background img
banner
banner

Διαµόρφωση της πλατείας στους Αμπελόκηπους Αιγείρας

 ΜΕΣΩ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ LEADER – ΑΝΤΑΠΟΔΟΤΙΚΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΔΗΜΟ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ ΠΟΥ… ΣΗΚΩΝΕΙ ΤΟ ΒΑΡΟΣ ΤΩΝ ΑΠΟΡΡΙΜΜΑΤΩΝ

Σε διαµόρφωση της πλατείας «Φίλιππου Μεντζελόπουλου» στον οικισµό Αµπελοκήπων ∆.Ε. Αιγείρας προσανατολίζεται ο δήμος Αιγιαλείας καταθέτοντας πρόταση χρηµατοδότησης στο Πρόγραµµα Leader μέχρι τις 20 Ιουλίου που «τρέχει» η προθεσμία, οπότε και θα υποβληθεί αίτηση στήριξης και όλα τα δικαιολογητικά/έγγραφα στην ΟΤ∆ Αχαΐα Α.Ε.-Αναπτυξιακή. Ο δήμος σκοπεύει να λειτουργήσει ανταποδοτικά στην περιοχή που για την ώρα… σηκώνει το βάρος των απορριμμάτων.

΄΄Στόχος μας είναι η λειτουργική βελτίωση-τακτοποίηση και αισθητική αποκατάσταση-συµπλήρωση της κεντρικής πλατείας του οικισµού Αµπελοκήπων, η οποία αποτελεί το βασικό σηµείο αναφοράς των κατοίκων και επισκεπτών του΄΄, επισήμανε στο Protionline.gr  η αντιδήμαρχος Τεχνικών Έργων Βάσω Ψυχράμη, τονίζοντας πως ο δήμος οφείλει ανταποδοτικά έργα στην περιοχή, με σκοπό την αναβάθμιση της ποιότητας ζωής των κατοίκων.

Εν προκειμένω, θα υποβληθεί πράξη στο Πρόγραμμα Αγροτικής Ανάπτυξης 2014-2020, Μέτρο 19: «Τοπική Ανάπτυξη µε Πρωτοβουλία Τοπικών Κοινοτήτων CLLD/Leader», Υποµέτρο 19.2: «Στήριξη για την υλοποίηση δράσεων υπό την τοπική στρατηγική ανάπτυξης για παρεµβάσεις δηµοσίου χαρακτήρα», ∆ράση 19.2.4: «Βασικές υπηρεσίες και ανάπλασης χωριών σε αγροτικές περιοχές». Στο πλαίσιο της πρόσκλησης δύναται να χρηµατοδοτηθούν πράξεις δηµοσίου χαρακτήρα που συμβάλουν µε άµεσο ή έµµεσο τρόπο στην εξυπηρέτηση και στη βελτίωση της ποιότητας ζωής του τοπικού πληθυσµού και στην ανάπτυξη της τοπικής οικονοµίας, για την επίτευξη των στόχων της εγκεκριµένης τοπικής στρατηγικής. Οι εν λόγω παρεµβάσεις παρέχονται δωρεάν στο ευρύ κοινό, ή η όποια χρηµατική συνεισφορά από το κοινό καλύπτει µέρος µόνο του πραγµατικού κόστους της δραστηριότητας, δεν µεταβάλει τον µη οικονοµικό της χαρακτήρα και δεν µπορεί να θεωρηθεί ως αποζηµίωση για την παρεχόµενη υπηρεσία.

Τι προβλέπει η μελέτη

Ο προϋπολογισµός για την υλοποίηση του έργου µε τίτλο «∆ιαµόρφωση πλατείας Φίλιππου Μεντζελόπουλου στον Οικισµό Αµπελοκήπων ∆.Ε. Αιγείρας ∆ήµου Αιγιαλείας», ανέρχεται σε 112.500 ευρώ και διαµορφώνεται συνολικά σε 139.500. Η µελέτη αφορά στις εργασίες διαµόρφωσης της κεντρικής πλατείας του οικισµού Αµπελοκήπων, η οποία ουσιαστικά περιλαμβάνει το πλάτωµα που σχηµατίζεται µπροστά από τον Ι.Ν. Αγίων Αναργύρων, το πρώην κοινοτικό κατάστηµα και το µοναδικό κατάστηµα-καφενείο-ταβέρνα του οικισµού. Ο χώρος της πλατείας που διαµορφώνεται έχει επιφάνεια 670 µ2. Μαζί µε την πλατεία διαµορφώνεται και τµήµα της υπάρχουσας οδού ήπιας κυκλοφορίας, από την οποία τροφοδοτείται η πλατεία, επιφάνειας 228,50 µ2.

Με την προτεινόµενη διαµόρφωση της περιοχής προβλέπονται τα ακόλουθα: ∆ιαµορφώνονται δύο νέοι χώροι πρασίνου, σε συνδυασµό µε τα υπάρχοντα δένδρα και επιστρώνεται ο χώρος µε χρήση φυσικών υλικών σε συνδυασµούς, ανάλογα µε τις επί µέρους χρήσεις του χώρου της πλατείας και της οδού ήπιας κυκλοφορίας. Εκτός από τις πλακοστρώσεις, κατασκευάζεται στα όρια των ιδιοκτησιών, κατά µήκος του τµήµατος της οδού που διαµορφώνονται, λιθοδοµή ίδιας µορφής µε την υπάρχουσα στην περίµετρο της πλατείας, όπου υπάρχει τοιχείο σκυροδέµατος αυτό επενδύεται µε λιθοδοµή. Ο χώρος εξοπλίζεται µε νέα λιθόκτιστη κρήνη, µε µεµονωµένους καθιστικούς πάγκους από λιθοδοµή, µε καλάθια αχρήστων, µε χυτοσιδηρά καλύµµατα περιµετρικά των δένδρων, µε ξύλινο σκίαστρο-πέργκολα απλού σχεδίου. Επιπλέον τοποθετείται περισσότερος φωτισμός.


Διαβάστε περισσότερα:
· · ·
Κατηγορίες Άρθρου
ΤΟΠΙΚΑ

Τα σχόλια είναι κλειστά.

protionline.gr