background img
banner
banner

Φωτογραφική απεικόνιση κάθε Δημοτικής Ενότητας και βίντεο

ΑΠΟΦΑΣΙΣΕ ΟΜΟΦΩΝΑ Η ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΚΑΙ ΠΡΟΒΟΛΗΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ

Αποφάσεις στο πλαίσιο της χάραξης τουριστικής πολιτικής από τον δήμο Αιγιαλείας, έλαβε στην προχθεσινή συνεδρίασή της η Επιτροπή Τουριστικής Ανάπτυξης και Προβολής του δήμου, υπό την προεδρία του Στράτου Βαρδάκη. Η Επιτροπή, προσανατολίζεται στην αναβάθμιση του site με κείμενα γραμμένα στην τουριστική «γλώσσα» καθώς και φωτογραφίες και βίντεο που θα αναδεικνύουν κάθε «γωνιά» τής Αιγιάλειας.

Συγκεκριμένα, μεταξύ των θεμάτων που συζητήθηκαν προχθές από την Επιτροπή ήταν η έγκριση για την τεχνική υποστήριξη για την δημιουργία φωτογραφικού αρχείου και βίντεο για κάθε Δημοτική Ενότητα ξεχωριστά. Συγκεκριμένα εγκρίθηκε για την Δ.Ε Ερινεού ποσό 2.000 €, για την Δ.Ε Συμπολιτείας 4.100 €, για την Δ.Ε. Αιγίου 4.500 €, για την Δ.Ε. Διακοπτού 3.000 €, για την Δ.Ε Ακράτας 2.900 € και για την Δ.Ε. Αιγείρας ποσό 2.000 €. Όπως επισήμανε στην «Π» ο πρόεδρος της Επιτροπής κ. Βαρδάκης, ΄΄μέχρι στιγμής στον δήμο δεν υπάρχει φωτογραφική αποτύπωση των περιοχών της Αιγιάλειας. Σκοπός μας είναι η επαγγελματική φωτογράφηση σε κάθε Δημοτική Ενότητα ξεχωριστά, με φωτογραφίες υψηλής ανάλυσης, οι οποίες θα μείνουν παρακαταθήκη στον δήμο. Σκοπεύουμε δε να τις αναρτήσουμε στο site ώστε οι επισκέπτες του να ανακαλύπτουν την περιοχή και να την προτιμούν για τις διακοπές τους΄΄. Επιπλέον, ο κ. Βαρδάκης έκανε γνωστή την απόφαση που ελήφθη για την δημιουργία ενός βίντεο, για την ακρίβεια μίας μίνι ταινίας, φτιαγμένη από σκηνοθέτη, που θα προβάλει τις ομορφιές της περιοχής. Να σημειωθεί ότι τις εν λόγω δράσεις θα κληθεί να εγκρίνει το Δημοτικό Συμβούλιο Αιγιαλείας στην επόμενη συνεδρίασή του.

Κείμενα σε… τουριστική γλώσσα

Η αναμόρφωση του site ωστόσο δεν θα έχει να κάνει μόνο με φωτογραφίες και βίντεο, αλλά και με τα κείμενα που περιλαμβάνει. Ήδη τα μέλη της Επιτροπής έχουν έρθει σε επαφή με το υπουργείο Τουρισμού και έχουν ενημερωθεί για τον τρόπο με τον οποίο πρέπει να διαμορφωθούν τα κείμενα στην λεγόμενη τουριστική γλώσσα. ΄΄Σε πρώτη φάση θα γίνει και μετάφραση στα αγγλικά, ενώ μελλοντικά τα κείμενα για την Αιγιάλεια θα μεταφραστούν και σε άλλες γλώσσες΄΄, επισήμανε ο πρόεδρος της Επιτροπής. Σημειώνεται ότι η μετάφραση κειμένων, η επιμέλεια και επεξεργασία αυτών για την τουριστική πληροφόρηση και ενημέρωση εκδηλώσεων του δήμου Αιγιαλείας εκτιμάται σε 9.600 €.

Κατοχύρωση brand name και τουριστική ταυτότητα

Έμφαση πρόκειται να δώσει η Επιτροπή και στο «brand name», το λογότυπο και την ταυτότητα του δήμου, χαράσσοντας την τουριστική πολιτική του δήμου Αιγιαλείας. Ήδη, τα μέλη της Επιτροπής έχουν προσεγγίσει γνώστες του αντικειμένου, όπως είναι ο επίκουρος καθηγητής του Πανεπιστημίου Πατρών Δημήτρης Κούτουλας γι’ αυτούς τους σκοπούς, ο οποίος – σημειωτέον – έχει αναλάβει αντίστοιχες περιπτώσεις κατοχύρωσης τουριστικής ταυτότητας στην Μονεμβασιά. ΄΄Έχουμε δει δουλειά του και πιστεύουμε ότι μπορεί να μας βοηθήσει στους στόχους μας΄΄, επισήμανε χαρακτηριστικά ο κ. Βαρδάκης. Το κόστος για την γραφιστική απεικόνιση, την καταχώρηση και κατοχύρωση ονόματος, ανέρχεται σε 15.200 €.

Τέλος, εκτός ημερήσιας διάταξης, η Επιτροπή συζήτησε το θέμα της ανάδειξης του Ιερού Προσκυνήματος της Παναγίας Τρυπητής, συμφωνώντας με το σχέδιο του Μητροπολίτη για ανακαίνιση του μνημείο ώστε να γίνει πιο προσβάσιμο. Μάλιστα, η Επιτροπή εκτίμησε ότι δήμος και τοπική Εκκλησία πρέπει να συνεργαστούν προς αυτή την κατεύθυνση.


Διαβάστε περισσότερα:
·
Κατηγορίες Άρθρου
ΤΟΠΙΚΑ

Τα σχόλια είναι κλειστά.

protionline.gr