background img
banner
banner

Κάτω από τον φερετζέ της περικοπής των συντάξεων… περνάνε το Μακεδονικό και το χρέος

Από τον Ηλία Δημ. Ασπρούκο
Περιβαλλοντολόγο

Τούτη τη φορά αποφάσισα να φύγω λίγο από τα Δημοτικά θέματα αυτού του ταλαίπωρου Δήμου Όσο διαβάζω εφημερίδες και όσο κοιτάω δελτία ειδήσεων τόσο περισσότερο πείθομαι ότι ο Αλέξης Τσίπρας δεν είναι ένας απλός Πρωθυπουργός αλλά θα μπορούσε να χαρακτηριστεί κάλλιστα ως ο Πρωθυπουργός της Προπαγάνδας. Παίζει ένα επικοινωνιακό παιχνίδι που όμοιο του στην Ιστορία της Χώρας δεν έχει υπάρξει.

Αναστατώνει, ταράζει, φοβίζει και στο τέλος ο ίδιος πάλι παίρνει το ρόλο του Σωτήρα. Μεταβάλλεται με περισσή άνεση από Δήμιος σε Σωτήρας και τούμπαλιν. Ίσως όμως αν είχε μια πιο ισχυρή Αντιπολίτευση όλα να ήσαν αλλιώς… έλα όμως που η Αντιπολίτευση κάνει σαν κακομαθημένο παιδί που πέφτει στο πάτωμα και κλαίει αν δεν του αγοράσουν οι γονείς του, το παιχνίδι που θέλει. Έτσι και η Αντιπολίτευση χωρίς αντιπολιτευτικό λόγο, χωρίς φωνή τις περισσότερες φορές, χωρίς απολύτως καμία επιχειρηματολογία ζητάει και απαιτεί εκλογές εδώ και τώρα.

Μόνο που ο Αλέξης, αλλιώς σκέπτεται τις εκλογές ψάχνει να βρει τρόπους να κερδίσει και όχι να χάσει ή έστω αν τυχόν χάσει να έχει τη λιγότερη απώλεια. Έτσι λοιπόν ακούσαμε πρόσφατα να μιλάνε περί εκλογών Βουλευτικών και Περιφερειακών μαζί το Σεπτέμβριο του 2019. Το κόλπο το ξέρει καλά η Κυβέρνηση εδώ σου λέει η Αντιπολίτευση και ειδικότερα η Νέα Δημοκρατία μαλλιοτραβήχτηκε στις εσωκομματικές μόνο ενωμένοι δεν βγήκαν από αυτή τη διαδικασία, με τον πακτωλό των χρημάτων σε πρώτο πλάνο, αφού για να εκλεγεί κανείς πρόεδρος της τοπικής Άνω Κάτω και Πέρα Ραχούλας δαπάνησε ένα σοβαρό ποσόν. Με δεδομένο αυτό σου λέει φαντάσου τι έχει να γίνει στις δημοτικές εκλογές…

Έτσι λοιπόν τη στιγμή που θα πασχίζει ο κάθε υποψήφιος Δημοτικός Σύμβουλος ή Περιφερειακός ή Επικεφαλής Παράταξης να βρει ψήφους για τον εαυτό του, σιγά μην ασχοληθεί με την κεντρική εξουσία, και με το ποιο κόμμα θα κυβερνήσει ή ποιος θα εκλεγεί Πρωθυπουργός. Ο Αλέξης έχει πιάσει το νόημα ότι ο κάθε Έλληνας όσο μικρός ή μεγάλος και αν είναι κοιτάει τον μικρόκοσμό του και ασχολείται μόνο με αυτόν. Πατώντας πάνω σε αυτή την αρχή βάζει στο χορό την απλή αναλογική προσδιορίζει και την ημερομηνία εκλογών και παίζει μπάλα σε άδειο γήπεδο!

Το παραμύθι βγαίνουμε από τα μνημόνια νιώθει την ανάγκη να το πουλήσει για τα καλά, ρίχνει στο ποντικάκι το τυράκι περί περικοπών οι οποίες στο τέλος δεν θα γίνουν γιατί ο «καλός» Πρωθυπουργός Αλέξης θα φροντίσει να μην γίνουν αφού θα βγούμε από την επιτήρηση και αφού θα βαφτιστούν τα Σκόπια Άνω Μακεδονία… Ποιος θα τολμήσει να αρνηθεί στον Αλέξη μια αναίρεση περί περικοπής συντάξεων;

Το χρέος και το Μακεδονικό θα το πουλήσει στο άψε-σβήσε γιατί το χρέος και η τακτοποίησή του δεν πρόκειται να φανεί στην τσέπη μας. Με κάθε αντάλλαγμα θα φροντίσει να αγοράσει την μείωση των συντάξεων με οποιαδήποτε εκδοχή και εκεί κρύβεται ο χρόνος των εκλογών για το 2019.

Μέσα σε όλα αυτά και σε ακόμα περισσότερα οι διορισμοί θα δίνουν και θα παίρνουν, τα ρουσφέτια και τα ρουσφετάκια προς όλες τις κατευθύνσεις θα έχουν την τιμητική τους. Ο δε Αλέξης ξέρει πολύ καλά πως μπορεί ένας πρωθυπουργός να μοιράζει καθρεφτάκια στους Ινδιάνους, μόνο που στην περίπτωση του Ελληνικού λαού γνωρίζει πως ο συγκεκριμένος λαός εδώ και πολλές δεκαετίες αρέσκετε στο να τρώει σανό και αυτό του προσφέρει αφειδώς!

Τι κι αν έταξε, τι κι αν δεν τήρησε ξέρει καλά πως η μνήμη των Ελλήνων μοιάζει με εκείνη του χρυσόψαρου, δηλαδή έχει ημερομηνία λήξης. Έτσι ο ΦΠΑ από 23% πήγε στο 24%, η εστίαση από το 13% στο 24%, το αφορολόγητο στα νησιά καταργήθηκε, ενώ τα ξενοδοχεία από το 4-5% στο 24%. Κι όμως στον Αλέξη όλα τα συγχωρεί ο ελληνικός λαός μόλις πιάσει στα χέρια του μερικά ευρώ ή ακόμα χειρότερα όταν υποκύψει στους κυβερνητικούς εκβιασμούς ότι δήθεν του προστατεύουν τα δικαιώματα, όταν είναι οι ίδιοι που τον στέλνουν στο εκτελεστικό απόσπασμα της εξαθλίωσης.

Τελικά όλα δείχνουν πως ο Αλέξης κρύβεται πίσω από τις λέξεις και το τιμόνι της εξουσίας όχι μόνο δεν το εγκαταλείπει αλλά κάθε ώρα που περνάει σκαρφίζεται και ένα νέο κόλπο για να παραμείνει στην καρέκλα του.


Διαβάστε περισσότερα:
Κατηγορίες Άρθρου
ΑΠΟΨΗ

Τα σχόλια είναι κλειστά.

protionline.gr