background img
banner
banner

Προς νέο οργανισμό εσωτερικής υπηρεσίας ο δήμος

Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΕΚΑΝΕ ΓΝΩΣΤΕΣ ΤΙΣ ΠΡΟΘΕΣΕΙΣ ΤΟΥ ΣΤΟ Δ.Σ. ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ

Μία σειρά από θέματα που αφορούν τους δημοτικούς υπαλλήλους και την λειτουργία υπηρεσιών του δήμου συζήτησαν χθες το πρωί τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου του Συλλόγου Δημοτικών Υπαλλήλων δήμου Αιγιαλείας, με τον δήμαρχο. Μάλιστα, ο Θανάσης Παναγόπουλος τους έκανε γνωστή την πρόθεσή του για την θέσπιση νέου οργανισμού εσωτερικής υπηρεσίας του δήμου, μέσα από τον οποίο θα επιλυθούν πολλά ζητήματα που δεν καλύπτονται από τον ισχύοντα.

Στην προγραμματισμένη συνάντηση, που έγινε σε ιδιαίτερα καλό κλίμα, συμμετείχαν και τα επτά μέλη του Δ.Σ. του Συλλόγου, με τον δήμαρχο να ακούει τα αιτήματά τους που σχετίζονταν με τις άδειες των υπαλλήλων, τα μέσα ατομικής προστασίας κ.ά. Όπως μετέφερε στο Protionline.gr , ερωτηθείς σχετικά, ο πρόεδρος του Συλλόγου Δημοτικών Υπαλλήλων Δ. Αιγιαλείας Αλέξανδρος Βασιλακόπουλος, σε πολλά σημεία ο υπάρχων οργανισμός είναι ασαφής, ενώ όπως ανέφερε ο δήμαρχος, ο νέος θα διευκρινίζει και θα διευθετεί απευθείας κάποια θέματα με στόχο την σύγχρονη οργάνωση και λειτουργία του δήμου. Επιπλέον, θα προβλέπει και σύνδεση υπηρεσιών του δήμου που λειτουργούν σε διαφορετικά σημεία ώστε να επιτυγχάνεται καλύτερη λειτουργία. ΄΄Σε γενικές γραμμές, ο νέος οργανισμός θα επιλύει πολλά θέματα΄΄, τόνισε ο κ. Βασιλακόπουλος, κάνοντας γνωστό πως, σύμφωνα με τα λεγόμενα του δημάρχου, θα προχωρήσει άμεσα.

Θα τους γίνει γνωστό το προσχέδιο

Μάλιστα, τους εκπροσώπους των δημοτικών υπαλλήλων ικανοποίησε το γεγονός ότι ο κ. Παναγόπουλος τους είπε πως μόλις ετοιμαστεί ο νέος οργανισμός, θα τους γίνει γνωστό το προσχέδιο ώστε να εκφράσουν κι αυτοί τις θέσεις τους.
Υπενθυμίζεται ότι η ανάγκη τροποποίησης του οργανισμού εσωτερικής υπηρεσίας είχε συζητηθεί και πριν λίγους μήνες ωστόσο δεν είχε προχωρήσει, κάτι που αναμένεται να γίνει το επόμενο διάστημα, ενώ θα στρέφεται στην κατεύθυνση της δημιουργίας προϋποθέσεων για την αναβάθμιση της λειτουργίας των πολιτικών οργάνων διοίκησης και των υπηρεσιών, τη βελτίωση του βαθμού εξυπηρέτησης των πολιτών με αναδιοργάνωση των δομών και ανασχεδιασμό των διαδικασιών λειτουργίας τους, την αναβάθμιση της θέσης και του ρόλου των εργαζομένων με τη βελτίωση των συνθηκών εργασίας, τη λειτουργία όλων των υπηρεσιακών επιπέδων και την αύξηση του βαθμού συνεργασίας και συντονισμού μεταξύ των εσωτερικών υπηρεσιών, των υπηρεσιών και των πολιτικών οργάνων και του δήμου και των εποπτευόμενων φορέων του.


Διαβάστε περισσότερα:
· ·
Κατηγορίες Άρθρου
ΤΟΠΙΚΑ

Τα σχόλια είναι κλειστά.

protionline.gr