background img
banner
banner

Γέφυρα φιλίας και πολιτισμού

…ΜΕΤΑΞΥ ΑΙΓΙΟΥ ΚΑΙ ΟΤΙΓΚΕΝ ΓΕΡΜΑΝΙΑΣ 

 Ένα ακόμα λιθαράκι στη γέφυρα φιλίας και πολιτισμού μεταξύ Αιγίου και Ότιγκεν, μπήκε πριν από λίγες μέρες, με την παρουσία στην πόλη μας Γερμανών μαθητών και καθηγητών. Αποκορύφωμα της συνεργασίας ήταν η κοινή παράσταση που ανέβηκε στην αυλή του Εσπερινού Γυμνασίου Αιγίου.

Η επικοινωνία των δυο σχολείων μέσα από το αρχαίο ελληνικό Θέατρο ξεκίνησε πριν από 10 χρόνια με πρωτοβουλία του Διευθυντή του Εσπερινού Γυμνασίου κ. Επαμεινώνδα Δούλου. Έτσι κάθε Άνοιξη, όλα αυτά τα χρόνια επισκέπτεται το Αίγιο Γερμανική αντιπροσωπεία, στα πλαίσια των πολιτιστικών ανταλλαγών. Φέτος 25 Γερμανοί μαθητές και δυο καθηγητές έκαναν μια μεγάλη περιοδεία στην Ελλάδα καθώς ξεκίνησαν από την Ήπειρο, συνέχισαν σε Καλαμπάκα και Μετέωρα, πέρασαν από Γαλαξίδι και Δελφούς και την Κυριακή 13 Μαΐου έφτασαν στο Αίγιο.

Τα παιδιά από τη Γερμανία, όπως κάθε χρόνο, φιλοξενήθηκαν στα σπίτια μαθητών του Αιγίου και των οικογενειών τους. Όλοι μαζί σαν μια ομάδα, συνέχισαν τις εκδρομές στην αρχαία Κόρινθο, τα Καλάβρυτα, τη Ζάκυνθο και την αρχαία Ολυμπία. Την Πέμπτη 17 Μαΐου, παρουσία πλήθους κόσμου, ανέβηκε στο Εσπερινό η σάτυρα που είχαν ετοιμάσει από κοινού τα δυο σχολεία. Οι θεατές εντυπωσιάστηκαν και καταχειροκρότησαν το χιούμορ αλλά και τη χρήση της ελληνικής γλώσσας των παιδιών από τη Γερμανία. Πολύ συγκινητική ήταν η στιγμή όπου όλοι οι μαθητές τραγούδησαν μια σύνθεση του Νίκου Σπηλιόπουλου για τις δυο πόλεις, καθώς και όταν τραγούδησαν και χόρεψαν το «Δρόμο» του Μάνου Λοΐζου. Η βραδιά έκλεισε με ελληνικούς χορούς που παρουσίασε ο Χορευτικός Όμιλος Αιγίου αλλά και με παραδοσιακά φαγητά που ετοίμασαν Αιγιώτικες οικογένειες και μαθητές του Εσπερινού. Ο αποχαιρετισμός Αιγιωτών και Γερμανών μαθητών έγινε το βράδυ της Παρασκευής στο λιμάνι της Πάτρας σε κλίμα συγκίνησης και όλοι ανανέωσαν το ραντεβού τους για τις αρχές Ιουλίου στη Γερμανία.


Κατηγορίες Άρθρου
ΤΟΠΙΚΑ

Σχετικα αρθρα


Τα σχόλια είναι κλειστά.

protionline.gr