background img
banner
banner

Μοναδική υπηρεσία με μία και μόνο υπάλληλο…

ΣΤΟ ΑΠΡΟΧΩΡΗΤΟ ΕΧΕΙ ΦΤΑΣΕΙ Η ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΣΤΟ ΦΑΡΜΑΚΕΙΟ ΕΟΠΥΥ ΑΙΓΙΟΥ ΑΓΩΝΙΟΥΝ ΟΙ ΑΣΘΕΝΕΙΣ ΜΕ ΒΑΡΙΑ ΝΟΣΗΜΑΤΑ

Μία άδικη και επώδυνη κατάσταση υφίστανται ασθενείς με σοβαρά νοσήματα που λαμβάνουν τα φάρμακά τους μέσω ΕΟΠΥΥ. Το Φαρμακείο του ΕΟΠΥΥ στο Αίγιο λειτουργεί με μία και μόνο υπάλληλο, η οποία είναι ανθρωπίνως αδύνατον να εξυπηρετήσει τον διαρκώς αυξανόμενο αριθμό των ασθενών και όλοι ζουν με την… αγωνία εάν θα υπάρχει δυνατότητα να λάβουν τα φάρμακά τους στην ώρα τους…

Μοναδική υπάλληλος σε μία και μοναδική υπηρεσία που καλύπτει ασθενείς από την δυτική Κορινθία, τα Καλάβρυτα, την Αιγιάλεια μέχρι και το Λαμπίρι, είναι η Μαρία Φάκου, απαριθμώντας πλέον περί τους 450 τακτικούς ασθενείς που λαμβάνουν φάρμακα σε τακτά χρονικά διαστήματα αλλά και αρκετούς έκτακτους, με τον αριθμό να αυξάνεται τους καλοκαιρινούς μήνες λόγω επισκεψιμότητας στην περιοχή. Η κ. Φάκου στελεχώνει μόνη της το Φαρμακείο του ΕΟΠΥΥ εδώ και δέκα χρόνια (!), ωστόσο τα πρώτα χρόνια, λειτουργώντας υπό την… σκέπη του ΙΚΑ, είχε την βοήθεια υπαλλήλων του, αλλά και πιο πρόσφατα το έργο της στήριζε νοσηλεύτρια του ΠΕΔΥ, η οποία πλέον αδυνατεί λόγω των βεβαρημένου έργου της στην υπηρεσία της.
Πλέον, όλο το βάρος έχει πέσει στην μία και μοναδική υπάλληλο, η οποία προσπαθεί να ρυθμίζει έτσι τις άδειές της ώστε να μην ξεπερνούν τις δύο εβδομάδες και να εξυπηρετούνται οι ασθενείς, βρισκόμενη σε διαρκή επικοινωνία μαζί τους. Από την άλλη όμως, δημιουργείται τεράστιο πρόβλημα όταν της τυγχάνει κάτι έκτακτο και χρειάζεται να λείψει από την υπηρεσία της.

Υπουργείο και ΕΟΠΥΥ γνωρίζουν…

΄΄Είμαι η μοναδική υπάλληλος σε μία μοναδική υπηρεσία σε μία πολύ μεγάλη γεωγραφικά περιοχή. Δεν μπορώ να λείψω ούτε μία ημέρα, δεν… μπορεί να μου συμβεί κάτι, πρέπει να είμαι συνέχεια εκεί για τους ασθενείς. Η κατάσταση έχει φτάσει στο απροχώρητο. Και δεν είναι ότι επιβαρύνομαι εγώ προσωπικά. Είναι ότι όλο αυτό είναι άδικο για τους ασθενείς που από την μία αντιμετωπίζουν σοβαρά προβλήματα με την υγεία τους, από την άλλη έχουν την αγωνία για τα φάρμακα που δικαιούνται΄΄, επισημαίνει στo Prpotionline.gr  η κ. Φάκου, προσθέτοντας: ΄΄Ο κόσμος έχει δίκιο. Εάν αρρωστήσω πώς θα τους εξυπηρετήσω; Οι ασθενείς μπορούν να πιστοποιήσουν την κατάσταση που επικρατεί. Και στο υπουργείο και στην διοίκηση του ΕΟΠΥΥ γνωρίζουν πώς λειτουργεί το Φαρμακείο Αιγίου, ωστόσο δεν έχουν κάνει το παραμικρό ώστε να στελεχωθεί. Κι αυτό ενώ υπάρχει εδώ και δύο χρόνια αίτημα φαρμακοποιού να έρθει στην υπηρεσία του Αιγίου. Δεν γνωρίζω εάν αυτή η αδράνεια προκύπτει από εμπάθεια στο Αίγιο ή στο πρόσωπό μου. Το αποτέλεσμα είναι όμως ότι ταλαιπωρούνται οι ίδιοι οι ασθενείς΄΄.

Στην Πάτρα η υποβολή του αιτήματος έγκρισης φαρμάκων

Επίσης, πρόβλημα υπάρχει και με τα αιτήματα για έγκριση φαρμάκων, τα οποία πλέον υποβάλλονται στην υπηρεσία της Πάτρας. Μάλιστα, εάν κάποιος δεν προσκομίσει ένα δικαιολογητικό, θα πρέπει να ξαναπάει και να ξαναπάει… ΄΄Όλα αυτά κοστίζουν μεγάλη ταλαιπωρία και οικονομική επιβάρυνση για ανθρώπους με σοβαρά νοσήματα. Θα μπορούσαμε με έναν διοικητικό υπάλληλο να δεχόμαστε τα αιτήματα στο Αίγιο΄΄, ανέφερε η κ. Φάκου, περιμένοντας απαντήσεις από τους υπεύθυνους και άμεση μέριμνα για στελέχωση του Φαρμακείου ΕΟΠΥΥ Αιγίου…


Διαβάστε περισσότερα:
· ·
Κατηγορίες Άρθρου
ΤΟΠΙΚΑ

Τα σχόλια είναι κλειστά.

protionline.gr