background img
banner
banner

Απεργία των ταξί αύριο με προοπτική επαναλαμβανόμενης

ΚΑΝΟΝΙΚΑ Η ΜΕΤΑΦΟΡΑ ΤΩΝ ΜΑΘΗΤΩΝ ΤΗΣ ΑΙΓΙΑΛΕΙΑΣ ΠΟΥ ΔΙΝΟΥΝ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΕΣ

Χειρόφρενο από τις 5 το πρωί της Πέμπτης 14 Ιουνίου τραβούν οι επαγγελματίες αυτοκινητιστές της Αιγιάλειας, μετά την απόφαση του Σωματείου Ταξί Αιγίου και Περιχώρων, να προχωρήσει σε 24ωρη απεργία, ακολουθώντας το παράδειγμα των σωματείων άλλων πόλεων, τα οποία ξεκίνησαν από σήμερα απεργία, με τον χαρακτήρα επαναλαμβανόμενων.

Μιλώντας στo  Protionline.gr , ο πρόεδρος του τοπικού Σωματείου Παναγιώτης Αγγελόπουλος, ανέφερε πως οι κινητοποιήσεις γίνονται προκειμένου οι επαγγελματίες ταξί να… «διεκδικήσουν την επιβίωσή τους», ενώ προειδοποίησε με επαναλαμβανόμενες απεργίες.

Εκπρόσωποι των αυτοκινητιστών επισημαίνουν τον κίνδυνο κατάργησης της υποχρέωσης της ελάχιστης διάρκειας σύμβασης τριών ωρών που έχουν οι εταιρείες ενοικιαζομένων αυτοκινήτων με οδηγό, που ζήτησαν οι θεσμοί και ιδιαίτερα οι εκπρόσωποι του ΔΝΤ. Όπως συμπληρώνουν, «η ελληνική κυβέρνηση και ο αρμόδιος υπουργός Χρήστος Σπίρτζης δεν το έχουν αποδεχθεί ακόμα, ωστόσο τίθεται ζήτημα ακόμα και μη συμφωνίας για την αξιολόγηση»…

Ερωτηθείς για το εάν θα εκτελούνται τα σχολικά δρομολόγια στην Αιγιάλεια από τα ταξί, ο κ. Αγγελόπουλος είπε ότι δεν θα εκτελούνται παρά μόνο οι μεταφορές των μαθητών που δίνουν πανελλήνιες εξετάσεις. Οι επαγγελματίες ταξί της περιοχής ζητούν συγγνώμη από το επιβατικό κοινό, αλλά όπως τονίζουν, «δεν μας αφήνουν άλλη επιλογή από το να διεκδικήσουμε με απεργία την επιβίωσή μας».

Έκκληση Κατσιφάρα για να γίνει κανονικά η μεταφορά μαθητών

Νωρίτερα και με αφορμή την απεργία στην Πάτρα και άλλες πόλεις, ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας Απόστολος Κατσιφάρας έκανε έκκληση προς τους ιδιοκτήτες ταξί να υλοποιούν κανονικά τα δρομολόγια μεταφοράς μαθητών, τονίζοντας: ΄΄Βρισκόμαστε προς το τέλος της σχολικής χρονιάς και οι μαθητές της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης σε περίοδο εξετάσεων. Έχουμε ευθύνη απέναντι στους νέους μας. Ζητώ λοιπόν, να υλοποιηθούν κανονικά τα δρομολόγια μεταφοράς μαθητών και να μην δημιουργήσουμε αναστάτωση στους μαθητές μας. Είμαι σίγουρος ότι η παράκλησή μου θα ληφθεί υπόψη΄΄.

 


Διαβάστε περισσότερα:
· · · ·
Κατηγορίες Άρθρου
ΤΟΠΙΚΑ

Τα σχόλια είναι κλειστά.

protionline.gr