αυτούς που θα μετατραπούν άμεσα. Επιπλέον, υπάρχει και σχετική χρηματοδότηση από το υπουργείο Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Αλληλεγγύης για να προχωρήσουν οι αλλαγές.

Επίσης, μέχρι το τέλος Ιουλίου θα πρέπει να έχουν ολοκληρωθεί οι απαιτούμενες παρεμβάσεις ώστε να αδειοδοτηθούν όλοι οι Δημοτικοί Παιδικοί Σταθμοί, ήτοι 1ος, 2ος, 3ος, 4ος Αιγίου, Διακοπτού και Ακράτας. ΄΄Ήδη διαθέτουμε σε όλους πυρασφάλεια, καθώς και όλα τα απαραίτητα πιστοποιητικά που επιβεβαιώνουν την καταλληλότητά τους να λειτουργήσουν΄΄, σημείωσε επ’ αυτού ο κ. Βαρδάκης.

Απόφαση για δημιουργία δύο επιπλέον ΚΔΑΠ!

Σε ό,τι αφορά τις δομές για παιδιά, το συμβούλιο του ΝΠΔΔ έλαβε και αποφάσεις για τα ΚΔΑΠ. Συγκεκριμένα, αποφάσισε την δημιουργία δύο ακόμη Κέντρων Δημιουργικής Απασχόλησης στην Τέμενη και τα Σταφιδάλωνα! ΄΄Καταγράφοντας το αυξημένο ενδιαφέρον και την δυνατότητα που υπάρχει για την δημιουργία τους, αποφασίσαμε να γίνουν δύο ακόμη ΚΔΑΠ σε Σταφιδάλωνα και Τέμενη. Μάλιστα, έχουμε προχωρήσει και σε αξιολόγηση χώρων για την στέγασή τους΄΄, επισήμανε ο πρόεδρος του ΝΠΔΔ. Επιπλέον, για τα ΚΔΑΠ αποφασίστηκε και αλλαγή ωρών λειτουργίας. Ως γνωστόν, τους καλοκαιρινούς μήνες τα Κέντρα λειτουργούν πρωινές ώρες. Ικανοποιώντας αίτημα των γονέων, θα λειτουργούν από τις 9.00 το πρωί ως τη 1.00 το μεσημέρι και όχι από τις 10.00 ως τις 2.00 που ισχύει ως τώρα.

Χρηματοδοτήσεις και κυλικείο Κλειστού Γυμναστηρίου

Στην ίδια συνεδρίαση, το Νομικό Πρόσωπο προχώρησε σε ομόφωνη απόφαση για την 2η αναμόρφωση του προϋπολογισμού του, ενώ έκρινε αναγκαία και την προμήθεια εξοπλισμού για τις ανάγκες αθλητικών χώρων και Παιδικών Σταθμών. Παράλληλα, ενέκρινε την πραγματοποίηση δαπάνης και την παροχή υπηρεσίας συντήρησης χλοοταπήτων των γηπέδων του δήμου. Ακόμη, ενέκρινε την χρηματοδότηση (1.000 ευρώ) για την συντήρηση των μουσικών οργάνων της Δημοτικής Φιλαρμονικής, ενώ ποσό ενέκρινε και για την Αγωνιστική Λέσχη Μηχανοκίνητου Αθλητισμού Αιγίου, για την διοργάνωση του 8ου Ράλλυ Σπριντ Αιγίου. Τέλος, εγκρίθηκε και η ετήσια δράση της Δημοτικής Βιβλιοθήκης (από 20 Ιουνίου έως 7 Σεπτεμβρίου) που περιλαμβάνει 30 δράσεις.
Το ΝΠΔΔ αποφάσισε ακόμη να μειώσει τις απαιτήσεις του για την εκμίσθωση του κυλικείου στο Δημοτικό Κλειστό Γυμναστήριο Αιγίου, δεδομένου ότι οι δύο δημοπρασίες που διενεργήθηκαν με αρχική τιμή 250 ευρώ τον μήνα, απέβησαν άγονες.

Ο πρόεδρος θα αποφασίσει για τα γήπεδα τένις

Τέλος, στην συνεδρίαση του ΝΠΔΔ έγινε εισήγηση για χρήση των γηπέδων τένις της Αβύθου στον Όμιλο Αντισφαίρισης Αιγιαλείας, ωστόσο απεσύρθη διότι πλέον, μετά και τις δύο εκατέρωθεν προσφυγές με τις αποφάσεις να δικαιώνουν μία τον Όμιλο και μία τον δήμο, έγκειται στην διακριτική ευχέρεια του προέδρου να αποφασίσει. Έτσι ο κ. Βαρδάκης είναι αυτός που θα λάβει απόφαση για το εάν θα δοθεί η δυνατότητα χρήσης των γηπέδων στον εν λόγω σύλλογο έναντι βεβαίως συγκεκριμένου αντιτίμου.


Διαβάστε περισσότερα:
· · · ·
Κατηγορίες Άρθρου
ΤΟΠΙΚΑ

Τα σχόλια είναι κλειστά.

protionline.gr