background img
banner
banner

Η αγριότητα του πολέμου μέσα από τα μάτια των παιδιών

ΜΙΑ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΜΕ ΣΤΟΧΟ ΤΗΝ ΕΥΑΙΣΘΗΤΟΠΟΙΗΣΗ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ

Τη θεατρική παράσταση με τίτλο «Οκτώ παιδιά και μια κιθάρα» ανέβασε στο «Πολύκεντρο» το τριήμερο 15-16 και 17 Ιουνίου η Θεατρική Ομάδα «Μονόλογοι», καταφέρνοντας να αγγίξει και να μεταφέρει με έναν διαφορετικό τρόπο, την αγριότητα του πολέμου και της προσφυγιάς, έτσι όπως την βιώνουν και την εξιστορούν παιδιά.
Πρόκειται για ένα θεατρικό βασισμένο σε μαρτυρίες παιδιών που βίωσαν τον πόλεμο στη Γάζα. Συνδυάζοντας τραγούδια από τη Μ. Ασία και την Ήπειρο, οι μικροί μας ήρωες γίνονται η κραυγή της χαμένης αθωότητας, κάθε παιδιού που άφησε το μολύβι και την κιθάρα από τα χέρια του για να πιάσει ένα όπλο, ένα σώμα.
Ένα έργο που συνδυάζει κίνηση, λόγο και μουσικότητα. Τα παιδιά καλούνται να αξιοποιήσουν όλο το σκηνικό χώρο, δημιουργώντας την αίσθηση της καταστροφής και της αλλοίωσης των ονείρων. Όπως χαρακτηριστικά λέει ένας μικρός παρατηρητής, «Πως γίνεται όλος ο κόσμος να κοιμάται, και εμείς να ζούμε στη κόλαση;».
Πώς φέρνει τα πάνω – κάτω στη ζωή ενός παιδιού η αγριότητα του πολέμου; Όλος ο κόσμος γκρεμίζεται για τα παιδιά – θύματα του πολέμου. Ήδη έχει στοιχίσει τις ζωές 11.000 παιδιών, ενώ πάνω από ένα εκατομμύριο αναγκάστηκαν να πάρουν το δρόμο της προσφυγιάς.
Αξίζει να σημειωθεί, ότι η ερμηνεία όλων των παιδιών ήταν εξαιρετική, όπως και των μουσικών που κέρδισαν το θερμό χειροκρότημα του κόσμου.

Συντελεστές του έργου
Σκηνοθεσία/Διασκευή: Χριστίνα Κυρίτση. Παίζουν: Τσιώκου Αγγελική, Τσιώκος Φώτης, Νικολακοπούλου Ιωάννα, Νικολακοπούλου Αναστασία, Νικολακοπούλου Παναγιώτα, Νικολακόπουλος Ηλίας, Πρίντζιος Λάμπρος, Πρίντζιου Μαρία. Σκηνικά – κοστούμια: Κυρίτση Χριστίνα – Αντώνιος Μερτής. Μουσική: Γκαϊτατζή Αθηνά, Παναγιώτης Νικολάου, Γιώργος Διαμαντόπουλος, Κυρίτση Χριστίνα. Σχεδιασμός αφίσας :Έλλη Ραμμένου. Επιμέλεια ήχου και φωτισμού: Σπύρος Ρηγόπουλος.


Διαβάστε περισσότερα:
·
Κατηγορίες Άρθρου
ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Τα σχόλια είναι κλειστά.

protionline.gr