background img
banner
banner

Προβλήματα από την δεύτερη μέρα κακοκαιρίας

Η ΒΡΟΧΗ ΕΦΕΡΕ ΣΤΗΝ ΕΠΙΦΑΝΕΙΑ ΤΙΣ ΑΝΑΓΚΕΣ ΤΗΣ ΑΙΓΙΑΛΕΙΑΣ

Μπορεί χθες τα καιρικά φαινόμενα να ήταν πιο ήπια εν συγκρίσει με την προχθεσινή κακοκαιρία, δεν έλειψαν ωστόσο τα προβλήματα σε διάφορα σημεία της Αιγιάλειας. Το πρωί οι δρόμοι μετατράπηκαν ξανά σε… ποτάμια σε πολλά σημεία τόσο στο κέντρο του Αιγίου όσο και σε συνοικίες αλλά και τις γύρω περιοχές και κυρίως παράπλευρα της Ολυμπίας Οδού εκεί όπου κρίνεται επιβεβλημένη η εκτέλεση συμπληρωματικών αντιπλημμυρικών έργων.

Στην ΔΕΥΑΑ υπήρξε αυξημένη προσοχή δεδομένου ότι εξαιτίας του μεγάλου όγκου τα όμβρια ύδατα καταλήγουν στον Βιολογικό Καθαρισμό μαζί με τις αποχετεύσεις, δεδομένου ότι δεν γίνεται εκτροπή προς φρεάτια εκβολής (by pass) των νερών της βροχής. Κι αυτό γιατί, σύμφωνα με τα λεγόμενα των ανθρώπων της Δημοτικής Επιχείρησης, συγκεκριμένη περιβαλλοντική ομάδα βάζει «εμπόδια» σε τέτοιου είδους παρεμβάσεις…

Σε αρκετά ορεινά σημεία σημειώθηκαν καταπτώσεις λάσπης και βράχων ενώ από την δυνατή βροχόπτωση έχουν προκληθεί σοβαρές ζημιές στο αγροτικό δίκτυο. Προβλήματα με καταπτώσεις υπήρξαν χθες κυρίως σε Δάφνες και Κουνινά, ενώ όλα αντιμετωπίστηκαν χάρη στην έγκαιρη επέμβαση της Πολιτικής Προστασίας του δήμου. Από πλευράς Πυροσβεστικής Υπηρεσίας δεν χρειάστηκε κάποια επέμβαση, καθώς όπως έκανε γνωστό ο διοικητής κ. Γιαννόπουλος, δεν δέχθηκε κάποια κλήση.

Αυτοψία στα «προβληματικά» σημεία παράλληλα της εθνικής οδού

Προβλήματα σημειώθηκαν και χθες στην Δημοτική Ενότητα Διακοπτού, με πλημμύρες στους δρόμους δίπλα στην νέα εθνική οδό. Μάλιστα στο σημείο πραγματοποίησαν αυτοψία χθες το πρωί, ο δήμαρχος Θανάσης Παναγόπουλος και ο αντιδήμαρχος Δ.Ε. Διακοπτού Παναγιώτης Μαρινόπουλος μαζί με τους προέδρους Νικολεΐκων Τάσο Μούσκα και Ριζομύλου Χαράλαμπο Πράσινο, καταλήγοντας στο ότι πρέπει να ζητηθεί η εκτέλεση συμπληρωματικών αντιπλημμυρικών έργων. Στο Διακοπτό και στα Ζαχλωρίτικα σημειώθηκαν πλημμύρες με αγωγούς ομβρίων υδάτων που υπερχείλισαν οι οποίοι καθαρίστηκαν άμεσα, δίνοντας διέξοδο στα νερά.

Η προχθεσινή εικόνα… επέστρεψε στον παραλιακό δρόμο Ριζομύλου – Νικολεΐκων, εκεί όπου το ύψος των χαλικιών φράζει την κατάληξη των υδάτων προς τη θάλασσα, με αποτέλεσμα ο δρόμος να γίνει απροσπέλαστος, δημιουργώντας προβλήματα στους περίοικους. Και χθες το πρωί επιχείρησε τσάπα στο σημείο διανοίγοντας επιπλέον δύο αυλάκια, ενώ καθαρίστηκαν και αυλάκια ομβρίων στην πάνω μεριά του δρόμου, τα οποία είχαν φράξει από κλαδιά.

Πλημμύρα στον δρόμο που συνδέει τις Καμάρες με την Ακονιά

Την ίδια ώρα, στην… άλλη πλευρά του δήμου και συγκεκριμένα στις Καμάρες, ο δρόμος που συνδέει τις Καμάρες με την Ακονιά και χθες θύμιζε… λίμνη. Πρόκειται για το σημείο κάτω από την νέα γέφυρα της ΕΡΓΟΣΕ που, σύμφωνα με κατοίκους της περιοχής, είναι άκρως επικίνδυνο κάθε φορά που βρέχει. Μάλιστα, όπως ανέφεραν, ειδικά τις βραδινές ώρες και ελλείψει φωτισμού, υπάρχει μεγάλος κίνδυνος ατυχήματος και εξαιτίας των νερών της βροχής που παραμένουν στάσιμα…
Επίσης, η βροχή έκανε ακόμη πιο έντονο το πρόβλημα στο οδόστρωμα της Π.Ε.Ο. ιδίως στην Δυτική Αιγιάλεια όπου έχουν δημιουργηθεί τεράστιες λακκούβες και απαιτείται ιδιαίτερη προσοχή.


Διαβάστε περισσότερα:
·
Κατηγορίες Άρθρου
ΤΟΠΙΚΑ

Τα σχόλια είναι κλειστά.

protionline.gr