background img
banner
banner

Κονδύλια για εργασίες στα σχολεία!

ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΗ 141.750€ ΣΤΟΝ ΔΗΜΟ ΓΙΑ ΣΥΝΤΗΡΗΣΗ ΚΑΙ ΕΠΙΣΚΕΥΗ ΣΧΟΛΙΚΩΝ ΚΤΙΡΙΩΝ

Σε αξιολόγηση και ιεράρχηση των αναγκών των σχολείων Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης προχωρά ο δήμος Αιγιαλείας, με σκοπό την συντήρηση και αποκατάσταση των φθορών, κάνοντας χρήση χρηματοδοτήσεων αλλά και αντλώντας κονδύλια μέσα από προγράμματα γι’ αυτούς τους σκοπούς.

Στην τελευταία συνεδρίασή του, το Δημοτικό Συμβούλιο προχώρησε σε αποδοχή πιστώσεων από το υπουργείο Εσωτερικών, αφενός για συντήρηση και επισκευή σχολικών κτιρίων και αφετέρου για τα μισθώματα των σχολικών μονάδων. Συγκεκριμένα, απεδέχθη χρηματοδότηση ύψους 141.750€, για «Κάλυψη δαπανών για επισκευή και συντήρηση σχολικών κτιρίων». Το καθαρό ποσό που θα διατεθεί μετά την κράτηση 212,63€ για προμήθεια του ΤΠΚΔ, ανέρχεται στο ποσό των 141.537,37€. Επίσης, το Σώμα απεδέχθη την πίστωση 20.011,24€ για «Καταβολή μισθωμάτων των Σχολ. Μονάδων για τη χρονική περίοδο Ιανουαρίου-Απριλίου 2018».

Θα πρέπει να σημειωθεί ότι η χρηματοδότηση των 141.750 ευρώ ικανοποίησε την δημοτική αρχή, δεδομένου ότι λειτουργεί συμπληρωματικά στο πρόγραμμα «ΦιλόΔημος» μέσω του οποίου θα χρηματοδοτηθεί η επισκευή σχολικών κτιρίων. ΄΄Είναι αλήθεια πως, από την στιγμή που λάβαμε τον Σεπτέμβριο, στην αρχή της σχολικής χρονιάς, χρηματοδότηση ύψους 97.000 ευρώ και δεδομένου ότι «τρέχει» το πρόγραμμα «ΦιλόΔημος», δεν περιμέναμε άλλα χρήματα. Με τις 141.750 ευρώ που λάβαμε μπορούμε να εκτελέσουμε σημαντικές εργασίες στα σχολεία, οι οποίες δεν μπορούν να καλυφθούν από το «ΦιλόΔημος». Για παράδειγμα, μέσω του «ΦιλόΔημος» δεν μπορούμε να αντικαταστήσουμε τα παράθυρα σε σχολεία με νέα ενεργειακά, κάτι που μπορεί να γίνει με τα χρήματα που εστάλησαν΄΄, επισήμανε ερωτηθείσα από την «Π» η αντιδήμαρχος Τεχνικών Έργων Βάσω Ψυχράμη, σημειώνοντας πως τις επόμενες ημέρες θα γίνει καταγραφή των αναγκών των σχολείων έτσι ώστε σε συνεργασία με τις Σχολικές Επιτροπές να δρομολογηθούν τα έργα.

Ποια σχολεία θα επισκευαστούν μέσω του «ΦιλόΔημος ΙΙ»

Σημειώνεται ότι ο δήμος έχει υποβάλει πρόταση ένταξης στο «ΦιλόΔημος» και πρόκειται να καταθέσει και τις σχετικές μελέτες έργων. Όπως έκανε γνωστό η κ. Ψυχράμη, τα σχολικά κτίρια και οι αύλειου χώροι τους, της Πρωτοβάθμιας αλλά και της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης του δήμου Αιγιαλείας, που θα πραγματοποιηθούν εργασίες επισκευής και συντήρησης με το πρόγραμμα «ΦιλόΔημος ΙΙ» είναι: Από την Πρωτοβάθμια: 2ο Δημοτικό Σχολείο Αιγίου, 9ο Δημοτικό Σχολείο Αιγίου, Δημοτικό Σχολείο Διακοπτού, Δημοτικό Σχολείο Ροδοδάφνης, Νηπιαγωγείο Ροδοδάφνης. Από την Δευτεροβάθμια: 1ο Γυμνάσιο Αιγίου, 2ο Γυμνάσιο Αιγίου, 3ο Γυμνάσιο Αιγίου, 4ο Γυμνάσιο Αιγίου, Γυμνάσιο – Γενικό Λύκειο Αιγείρας, 1ο ΕΠΑΛ Αιγίου και ΕΚ (εργαστήρια).
Υπενθυμίζεται ότι για την συντήρηση σχολικών κτιρίων και αύλειων χώρων, οι Πράξεις που εντάσσονται στο Πρόγραμμα «ΦιλόΔημος ΙΙ» και αφορούν τον δήμο Αιγιαλείας ανέρχονται σε 295.000 ευρώ και ιδίους πόρους 165.000 ευρώ, με σύνολο εργασιών 460.000 ευρώ.


Κατηγορίες Άρθρου
ΤΟΠΙΚΑ

Σχετικα αρθρα


Τα σχόλια είναι κλειστά.

protionline.gr