background img
banner
banner

Ουσιαστικά συμπεράσματα από την ημερίδα της Πρωτοβουλίας AI-NURECC

Ο ΑΡΙΣΤΟΣ ΤΗΛΙΓΑΔΗΣ ΕΚΠΡΟΣΩΠΗΣΕ ΤΟ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΑΧΑΪΑΣ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΔΙΚΤΥΟΥ

Χρήσιμα συμπεράσματα εξήχθησαν από την ημερίδα με τίτλο «O τομέας της κρουαζιέρας στην περιοχή EUSAIR: προκλήσεις και μελλοντικές προοπτικές» που διεξήχθη την Τετάρτη 27 Ιουνίου, στο Συνεδριακό Κέντρο ΣΠΑΠ Αρχαίας Ολυμπίας. Το Επιμελητήριο Αχαΐας εκπροσώπησε ο α΄ αντιπρόεδρος, επικεφαλής της Π.Α.Ε.Κ. Αρίστος Τηλιγάδης.
Φορείς διοργάνωσης ήταν το Δίκτυο Πανεπιστημίων, Περιφερειών, Εμπορικών Επιμελητηρίων και Πόλεων Αδριατικής Ιονίου (Πρωτοβουλία AI-NURECC) και το Επιμελητήριο Ηλείας – μέλος του Forum AIC, με την υποστήριξη της Εφορείας Αρχαιοτήτων Ηλείας.

Το AI-NURECC είναι μια πρωτοβουλία (διάρκειας 18 μηνών) των βασικών παραγόντων των Περιφερειών Αδριατικής Ιονίου, που συντονίζεται από τη Διάσκεψη Περιφερειακών Παράκτιων Περιφερειών (CRPM) με την υποστήριξη της Αδριατικής Ιονικής Ευρωπεριφέρειας (ΑΙΕ), το Φόρουμ των Πόλεων Αδριατικής Ιονίου (FAIC), Φόρουμ Αδριατικής και Ιονίου Εμπορικών Επιμελητηρίων (Forum AIC) και πανεπιστημίων Αδριατικής Ιονίου.

Στόχος της είναι η υποστήριξη της εφαρμογής της στρατηγικής της Ευρωπαϊκής Ένωσης στην περιοχή Αδριατικής και Ιονίου (EUSAIR) και η προώθηση αποτελεσματικότερης συνεργασίας μεταξύ των περιφερειακών και τοπικών αρχών, των πανεπιστημίων, των εμπορικών επιμελητηρίων, των ενώσεων και δικτύων νέων, των επιχειρηματιών και της κοινωνίας των πολιτών διασφαλίζοντας ευρεία εδαφική κάλυψη, σε περιφερειακό και τοπικό επίπεδο.
Οι δράσεις AI-NURECC θα ενσωματώσουν και θα ακολουθήσουν τις σχετικές εργασίες που προετοιμάστηκαν από την Προεδρία της EUSAIR / Αδριατικής και Ιονίου Πρωτοβουλίας (AII).

Ο απολογισμός θα αξιοποιηθεί σε επακόλουθες εκδηλώσεις του έργου

Το workshop «O τομέας της κρουαζιέρας στην περιοχή EUSAIR: Προκλήσεις και μελλοντικές προοπτικές» είναι μία από τις δραστηριότητες που προβλέπονται στο πλαίσιο της Task Force AI-NURECC για τον Τουρισμό και την Πολιτιστική Κληρονομιά.

Όπως μετέφερε στo Protionline.gr  ο κ. Τηλιγάδης, ΄΄το workshop επικεντρώθηκε ειδικά σε θέματα όπως οι θεματικές τουριστικές διαδρομές, η πολιτιστική κληρονομιά και η ενίσχυση των δεξιοτήτων μέσω της κατάρτισης.
Εξετάστηκαν επίσης τα εργαλεία χρηματοδότησης και ο τρόπος διασφάλισης της βιωσιμότητας των έργων και η προώθηση των νέων ιδεών πολιτικής΄΄. Καθώς η βιωσιμότητα είναι ένας από τους κύριους στόχους της πρωτοβουλίας AI-NURECC, τα αποτελέσματα και o απολογισμός αυτού του εργαστηρίου θα χρησιμοποιηθούν σε επακόλουθες εκδηλώσεις σε όλο το έργο.
Στο πέρας των Workshops, οι συμμετέχοντες επισκέφθηκαν τον Αρχαιολογικό Χώρο και το Μουσείο της Ολυμπίας με ξεναγό τους τον αρχαιολόγο της Εφ.Α. Ηλείας Κωνσταντίνο Β. Αντωνόπουλο.


Διαβάστε περισσότερα:
Κατηγορίες Άρθρου
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Τα σχόλια είναι κλειστά.

protionline.gr