background img
banner
banner

Με γνώμονα την βελτίωση της ποιότητας ζωής του πολίτη

ΟΙ ΠΡΟΤΕΡΑΙΟΤΗΤΕΣ ΤΟΥ ΝΕΟΥ ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΥ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΥ

Έχοντας παράγει πλούσιο έργο στην Σχολική Επιτροπή Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης δήμου Αιγιαλείας και ανταποκρινόμενος με τον καλύτερο τρόπο σε ό,τι του έχει ζητηθεί, ο δημοτικός σύμβουλος Παναγιώτης Μαρινόπουλος αναλαμβάνει την αντιδημαρχία Διοίκησης με διευρυμένες αρμοδιότητες, σε μία κρίσιμη χρονική στιγμή για τον δήμο Αιγιαλείας. Όσο παραμένει ανοιχτό το «μέτωπο» των απορριμμάτων, ο ίδιος δηλώνει αποφασισμένος να προσπαθήσει για την επίλυση του μείζονος προβλήματος, ενώ παράλληλα θέτει προτεραιότητες με γνώμονα την βελτίωση της ποιότητας ζωής του πολίτη.

Οι αρμοδιότητες του κ. Μαρινόπουλου, που ήδη έχει ενημερωθεί και έχει αναλάβει καθήκοντα από την επομένη κιόλας της ανακοίνωσης του δημάρχου, είναι διευρυμένες, καλύπτοντας ένα μεγάλο μέρος των υπηρεσιών του δήμου που έρχονται σε άμεση επαφή με τον δημότη και αφορούν την καθημερινότητά του. Και αυτοί είναι οι τομείς από τους οποίους σκοπεύει να ξεκινήσει ο κ. Μαρινόπουλος. Ως νέος πρόεδρος της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής προσανατολίζεται στο να ρίξει βαρύτητα σε αυτά τα θέματα, τονίζοντας στo  Protionline.gr: ΄΄Αυτό που προέχει είναι η εκτέλεση έργων που έχει προγραμματίσει η δημοτική αρχή αλλά και η δρομολόγηση νέων παρεμβάσεων που θα βελτιώσουν την καθημερινότητα των πολιτών. Πολλές φορές, τα μικρά έργα μπορεί να αποδειχθούν πιο χρήσιμα και πιο αποτελεσματικά για τους πολίτες. Έχω εμπιστοσύνη στους συνεργάτες μου αλλά και στις δυνάμεις μου και νομίζω ότι θα τα καταφέρουμε΄΄.

Στόχος το «νέο» νηπιαγωγείο Διακοπτού

Στις προτεραιότητες του κ. Μαρινόπουλου εντάσσεται η δημιουργία του «νέου» Νηπιαγωγείου Διακοπτού. Πρόκειται για την επίλυση ενός πολύ σοβαρού και χρόνιου προβλήματος που σχετίζεται με την έλλειψη εγκαταστάσεων, γεγονός που έχει ως αποτέλεσμα το Νηπιαγωγείο να στεγάζεται ως σήμερα σε χώρο ακατάλληλο που δεν διαθέτει καν προαύλιο, με τα νήπια να περνούν τον δρόμο για να προαυλιστούν σε άλλο σχολείο… Ο νέος αντιδήμαρχος έχει ενσκύψει στο θέμα από την αρχή και όπως κάνει γνωστό, ΄΄προχωρούν οι διαδικασίες ώστε να αξιοποιηθεί οικόπεδο του δήμου πλησίον του Γυμνασίου, εκεί όπου θα τοποθετηθούν σύγχρονες προκάτ αίθουσες που θα πληρούν τις προϋποθέσεις για την στέγαση νηπίων, ώστε να δημιουργηθούν οι νέες εγκαταστάσεις του Νηπιαγωγείου Διακοπτού. Ευελπιστούμε ότι το σχολείο θα λειτουργήσει το συντομότερο δυνατόν από τον νέο χώρο που θα είναι κατάλληλος και ασφαλής για τα παιδιά΄΄.

Οποιαδήποτε αλλαγή προς όφελος του δημότη

Τα θέματα ποιότητας ζωής μπαίνουν και επίσημα στο χαρτοφυλάκιο του κ. Μαρινόπουλου, αναλαμβάνοντας πρόεδρος της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής του δήμου, μέσα από την οποία αναδεικνύονται ζητήματα τα οποία εγκρίνονται και γίνονται οι σχετικές εισηγήσεις προς το Δημοτικό Συμβούλιο. ΄΄Στόχος μου είναι μέσα από την Ποιότητα Ζωής να επιταχύνουμε τις διαδικασίες για οποιαδήποτε αλλαγή προς όφελος του πολίτη΄΄, σημείωσε χαρακτηριστικά ο νέος πρόεδρος της Επιτροπής. Να σημειωθεί ότι η πρώτη συνεδρίαση της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής με την νέα της σύνθεση, θα γίνει κατά πάσα πιθανότητα την προσεχή Παρασκευή.

Αξιοποίηση της δημοτικής περιουσίας

Ένας ακόμη στόχος του κ. Μαρινόπουλου είναι η αξιοποίηση της ακίνητης δημοτικής περιουσίας με τον καλύτερο τρόπο. Ήδη, όπως έχει ενημερωθεί από τον προκάτοχό του στον τομέα αυτό, κ. Φιλιππάτο, έχει ξεκινήσει η καταγραφή της ακίνητης δημοτικής περιουσίας με σκοπό την εκτίμηση και την καλύτερη χρήση της προς όφελος του δήμου και του πολίτη.

Τα διοικητικά του Διακοπτού

Ο κ. Μαρινόπουλος όμως αναλαμβάνει και την επανασυσταθείσα αντιδημαρχία Διακοπτού, που αφαιρείται από αυτή της Ανατολικής Αιγιάλειας, σε μία εποχή που στα διοικητικά του Διακοπτού επικρατεί αναταραχή μετά την παραίτηση του προέδρου της Δημοτικής Κοινότητας Βάσου Σταυρόπουλου, αλλά και των μελών της Τοπικής Κοινότητας. Η πρώτη κίνηση του αντιδημάρχου Διακοπτού ήταν να καλέσει τους αναπληρωματικούς που είχαν εκλεγεί με την παράταξη της πλειοψηφίας, να αναλάβουν καθήκοντα, ενώ έχει ζητήσει από τον νομικό σύμβουλο του δήμου να τον ενημερώσει για το τι ισχύει σε τέτοιες περιπτώσεις και τι προβλέπεται από το νομικό πλαίσιο του «Καλλικράτη».


Διαβάστε περισσότερα:
· ·
Κατηγορίες Άρθρου
ΤΟΠΙΚΑ

Τα σχόλια είναι κλειστά.

protionline.gr