background img
banner
banner

Ευρεία σύσκεψη στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση

ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΤΙΠΥΡΙΚΗ ΠΕΡΙΟΔΟ

Ο συντονισμός των δράσεων των υπηρεσιών για την αντιμετώπιση των Δασικών Πυρκαγιών στις Περιφέρειες Πελοποννήσου, Δυτικής Ελλάδας και Ιονίου, κατά την τρέχουσα αντιπυρική περίοδο, ήταν το αντικείμενο ευρείας σύσκεψης, που πραγματοποιήθηκε, με πρωτοβουλία της Δ/σης Πολιτικής Προστασίας, χθες, στην Πάτρα, υπό την προεδρία του Συντονιστή της Α.Δ.Π.Δ.Ε.& Ι., Νικολάου Παπαθεοδώρου, παρουσία των Περιφερειαρχών της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, Πελοποννήσου, Αρχιπυράρχου Θεοδ. Λαρέζου & Δυτ. Ελλάδος Αρχιπυράρχου Ιωαν. Πετρούτσου και τη συμμετοχή όλων των εμπλεκόμενων με τη δασοπυρόσβεση φορέων.

Ο κ. Παπαθεοδώρου, κατά την εισήγησή του, τόνισε ότι: Οι περιοχές της Αποκεντρωμένης Διοίκησης ανήκουν σε αυτές με τον υψηλότερο κίνδυνο εκδήλωσης πυρκαγιάς στη χώρα.

Η σημερινή σύσκεψη εστιάζει στην επισήμανση ζητημάτων που έχουν αναδειχθεί και χρήζουν τροποποίησης στο ισχύον θεσμικό πλαίσιο. Στόχος μας αποτελεί ο συντονισμός για τη μέγιστη αξιοποίηση του ανθρώπινου δυναμικού και των μέσων όλων των υπηρεσιών και των εμπλεκομένων φορέων και η βελτίωση της συνεργασίας μεταξύ τους, για την πρόληψη και καταστολή των δασικών πυρκαγιών.

Για φέτος, κατανεμήθηκε από τον κρατικό προϋπολογισμό, το ποσό των 16,9 εκατομμυρίων ευρώ στους Ο.Τ.Α. της χώρας για έργα πυροπροστασίας, εκ των οποίων τα 4.172.500 ευρώ αφορούν τους ΟΤΑ της Α.Δ.Π.Δ.Ε.&Ι.

Προσοχή στους σκουπιδότοπους…

Ιδιαίτερη προσοχή θα πρέπει να δοθεί στους Χώρους Ανεξέλεγκτης Διαχείρισης Απορριμμάτων (Χ.Α.Δ.Α.) και κυρίως στις παρεμβάσεις αποκατάστασης τους, που πρέπει να γίνουν σε αυτούς από τους Ο.Τ.Α., ενόψει και της θερινής περιόδου.
Τέλος, ιδιαίτερη έμφαση θα πρέπει να δοθεί στην ενίσχυση του εθελοντισμού και στην ευαισθητοποίηση της κοινωνίας στο ζήτημα των πυρκαγιών, καθώς και στην αξιοποίηση νέων καινοτόμων πρακτικών, για την αντιμετώπιση των φυσικών καταστροφών΄΄.

Στη σύσκεψη παραβρέθηκαν οι Αντιπεριφερειάρχες Αχαϊας, Γρηγόρης Αλεξόπουλος και Περιφερειακού Συντονισμού και Διοίκησης, Δημ. Δριβίλας, ο Πρόεδρος της Π.Ε.Δ και Δήμαρχος Αγρινίου Γεωργ. Παπαναστασίου, οι Γενικοί Διευθυντές της Α.Δ., Δασών & Αγροτικών Υποθέσεων, Νικόλαος Μπακουλόπουλος, Χωροταξικής & Περιβαλλοντικής Πολιτικής, Διον. Παναγιωτόπουλος, Εσωτερικής Λειτουργίας, Γεωργία Πατακιάρα, καθώς και στελέχη της Τοπικής Αυτοδιοίκησης α’ & β΄ βαθμού, του Στρατού και των Σωμάτων Ασφαλείας, ενώ το συντονισμό της είχε ο Διευθυντής Πολιτικής Προστασίας της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Δημήτρης Κατσαρός.


Διαβάστε περισσότερα:
· ·
Κατηγορίες Άρθρου
ΤΟΠΙΚΑ

Τα σχόλια είναι κλειστά.

protionline.gr