background img
banner
banner

Αστροβραδιά στο 9ο Δημοτικό Σχολείο Αιγίου!

ΜΑΓΙΚΟ ΤΑΞΙΔΙ ΣΤΑ ΑΣΤΡΑ ΜΕ ΤΗΝ ΑΣΤΡΟΝΟΜΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΠΑΤΡΑΣ

Ένα μαγικό ταξίδι στα αστέρια με ξεναγό την Αστρονομική Εταιρεία Πάτρας “Ωρίων” και συνεπιβάτες τον Σύλλογο Διδασκόντων και τον Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων του 9ου Δημοτικού Σχολείου Αιγίου, είχαν την ευκαιρία να απολαύσουν μικροί και μεγάλοι την Παρασκευή 8 Ιουνίου, στο φιλόξενο προαύλιο του σχολείου.

Η ομιλία του Αντιπροέδρου του Ωρίωνα κ. Αλέξανδρου Βερεκέτη, βιολόγου και εκπαιδευτικού, για το ηλιακό σύστημα εξελίχθηκε σε ένα διασκεδαστικό παιχνίδι ερωταποκρίσεων! Εντύπωση προκάλεσαν οι γνώσεις και το ενδιαφέρον των μικρών μαθητών του 9ου και άλλων Δημοτικών Σχολείων που είχαν κατακλύσει από νωρίς, με τη χαρούμενη διάθεσή τους, τον χώρο.

Στη συνέχεια, μαθητές, δάσκαλοι και γονείς είχαν τη χαρά να παρατηρήσουν, μέσω τηλεσκοπίων και με τη βοήθεια των μελών του Ωρίωνα κ. Δημήτρη Κασσέρη και κ. Σπύρου Αντωνόπουλου, τους πλανήτες Δία και Αφροδίτη ενώ, όσοι παρέμειναν πιο αργά, ανταμείφθηκαν και με την παρατήρηση του Ηρακλή.

Το πρόγραμμα ολοκληρώθηκε με “μάθημα” ουρανογραφίας όπου, με τη χρήση πράσινου laser, ο κ. Βερεκέτης εντόπισε κι έδειξε στον ουρανό τους κυριότερους αστερισμούς, όπως τη Μεγάλη Άρκτο, τον Πολικό Αστέρα κ.ά.

Η έκπληξη…

Έκπληξη της βραδιάς, το εντυπωσιακό πέρασμα του διεθνούς διαστημικού σταθμού (ISS), ο οποίος είναι ορατός από τη Γη δια γυμνού οφθαλμού, με την απόστασή του από την επιφάνειά της να κυμαίνεται μεταξύ 400,2km και 409,5km. Τη φωτεινή πορεία του στον ουρανό πάνω από το 9ο Δημοτικό ακολούθησαν τα εκστασιασμένα μάτια μικρών και μεγάλων, αποχαιρετώντας τον με ένα αυθόρμητο χειροκρότημα.

Οι συντελεστές της εκδήλωσης ανανέωσαν το ραντεβού τους για νέες αστροβραδιές, με τα μέλη της Αστρονομικής Εταιρείας Πάτρας να ευχαριστoύν τον Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων για την άρτια διοργάνωση και τη φιλοξενία του.

 


Διαβάστε περισσότερα:
Κατηγορίες Άρθρου
ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Τα σχόλια είναι κλειστά.

protionline.gr