background img
banner
banner

Ξεκίνησαν οι αιτήσεις για Δημοτικούς Παιδικούς Σταθμούς και Κ.Δ.Α.Π.

ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΤΟΥ ΝΠΔΔ Δ. ΑΙΓΙΑΛΕΙΑΣ ΚΑΙ ΦΕΤΟΣ ΣΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΓΙΑ ΔΩΡΕΑΝ ΦΟΙΤΗΣΗ

Το Νομικό Πρόσωπο με την επωνυμία “Πολιτισμός, Παιδεία, Αθλητισμός και Κοινωνική Προστασία Δήμου Αιγιαλείας” και φέτος συμμετέχει στο πρόγραμμα «Εναρμόνιση Οικογενειακής και Επαγγελματικής Ζωής 2018-2019» και προσκαλεί τις ωφελούμενες μητέρες να υποβάλλουν σχετική αίτηση για να επωφεληθούν της επιδότησης δωρεάν τροφείων για τη φοίτηση των τέκνων τους, τόσο στους Δημοτικούς Βρεφονηπιακούς και Παιδικούς Σταθμούς Δήμου Αιγιαλείας, όσο και στα Κ.Δ.Α.Π. και Κ.Δ.Α.Π. ΜΕΑ.

Επιλέξιμες ενέργειες του προγράμματος, είναι: α) η παροχή θέσεων φροντίδας βρεφών από 2 μηνών έως 2,5 ετών και νηπίων και παιδιών από 2,5 ετών έως την ηλικία εγγραφής τους στην υποχρεωτική εκπαίδευση, όπως αυτή ορίζεται από το εκάστοτε ισχύον θεσμικό πλαίσιο, σε βρεφικούς, βρεφονηπιακούς και παιδικούς σταθμούς αντίστοιχα, β) η παροχή θέσεων φροντίδας παιδιών βρεφικής και προσχολικής ηλικίας από 8 μηνών έως την ηλικία εγγραφής τους στην υποχρεωτική εκπαίδευση και παιδιών με αναπηρία από 2,5 ετών έως 6,5 ετών, όπως αυτή ορίζεται από το εκάστοτε ισχύον θεσμικό πλαίσιο σε βρεφονηπιακούς Σταθμούς Ολοκληρωμένης Φροντίδας γ) η παροχή θέσεων δημιουργικής απασχόλησης παιδιών από 5 έως 12 ετών σε Κέντρα Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών (ΚΔΑΠ) και παιδιών με ελαφράς μορφής κινητικά ή αισθητηριακά προβλήματα και δ) η παροχή θέσεων φροντίδας παιδιών με αναπηρία, εφήβων και ατόμων με νοητική αναπηρία ή/και κινητική αναπηρία σε Κέντρα Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών με Αναπηρία (ΚΔΑΠ-ΜΕΑ). Τα ανωτέρω όρια ηλικίας θα εναρμονίζονται με το εκάστοτε ισχύον θεσμικό πλαίσιο.

Ωφελούμενες/νοι της δράσης είναι: Μητέρες βρεφών, νηπίων και παιδιών ή /και μητέρες νηπίων, παιδιών, εφήβων και ατόμων με αναπηρία, άτομα (γυναίκες και άνδρες), στα οποία έχει παραχωρηθεί με δικαστική απόφαση, η επιμέλεια παιδιών. Άτομα που βρίσκονται σε χηρεία. Εξαιρούνται oι τακτικοί και αορίστου χρόνου υπάλληλοι του Δημοσίου, των Ν.Π.Δ.Δ., καθώς και οι μόνιμοι και αορίστου χρόνου υπάλληλοι των Ο.Τ.Α. (α’ και β’ βαθμού) και των Ν.Π.Δ.Δ. των Ο.Τ.Α.

Οι αιτήσεις δύναται να ελεγχθούν και να αποσταλούν από το Νομικό Πρόσωπο

Καταληκτική ημερομηνία για την ηλεκτρονική υποβολή αίτησης και δικαιολογητικών, είναι η 3/7/2018 και ώρα 24:00. Όπως σημειώνει ο πρόεδρος του ΝΠΔΔ δήμου Αιγιαλείας Στράτος Βαρδάκης, ΄΄όπως κάθε χρόνο, έτσι και φέτος, με στόχο την καλύτερη εξυπηρέτηση των οικογενειών του δήμου μας, οι αιτήσεις δύναται να ελεγχθούν και να αποσταλούν από το Νομικό Πρόσωπο΄΄.

Για την ακριβή ημερομηνία ελέγχου και υποβολής των αιτήσεων, θα ακολουθήσει σχετική ενημέρωση από το ΝΠΔΔ. Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται στις κατά τόπους δομές του Νομικού Προσώπου και στη Δημοτική Βιβλιοθήκη Αιγίου (26910-26694).
(Η πρόσκληση της Ε.Ε.Τ.Α.: https://www.eetaa.gr/index.php?tag=paidikoi_2018).


Κατηγορίες Άρθρου
ΤΟΠΙΚΑ

Σχετικα αρθρα


Τα σχόλια είναι κλειστά.

protionline.gr