background img
banner
banner

Με στόχους και όραμα στην προεδρία της ΔΗ.Κ.ΕΠ.Α. η Μαρία Παπαχριστοπούλου!

ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ… ΓΕΜΑΤΟ ΠΟΙΟΤΙΚΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΥΠΟΣΧΕΤΑΙ Η ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΚΟΙΝΩΦΕΛΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ

Σε μία κρίσιμη εποχή για την δημοτική αρχή και τον δήμο, αλλά και στο… και πέντε του Πολιτιστικού Καλοκαιριού 2018, ένα νεαρό και πολλά υποσχόμενο πρόσωπο, η δημοτική σύμβουλος, δικηγόρος Μαρία Παπαχριστοπούλου, ανέλαβε τα ηνία της Δημοτικής Κοινωφελούς Επιχείρησης Αιγιαλείας. Με πρωτόγνωρη όρεξη για δουλειά και κυρίως με όραμα και στόχους, κάθεται πλέον… μέρα αλλά και νύχτα στην καρέκλα της προέδρου της ΔΗ.Κ.ΕΠ.Α., θέλοντας να ενημερωθεί για τα νέα της καθήκοντα και παράλληλα να χαράξει στρατηγικές για την επόμενη περίοδο.

Άλλωστε, το εύρος των δραστηριοτήτων τής Δημοτικής Κοινωφελούς Επιχείρησης είναι τόσο μεγάλο, που της δίνει το περιθώριο, αφενός να συνεχίσει όσα οι προκάτοχοί της έχουν ξεκινήσει και έχουν καθιερώσει και αφετέρου να υλοποιήσει το δικό της πρόγραμμα, είτε αυτό έχει να κάνει με τον Πολιτισμό αυτό καθ’ αυτό, είτε με το κοινωφελές έργο του δήμου, είτε με τον τομέα της Υγείας, της προβολής του τόπου και της ανάπτυξης. Για την ίδια, η εκλογή της στην προεδρία της ΔΗ.Κ.ΕΠ.Α. αποτελεί ένα μεγάλο «στοίχημα» και φαίνεται πως έχει όλα τα εχέγγυα ώστε να αποδείξει ότι δεν αποτέλεσε λύση… ανάγκης, αλλά μία επιλογή που θα δώσει φρέσκες ιδέες και νέα ώθηση στην Δημοτική Επιχείρηση, επιτυγχάνοντας το κάτι παραπάνω.
Όπως η ίδια επισημαίνει στο Protionline.gr , ΄΄η ΔΗ.Κ.ΕΠ. Αιγιαλείας έχει συσταθεί έχοντας αρμοδιότητα σε πολλούς τομείς και δράσεις τις οποίες οφείλουμε να υπηρετήσουμε. Το μεγάλο στοίχημα για εμένα, με την εκλογή μου ως νέου προέδρου του Δ.Σ., είναι να συμβάλλω στην ανάπτυξη νέων δράσεων στο Δήμο μας, τις οποίες οι συνδημότες μας έχουν τόσο ανάγκη την εποχή που διανύουμε΄΄.

΄΄Πέραν του πολιτιστικού προγράμματος και των Οινοξενείων τα οποία έχουν δρομολογηθεί για το καλοκαίρι 2018, με την διοργάνωση συναυλιών, θεατρικών παραστάσεων και άλλων πολιτιστικών εκδηλώσεων, επιθυμία και στόχος μου είναι η ΔΗ.Κ.ΕΠ.Α. να είναι μία εν τοις πράγμασι κοινωφελής επιχείρηση΄΄, επισημαίνει ακόμη η κ. Παπαχριστοπούλου, προσθέτοντας: ΄΄Για το λόγο αυτό, οφείλουμε άμεσα να στραφούμε και σε θέματα δημόσιας υγείας, σε εθελοντικά προγράμματα προληπτικών εξετάσεων των δημοτών, στην συμμετοχή σε προγράμματα μαζικού αθλητισμού, στην ενημέρωση και υποστήριξη νέων με τις οικογένειες τους από προβλήματα εκφοβισμού στα σχολεία (bullying) και στην ενημέρωση και πρόληψη από προβλήματα εθισμού από εξαρτησιογόνες ουσίες. Πιστεύω ότι  όταν ένα έργο είναι κοινωφελές δεν μπορεί παρά να πετύχει΄΄.

Πλούσιο σε εκδηλώσεις το πρόγραμμα του Πολιτιστικού Καλοκαιριού

Όσο για το φετινό Πολιτιστικό Καλοκαίρι του δήμου Αιγιαλείας, αναμφισβήτητα υπόσχεται δυνατές συγκινήσεις, αφού το πρόγραμμα περιλαμβάνει πληθώρα εκδηλώσεων, παραστάσεων και συναυλιών μέχρι και την πρώτη εβδομάδα του Σεπτεμβρίου. Μεταξύ άλλων, έχουν προγραμματιστεί οι εκδηλώσεις που αποτελούν πλέον θεσμό, με κορυφαία τα «Οινοξένεια», αλλά και τις «Μέρες Θεατρικών Συναντήσεων», την «Γιορτή Πολιτισμού, Ελιάς και Λαδιού» και το «Συναπάντημα Παραδοσιακών Χορευτικών Συλλόγων Αιγιάλειας» που έχουν καθιερωθεί στην συνείδηση του κόσμου και αναδεικνύουν με τον καλύτερο τρόπο πρόσωπα, συλλόγους και προϊόντα της περιοχής, συμβάλλοντας στην προβολή και εξωστρέφεια της Αιγιάλειας. Επιπλέον, οι καλύτερες θεατρικές παραστάσεις καθώς και σημαντικά ονόματα από τον χώρο της μουσικής… παρελαύνουν όλο το καλοκαίρι στην Αιγιάλεια, με σημείο αναφοράς, για ακόμη μία χρονιά, το υπαίθριο θέατρο «Γιώργος Παππάς» αλλά κα πληθώρα εκδηλώσεων και σε άλλα σημεία του δήμου.

Στις ημέρες θεατρικών συναντήσεων που ξεκινούν την προσεχή Παρασκευή 29 Ιουνίου, θα ανέβουν στο «Γ. Παππάς» οι παραστάσεις τοπικών θεατρικών ομάδων όπως ο Φιλοπροοδευτικός Όμιλος Καμαρών, οι «Μονόλογοι», η Θεατρική Ομάδα Σκεπαστού του τοπικού Εκπολιτιστικού Συλλόγου, η ομάδα «Επί Σκηνής του Φιλοπροοδευτικού Ομίλου Σελιανιτίκων, η «Αναγέννησις» Ακράτας, η Θεατρική Έκφραση Αιγίου και η Ομάδα Αποφοίτων, όλες με ελεύθερη είσοδο. Η Γιορτή Πολιτισμού, Ελιάς και Λαδιού έχει προγραμματιστεί για τα μέσα Ιουλίου στον Ελαιώνα, ενώ το Χορευτικό Συναπάντημα ξεκινά στις 18 Ιουλίου ενώ από φέτος καθιερώνεται και το Φεστιβάλ Αρχαίου Θεάτρου Αιγείρας στα τέλη Ιουλίου.

Από τον χώρο της μουσικής αναμένονται συναυλίες καλλιτεχνών όπως οι Ρίτα Αντωνοπούλου, Θοδωρής Οικονόμου, Γεράσιμος Ανδρεάτος, Χρήστος Παπαδόπουλος, Στέφανος Κορκολής, Θοδωρής Κοτονιάς, Σάκης Παπαδημητρίου, Χρήστος Θηβαίος- Μαρία Παπαγεωργίου, Ευανθία Ρεμπούτσικα, Έλλη Πασπαλά, Κωστής Μαραβέγιας, Μανώλης Μιτσιάς, Αλκίνοος Ιωαννίδης, «Ηχοκύματα», ενώ η έναρξη των Οινοξενείων έχει προγραμματιστεί στις 16 Αυγούστου με την Ελεονόρα Ζουγανέλη. Όσο για θεατρικές παραστάσεις, «Ηλέκτρα» του Σοφοκλή, «Βάτραχοι» του Αριστοφάνη, «Ηλέκτρα» του Ευριπίδη, «Ανδρομάχη» του Ευριπίδη, «Αντιγόνη» του Σοφοκλή, «Αχαρνής» και «Εκκλησιάζουσες» του Αριστοφάνη, αλλά και «Γοργόνες και Μάγκες», «Πολυτεχνίτης κι ερημοσπίτης», «Άγρια Δύση», «Τα ραδίκια ανάποδα», «Μόλις χώρισα» «Μαντάμ Σουσού», «Παράξενο Ζευγάρι», «Από τον γάμο στο διαζύγιο» καθώς και τα παιδικά «Η νεράιδα του φεγγαριού», το Κουκλοθέατρο ΦιλΦαρί: «Ο Μήτρος και ο Τζίμης-τα ποντικάκια του Αισώπου», «Χένσελ και Γκρέτελ», «ΧΑΝΑ ΖΟΟ», «Πήτερ Παν», «Ραπουνζέλ… τα μαλλιά κουβάρια», «Το μυστικό κλειδί» και «Ο θησαυρός των στρουμφ» με πλειάδα γνωστών ηθοποιών και συντελεστών υπόσχονται δυνατές συγκινήσεις για μικρούς και μεγάλους!


Διαβάστε περισσότερα:
·
Κατηγορίες Άρθρου
ΤΟΠΙΚΑ

Τα σχόλια είναι κλειστά.

protionline.gr