background img
banner
banner

Δεν ήμουν εγώ… εκεί

Κύριε Διευθυντά, από τη “ΠΡΩΤΗ” της ΑΙΓΙΑΛΕΙΑΣ 29 Μαΐου 2018 πληροφορήθηκα για τα εγκαίνια του Κολυμβητηρίου. Επιτέλους μια πονεμένη ιστορία ολοκληρώθηκε μετά από 18 χρόνια, ποτέ δεν είναι αργά που λέει και ο λαός μας.
Συγχαρητήρια στη δημοτική αρχή και τον κ. Χρήστο Σπηλιωτόπουλο και όποιοι άλλοι είχαν ανάλογα συμμετοχή γιατί τα 18 χρόνια είναι πολλά.

Η δική μου παρέμβαση γίνεται γιατί ήμουν εκεί όταν έγιναν τα εγκαίνια του υπό βροχή και συνεχίστηκαν οι ομιλίες στο Ξενοδοχείο “TELIS” του υπουργού κ. Φούρα της δημοτικής αρχής και δεκάδων Αιγιωτών.
Επίσης να αποκατασταθεί η αλήθεια για τη δήλωση του κ. Φούρα ότι “κάποιοι κάνουν πολιτική καριέρα με τα λόγια και για άλλους μιλούν τα έργα τους”.

Η ιστορική διαδρομή όμως για τα αθλητικά έργα του Ανδρέα Φούρα στο Αίγιο έχει ως εξής:

1. Το 1996 η πρώτη επαφή του Ανδρέα, του δικού μας ανθρώπου, του κ. Φούρα στο Στάδιο Αιγίου “ΝΑΙ ΥΠΟΣΧΟΜΑΙ ΝΑ ΦΤΙΑΞΩ ΤΑΡΤΑΝ”. Ήμουν και εγώ εκεί, μάλιστα αφού είχα φύγει από τη σύσκεψη και άκουσα το ραδιόφωνο στο αυτοκίνητο σε ερώτηση δημοσιογράφου, είπε επί λέξη “με πρεσάρισε ο φίλος μου Γιάννης Χρυσανθακόπουλος, θα φτιάξω ΤΑΡΤΑΝ.” Σημαίνω απλά ότι είμαστε και συγγενείς, η μητέρα του πατέρα μου, η γιαγιά μου δηλαδή ήταν από τους Τρεχλούς των Καλαβρύτων το γένος Φούρα!

2. Το 1997 στο λυόμενο του Δ. Αιγίου, λόγω των σεισμών του 1995, κυβερνητικό κλιμάκιο είχε έρθει να εξαγγείλει έργα προς αναπτέρωση του πληγωμένου Αιγίου. Φούρας και Βαρελής της κυβέρνησης, ο δήμαρχος Λέλος Σιαβέλης και περίπου 100 άτομα δημοσιογράφοι, αθλητικά Σωματεία κ.λ.π. Ζήτησα το λόγο να μιλήσω όταν άκουσα την ίδρυση Κολυμβητηρίου στο Αίγιο!!! κ. Φουρά θέλετε να φτιάξετε Κολυμβητήριο, όταν δεν υπάρχει Σύλλογος να είναι μέλος της Ε.Κ.Ο.Φ και όχι το ταρτάν, που το Αίγιο με την ΕΦΑ πρωταγωνιστεί Πανελλήνια.
Η απάντηση: Μετά το “ΑΘΗΝΑ ‘97” (Παγκόσμιο Πρωτάθλημα στίβου ΑΘΗΝΑ), θα επιστρωθεί το Εθνικό Στάδιο Αιγίου!
Τελείωσε το “ΑΘΗΝΑ ‘97”αλλά άνθρακας ο θησαυρός του κ. Φούρα. Του αναγνωρίζω ότι κάποια στιγμή ο πρόεδρος της επιτροπής Σταδίου, Δημήτρης Φιλιππάτος, μου ανακοίνωσε την άφιξη οκτώ, ναι οκτώ, ρολό ταρτάν (ελαστικός τάπητας), ο οποίος δεν έφτανε αν γινόταν επίστρωση για ένα διάδρομο 400 μέτρα! και

3. Το καλύτερο το άφησα για το τέλος. Στα εγκαίνια κλειστού Γυμναστηρίου στου ΛΑΔΟΠΟΥΛΟΥ, Πάτρα, ήμουν και εγώ εκεί, και όταν με είδε ο κ. Φούρας γυρίζει και λέει στον τεχνικό του σύμβολο, Βασίλη Σεβαστή:
“Βασίλη, να πάρεις από το Αίγιο τους ρόλους ταρτάν και να τους φέρεις εδώ.”!!!

Αυτός ήταν για το Αίγιο ο κ. Φούρας

Για την ιστορία, το ταρτάν άρχισε, με προσπάθειες του δημάρχου Αποστόλη Καραφωτία το 2007 και ολοκληρώθηκε με τον Στάθη Θεοδωρακόπουλο δήμαρχο. –

Ευχαριστώ για τη φιλοξενία
Γιάννης Χρυσανθόπουλος


Διαβάστε περισσότερα:
Κατηγορίες Άρθρου
ΑΠΟΨΗ

Τα σχόλια είναι κλειστά.

protionline.gr