background img
banner
banner

Εκλογές για συμβούλιο στη Δ.Κ. Διακοπτού

ΜΕΤΑ ΤΟ ΑΔΙΕΞΟΔΟ ΠΟΥ ΕΦΕΡΑΝ ΟΙ ΠΑΡΑΙΤΗΣΕΙΣ ΤΩΝ ΤΟΠΙΚΩΝ ΣΥΜΒΟΥΛΩΝ ΤΗΣ ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΑΣ 

Η παραίτηση του Βάσου Σταυρόπουλου, από πρόεδρος και μέλος της Δημοτικής Κοινότητας Διακοπτού, δρομολόγησε εξελίξεις που οδηγούν σε πρόωρες εκλογές στον πρώην δήμο της Αιγιάλειας.

Μετά το Σταυρόπουλο, παραιτήθηκαν και όσοι είχαν εκλεγεί τοπικοί σύμβουλοι και αναπληρωτές από την παράταξη του δημάρχου και πλέον το Τοπικό Συμβούλιο παρέμεινε ακέφαλο.

Έγινε μια προσπάθεια, να παραμείνει ο Θανάσης  Φερεουτόπουλος και να διοικήσει με δύο μέλη από την αντιπολίτευση αλλά και αυτός υπέβαλε την παραίτησή του, η οποία έγινε δεκτή από το δήμαρχο Αιγιαλείας.

Μετά από αυτή την εξέλιξη, σήμερα το πρωί έφυγε  από το δήμο ενημερωτικό σημείωμα- αίτημα προς την Αποκεντρωμένη Διοίκηση  Πελοποννήσου και Ιονίων Νήσων, που ζητά την προκήρυξη εκλογών λόγω της αδυναμίας συγκρότησης σε Σώμα του Τοπικού Συμβουλίου. Ο τρόπος εκλογής και η ημερομηνία που θα στηθούν οι κάλπες, θα οριστούν από την Αποκεντρωμένη Διοίκηση και θα έχει ιδιαίτερο ενδιαφέρον να δούμε πως θα αντιδράσει η τοπική κοινωνία του Διακοπτού σε αυτή την εξέλιξη.

Σε μια προσπάθεια να αποφευχθεί αυτή η εκλογική διαδικασία νωρίτερα ο Θανάσης Παναγόπουλος  είχε επικοινωνία  με τον αρχηγό της αντιπολίτευσης, Στάθη Θεοδωρακόπουλο, ώστε να ηγηθεί ένας δικός του στο τοπικό συμβούλιο. Πιθανότερο φαινόταν το σενάριο το πρόσωπο αυτό να ήταν  ο Σπύρος Ρουφογάλης, που μαζί με έναν ακόμη, τοπικό σύμβουλο του Στάθη, έναν του Παπακωνσταντίνου και έναν του Λαϊνά, θα αποτελούσαν  το νέο συμβούλιο της Δ.Κ. Διακοπτού . Ωστόσο και αυτή η προσπάθεια δεν ευδοκίμησε, γιατί σύμφωνα με τον Καλλικράτη η διαδικασία που πρέπει να ακολουθηθεί για τη συγκρότηση νέου συμβουλίου είναι ορισμένη από το νόμο.

Στο μέτωπο της Δ.Κ. Ροδοδάφνης τώρα, ο δήμαρχος έκανε δεκτή την παραίτηση του Τάκη Ανδριόπουλου, χθες το πρωί, από πρόεδρος και μέλος του τοπικού συμβουλίου και τις θέσεις θα καταλάβουν ο Γιώργος Παλαιολογόπουλος(νέος πρόεδρος) και ο Άρης Βαγένας (νέο μέλος) .

Για τις θέσεις αυτές των πρόεδρων των συμβουλίων των τοπικών κοινοτήτων παρέχονται έξοδα κίνησης, που ορίζονται με βάση την απόσταση της κάθε κοινότητας από την έδρα του δήμου, έτσι ο πρόεδρος της Τ.Κ. Διακοπτού βάσει νόμου αμείβεται με 317€ ενώ ο πρόεδρος της Ροδοδάφνης με 268€.


Κατηγορίες Άρθρου
ΤΟΠΙΚΑ

Σχετικα αρθρα


Τα σχόλια είναι κλειστά.

protionline.gr