background img
banner
banner

Ενέργειες για δωρεάν WiFi σε πολυσύχναστο χώρο

ΑΙΤΗΣΗ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΗΣ ΣΤΟ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ «WIFI FOR EUROPE (WiFi4EU)» ΑΠΟ ΤΟΝ ΔΗΜΟ ΑΙΓΙΑΛΕΙΑΣ

Σε υποβολή αίτησης χρηµατοδότησης στο Ευρωπαϊκό Πρόγραμμα «WiFi for Europe» (WiFi4EU) προχωρά ο δήμος Αιγιαλείας, παρέχοντας στους πολίτες δωρεάν πρόσβαση στο διαδίκτυο σε πολυσύχναστο δηµόσιο χώρο (π.χ. πλατείες, πάρκα, δηµόσια κτίρια κ.λπ.). Η απόφαση ελήφθη στην προ ημερών συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, εκεί όπου έγινε και αποδοχή 15.000 ευρώ για την κάλυψη του κόστους εξοπλισμού και εγκατάστασης.

Στο πλαίσιο της ευρωπαϊκής πρωτοβουλίας για την “Κοινωνία του Gigabit, 2025” η Ευρωπαϊκή Ένωση, σε συνεργασία µε τα Κράτη Μέλη, προωθεί µέσω του προγράμματος WiFi for Europe (WiFi4EU) την ανάπτυξη δικτύων WiFi που θα παρέχουν δωρεάν σύνδεση στο διαδίκτυο σε δημόσιους χώρους. Η χρηµατοδότηση των δικαιούχων γίνεται µε τη χορήγηση δελτίου (voucher) το οποίο εξαργυρώνεται από την ΕΕ, µετά την εγκατάσταση και λειτουργία του δικτύου. ∆ικαιούχοι είναι οι δήµοι της χώρας. Κάθε δήµος µπορεί να λάβει ένα µόνο δελτίο για όλη τη διάρκεια της δράσης. Για το τρέχον έτος η αξία του δελτίου είναι 15.000 € και καλύπτει το κόστος εξοπλισµού και εγκατάστασης. Ο δικαιούχος αναλαµβάνει τα λειτουργικά έξοδα του δικτύου (µηνιαία συνδροµή σε τηλεπικοινωνιακό πάροχο και συντήρηση εξοπλισµού). Οι δικαιούχοι µπορούν να χρησιµοποιούν το δελτίο WiFi4EU για τη µερική χρηµατοδότηση έργου µεγαλύτερης αξίας•συνεπώς, οποιεσδήποτε δαπάνες εξοπλισµού και εγκατάστασης πέραν της αξίας του δελτίου, θα καλύπτονται από άλλους πόρους που θα εξασφαλίζει ο δήµος και θα αποδίδονται στον προµηθευτή. Το κάθε δελτίο θα πρέπει να εξαργυρωθεί εντός 18 µηνών από την απόκτησή του.

Το σημείο θα προκύψει μετά από ανάλυση των αναγκών

Ο δήµος Αιγιαλείας προτίθεται να καταθέσει αίτηση χρηµατοδότησης για την εγκατάσταση ενός ασύρµατου σηµείου πρόσβασης WiFi σε πολυσύχναστο χώρο του δήµου, ο οποίος θα προκύψει µετά από ανάλυση των αναγκών. Με βάση τα παραπάνω το Δημοτικό Συμβούλιο ενέκρινε την υποβολή από τον δήµο αίτησης χρηµατοδότησης στο ευρωπαϊκό πρόγραµµα WiFi for Europe (WiFi4EU), την αποδοχή της χρηµατοδότησης µέσω voucher αξίας 15.000 € και την εξουσιοδότηση του δηµάρχου για την υπογραφή της αίτησης χρηµατοδότησης και κάθε άλλου υποστηρικτικού εγγράφου για τη συµπλήρωση του φακέλου της αίτησης.


Διαβάστε περισσότερα:
· · ·
Κατηγορίες Άρθρου
ΤΟΠΙΚΑ

Τα σχόλια είναι κλειστά.

protionline.gr