background img
banner
banner

O Δημήτρης Μυλωνάς σκηνοθετεί την παράσταση “Ράφτης Κυριών”

ΠΟΥ ΘΑ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΤΕΙ ΑΥΡΙΟ ΣΤΟ ΑΙΓΙΟ ΜΙΛΑΕΙ ΣΤΟ PROTIONLINE.GR 

Μετά τη μεγάλη εμπορική και καλλιτεχνική επιτυχία στην Αθήνα, τη Θεσσαλονίκη και άλλες πόλεις της Ελλάδας, σειρά έχει και το Αίγιο να απολαύσει  την Τετάρτη 20 Ιουνίου στις 21:00 στο Θέατρο Γεώργιος Παππάς, τη σπαρταριστή κωμωδία καταστάσεων του Ζωρζ Φεντώ, «ΡΑΦΤΗΣ ΚΥΡΙΩΝ», σε σκηνοθεσία και μετάφραση Δημήτρη Μυλωνά. Στον ρόλο του Μουλινό, ο Αλέξανδρος Μπουρδούμης.

Ο σκηνοθέτης της παράστασης, Δημήτρης Μυλωνας σε μια συνέντευξη  στο  Protionline.gr αποκαλύπτει όλες τις πτυχές του πάντα αγαπημένου “Ράφτη Κυριών”

“Ράφτης Κυριών” ένα έργο που έχει παρουσιαστεί πολλές φορές στη χώρα μας και έχει αγαπηθεί πολύ από το κοινό. Πόσο σύγχρονο μπορεί να είναι ένα έργο γραμμένο στα τέλη του 19ου αιώνα;

Ο “Ράφτης κυριών” είναι μια απολαυστική φάρσα που καυτηριάζει με περίτεχνο τρόπο τα κακώς κείμενα της ανερχόμενης αστικής τάξης του 19ου αιώνα. Παρ’ όλ’ αυτά, και όπως όλα τα καλά έργα, αντέχει στο χρόνο και έχει τη δύναμη να ακουμπάει στο σήμερα με την ίδια ορμή όπως και τότε. Γιατί, αν αφαιρέσει κανείς την όψη της εποχής στην οποία και για την οποία γράφτηκε, θα ανακαλύψει παθογένειες και συμπεριφορές που επιστρέφουν ξανά και ξανά και που οδηγούν σε αντίστοιχα αδιέξοδα και τραγελαφικές καταστάσεις. Η υποκρισία, η δυσκολία, ακόμα και αποφυγή ειλικρινούς διαχείρισης των παθών, το ψέμα απέναντι στον άλλο, προπαντός όμως στον ίδιο μας τον εαυτό, όχι μόνο δεν έχουν εκλείψει αλλά δυστυχώς βρίσκονται ακόμα στον πυρήνα της ανθρώπινης ύπαρξης.

 Εκτός από το αστείρευτο γέλιο που προσφέρει η παράστασή σας, τι «παίρνει» ο θεατής φεύγοντας;

Θέλω να πιστεύω ότι φεύγοντας ο θεατής από το θέατρο όχι μόνο έχει γελάσει – πόσο σημαντικό στις μέρες μας! – αλλά έχει απολαύσει μια κωμωδία έντεχνη, μια εμπειρία με άλλα λόγια που έχει στηθεί με αγάπη, κέφι και σεβασμό απέναντι στο κοινό. Ταυτόχρονα όμως, και πίσω από την “αθώα” αυτή όψη της φάρσας, ίσως και να αναγνωρίσει δικές του “αδυναμίες”. Αν έχει τη διάθεση να τις αντικρίσει και να γελάσει με αυτές, τότε το στοίχημα έχει πετύχει!

Τα έργα που ανεβάζετε με ποια κριτήρια τα επιλέγετε κάθε φορά;

Για μένα ένα είναι το κριτήριο και είναι πολύ απλό: επιλέγω ένα έργο που να με αφορά. Μόνο τότε ίσως καταφέρω και παρουσιάσω μια παράσταση που να αφορά και τον κόσμο.

 Ο «Ράφτης Κυριών» παρουσιάστηκε την περασμένη θεατρική σεζόν στο Από Μηχανής Θέατρο, γνώρισε τεράστια επιτυχία και το ίδιο απ’ ότι μαθαίνουμε συμβαίνει και με την περιοδεία. Η παράσταση θα συνεχιστεί  και  την επομένη θεατρική  σεζόν ή ετοιμάζετε κάτι διαφορετικό;

Πράγματι, μετά από μια εξαιρετικά πετυχημένη σεζόν στο Από Μηχανής Θέατρο, ο “Ράφτης κυριών” περιόδευσε στη Θεσσαλονίκη, τη Λάρισα και την Κρήτη και είμαστε ιδιαίτερα χαρούμενοι διότι γνώρισε αντίστοιχη ανταπόκριση. Μετά το Αίγιο, ο Ράφτης “ξεκουράζεται” για λίγο διάστημα, κι επιστρέφει δριμύτερος τον Σεπτέμβριο όπου θα περιοδεύσει σε διάφορα ανοιχτά θέατρα της Αττικής.

 


Κατηγορίες Άρθρου
ΠΡΟΣΩΠΑ

Σχετικα αρθρα


Τα σχόλια είναι κλειστά.

protionline.gr