background img
banner
banner

Ξεκινούν το Σάββατο οι «Μέρες Θεατρικών Συναντήσεων»

ΚΑΘΕ ΒΡΑΔΥ ΚΑΙ ΜΙΑ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΣΤΟ ΥΠΑΙΘΡΙΟ ΘΕΑΤΡΟ «Γ. ΠΑΠΠΑΣ»!

Για τέταρτη χρονιά συνεχίζονται φέτος οι «Μέρες Θεατρικών Συναντήσεων» που διοργανώνει η Δημοτική Κοινωφελής Επιχείρηση Αιγιαλείας. Πρόκειται για αξιόλογες παραστάσεις από θεατρικές ομάδες της περιοχής, που λαμβάνουν χώρα στο υπαίθριο θέατρο «Γ. Παππάς» και περιλαμβάνονται στο πρόγραμμα του Πολιτιστικού Καλοκαιριού, ενώ έχουν δωρεάν είσοδο για το κοινό.

Αξίζει να σημειωθεί ότι, όπως έκανε γνωστό στo Protionline.gr  η πρόεδρος της ΔΗ.Κ.ΕΠ.Α. Μαρία Παπαχριστοπούλου, την τελευταία ημέρα των θεατρικών συναντήσεων, δηλαδή την προσεχή Παρασκευή 6 Ιουλίου, η ΔΗ.Κ.ΕΠ.Α. θα πραγματοποιήσει μία εκδήλωση προς τιμήν όλων των θεατρικών ομάδων που υποστηρίζουν τον θεσμό ώστε να σημειώνει τόσο μεγάλη επιτυχία τα τελευταία χρόνια.

Συγκροτήθηκε σε Σώμα το νέο Δ.Σ. της ΔΗ.Κ.ΕΠ.Α.

Ήδη,  συνεδρίασε το Διοικητικό Συμβούλιο της Δημοτικής Κοινωφελούς Επιχείρησης με την νέα σύνθεσή του, συγκροτήθηκε σε Σώμα, ενώ ενέκρινε και το πρόγραμμα του Πολιτιστικού Καλοκαιριού Δήμου Αιγιαλείας 2018, στο οποίο περιλαμβάνονται πολλές και σημαντικές εκδηλώσεις!

 Πρεμιέρα με “Οκτώ παιδιά και μια κιθάρα” 

Η «πρεμιέρα» πραγματοποιείται το  Σάββατο 30 Ιουνίου με την παράσταση  «Οκτώ παιδιά και μια κιθάρα  που θα ανεβάσει η Θεατρική Ομάδα «Μονόλογοι», καταφέρνοντας να αγγίξει και να μεταφέρει με έναν διαφορετικό τρόπο, την αγριότητα του πολέμου και της προσφυγιάς, έτσι όπως την βιώνουν και την εξιστορούν παιδιά.  Πρόκειται για ένα θεατρικό βασισμένο σε μαρτυρίες παιδιών που βίωσαν τον πόλεμο στη Γάζα. Συνδυάζοντας τραγούδια από τη Μ. Ασία και την Ήπειρο, οι μικροί μας ήρωες γίνονται η κραυγή της χαμένης αθωότητας, κάθε παιδιού που άφησε το μολύβι και την κιθάρα από τα χέρια του για να πιάσει ένα όπλο, ένα σώμα. Ένα έργο που συνδυάζει κίνηση, λόγο και μουσικότητα. Τα παιδιά καλούνται να αξιοποιήσουν όλο το σκηνικό χώρο, δημιουργώντας την αίσθηση της καταστροφής και της αλλοίωσης των ονείρων. Όπως χαρακτηριστικά λέει ένας μικρός παρατηρητής, «Πως γίνεται όλος ο κόσμος να κοιμάται, και εμείς να ζούμε στη κόλαση;».

Σκηνοθεσία/Διασκευή του έργου έχει επιμεληθεί η Χριστίνα Κυρίτση. Παίζουν: Τσιώκου Αγγελική, Τσιώκος Φώτης, Νικολακοπούλου Ιωάννα, Νικολακοπούλου Αναστασία, Νικολακοπούλου Παναγιώτα, Νικολακόπουλος Ηλίας, Πρίντζιος Λάμπρος, Πρίντζιου Μαρία. Σκηνικά – κοστούμια: Κυρίτση Χριστίνα – Αντώνιος Μερτής. Μουσική: Γκαϊτατζή Αθηνά, Παναγιώτης Νικολάου, Γιώργος Διαμαντόπουλος, Κυρίτση Χριστίνα. Σχεδιασμός αφίσας :Έλλη Ραμμένου. Επιμέλεια ήχου και φωτισμού: Σπύρος Ρηγόπουλος.

Δευτέρα οι “Συμπέθεροι από τα Τίρανα”

Η συνέχεια δίνεται την προσεχή Δευτέρα 2 Ιουλίου, στις 9.15μ.μ. όπου η θεατρική ομάδα του Εκπολιτιστικού Συλλόγου Σκεπαστού, παρουσιάζει την παράσταση «Συμπέθεροι από τα Τίρανα», σε κείμενα των Μιχάλη Ρέππα-Θανάση Παπαθανασίου. Οι συγγραφείς, χρησιμοποιώντας ως όπλο πανίσχυρο και αποτελεσματικό το γέλιο, ξετινάζουν όλα τα χυδαία ρατσιστικά επιχειρήματα και τις σαπουνόφουσκες της ξενοφοβίας αλλά και την υποκριτική μικροαστική μιζέρια του «Ελληνάρα», τη γκλαμουριά και την απληστία του….. Το έργο έχει από όλα: ρατσισμό, νεοπλουτίστικη ξιπασιά, απιστία, αρχαιοκαπηλία, διαπλοκή και πολιτική ίντριγκα.

Παίζουν: Αντώνης Ντόκος, Δημήτρης Καλούτσης, Ευτυχία Παπαναγιώτου, Πηνελόπη Πιρπιρή, Αννέτα Παπαδοπούλου, Ρομπέρτα Ποπέσκου, Αλέξης Τερζής, Γεωργία Γιαννακαρίου, Νίκος Τερζής.  Σκηνοθετική καθοδήγηση, Μουσική επιμέλεια: Kώστας Κλάγκος. Σκηνικά: Νίκος Μιχαλόπουλος, Κοστούμια, Μακιγιάζ: Η Θεατρική Ομάδα, Επιμέλεια προγράμματος: Κώστας Κλάγκος-Ευτυχία Παπαναγιώτου-Νίκος Μιχαλόπουλος, Τεχνική Υποστήριξη: Ευαγγελία Ρεστέμη και Θεατρική Ομάδα, Ξυλεία: Α. Παπαθεοδώρου.

Τρίτη η “Κάλπικη Λίρα”

Την Τρίτη 3 Ιουλίου, στις 9.15 το βράδυ, την σκυτάλη παίρνει ο Φιλοπροοδευτικός Όμιλος Σελιανιτίκων και η θεατρική ομάδα «Επί σκηνής» που παρουσιάζει την «Κάλπικη λίρα».

Η «Κάλπικη λίρα» περνά από χέρι σε χέρι, χωρίς να καταφέρει να ικανοποιήσει τις προσδοκίες των πρωταγωνιστών των ιστοριών που συνδέει. Είναι ένα αριστουργηματικό έργο του Γιώργου Τζαβέλα που μας προβληματίζει για το ρόλο που παίζει το χρήμα στη ζωή μας. Όταν όμως το χρήμα είναι κάλπικο τι γίνεται;  Κλονίζεται ο μικρόκοσμος μας; Mάλλον εξαρτάται από την αξία που ο καθένας θέλει να του δώσει.

Παίζουν: Μαρία Παλαιολογοπούλου, Βασίλης Κυριαζόπουλος, Βασίλης Ευσταθίου, Κωνσταντίνα Μαγκλάρα, Παναγής Μιχαλάτος, Μαρία Θεοχαρίδη, Ρίκα Χωριανοπούλου, Μαρίτα Μαραγκοπούλου, Ντορίτα Σταματέλου, Έβερεστ Μυφτάρι, Εύα Παλασοπούλου. Σκηνοθεσία και Διασκευή: Αναστασία Πετρίδη. Χορεύουν: Νατάσα Καραγιώργου και Άρης Μάνος. Χορογραφίες : Nατάσα Καραγιώργου.

Πέμπτη με “Αρσενικό και παλιά δαντέλα”

Την Πέμπτη 5 Ιουλίου, στις 9.15μ.μ. η Θεατρική Έκφραση Αιγίου «Θ.Ε.Α.» θα ανεβάσει την παράσταση «Αρσενικό και παλιά δαντέλα», την Μαύρη κωμωδία του Josseph Kesselring.

Δύο «γλυκές» γιαγιάδες προσπαθούν να απαλλάξουν τους μοναχικούς ηλικιωμένους από τη δυστυχία τους. Το «γλυκό» ποτό τους είναι η λύση. Πού είναι το κακό;

Παίζουν : Mαρία Αγιάννη, Σπύρος Γεωργίου, Μιχάλης Γεωργίου, Γιώργος Παπαδόπουλος, Διονύσης Νικολόπουλος, Αγγέλικα Αλεξανδροπούλου, Μαρία Ζησιμοπούλου, Γιώργος Σεφέρης, Πόπη Μανεσιώτη ,Υρώ Καραμανόγλου, Νάσος Λιβάνης, Θεόδωρος Μανεσιώτης, Σοφία Βασιλείου, Σπύρος Γεωργίου. Σκηνοθεσία : Βαρβάρα Σεφέρη.

Παρασκεύη ” Ω’ Γκόλφω”

Τέλος, την Παρασκευή 6 Ιουλίου, στις 9.15 το βράδυ, η θεατρική ομάδα Αποφοίτων παρουσιάζει την παράσταση «Ω΄ Γκόλφω» σε διασκευή της Ομάδας Αποφοίτων, από το “Golfo For Ever” του Γιάννη Σπυρόπουλου.

Η φτωχή και ορφανή Γκόλφω, μια όμορφη νεαρή βοσκοπούλα, γνωρίζει τον έρωτα στα μάτια ενός παλικαριού της περιοχής των ορεινών χωριών της Ακράτας, (Ζαρούχλα, Μεσορρούγι, Σόλο, Περιστέρα, Χαλκιάνικα) του βοσκού Τάσου. Κι ενώ την πολιορκεί το αρχοντόπουλο ο Κίτσος, εκείνη αρνείται τις προτάσεις του και παραμένει πιστή στους όρκους αγάπης που έχει ανταλλάξει με τον Τάσο. Ο Τάσος δέχεται πιεστικά προξενιά για την εξαδέλφη του Κίτσου και κόρη του αρχιτσέλιγκα, Σταυρούλα. Παρά την αρχική του άμεση άρνηση , ο Τάσος τελικά δελεάζεται από τη μεγάλη προίκα της Σταυρούλας και διώχνει την Γκόλφω. Η νεαρή κοπέλα απελπίζεται, χάνει τα λογικά της και καταριέται τον Τάσο.

Παίζουν: Λευτέρης Λιακόπουλος, Γιάννης Γκολόης, Σοφία Δημητροπούλου, Ηλιάνα Τριανταφυλλοπούλου, Χριστίνα Πασπαράκη, Γιάννης Τζόβολος, Αθηνά Τζαβέλλα, Γιάννης Καυκάς, Δημήτρης Αγγελόπουλος, Νάνσυ Ζεντέφη, Ανδρέας Σπυρόπουλος, Βασίλης Σπανός, Λάζαρος Παυλίδης, Στέλλα Παπαδημητροπούλου, Ελένη Παραρά, Αποστόλης Μαμτσαδέρης , Ελευθερία Χοροζάκη. Σκηνοθετική καθοδήγηση: Γιάννης Καυκάς, Ανδρέας Σπυρόπουλος. Καθοδήγηση Ομάδας: Κώστας Κλάγκος.


Διαβάστε περισσότερα:
·
Κατηγορίες Άρθρου
ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Τα σχόλια είναι κλειστά.

protionline.gr