background img
banner
banner

Προχωρούν οι εργασίες επισκευής και ανακαίνισης του πρώην ΙΚΑ

ΠΙΘΑΝΟΝ ΝΑ ΜΕΤΑΣΤΕΓΑΣΤΕΙ Η ΠΟΛΕΟΔΟΜΙΑ

Σε πλήρη αξιοποίηση του κτιρίου του πρώην ΙΚΑ Αιγίου της Νικ. Πλαστήρα, το οποίο είναι μισθωμένο από τον δήμο Αιγιαλείας για την στέγαση υπηρεσιών του, προσανατολίζεται ο δήμος. Οι εργασίες στο ισόγειο και υπόγειο του κτιρίου προχωρούν με ταχύτατους ρυθμούς και ολοκληρώνονται το επόμενο διάστημα, γεγονός που επιτρέπει στην δημοτική αρχή να κάνει προγραμματισμό για την μεταστέγαση υπηρεσιών της και στο συγκεκριμένο τμήμα.

Οι εργασίες ξεκίνησαν την άνοιξη στον χώρο του κτιρίου που παραμένει κλειστός τουλάχιστον εδώ και μία δεκαετία και περιλαμβάνουν επισκευή και ανακαίνιση, ενώ χθες το Δημοτικό Συμβούλιο επρόκειτο να προχωρήσει σε έγκριση 1ου Ανακεφαλαιωτικού Πίνακα Εργασιών (Α.Π.Ε.) του έργου.

Τι κατασκευάζεται

Η μελέτη αφορά στις απαιτούμενες εργασίες για την εσωτερική διαρρύθμιση της στάθμης του ισογείου του κτιρίου, ώστε να καταστεί βιώσιμο και λειτουργικό για τη στέγαση υπηρεσιών του δήμου. Συγκεκριμένα, οι εργασίες που περιλαμβάνονται στο έργο είναι κατασκευή δαπέδου τύπου Laminate, επί υφιστάμενου δαπέδου και τοποθέτηση σοβατεπιών από το ίδιο υλικό, καθώς και στοιχείων αλουμινίου (αρμοκάλυπτρα) στα σημεία των θυρών και όπου απαιτηθεί για την κάλυψη τυχόν μικρών υψομετρικών διαφορών. Εφαρμογή χρωματισμών στις εσωτερικές επιφάνειες της στάθμης του ισογείου του κτιρίου, ολικός εξωτερικός χρωματισμός των όψεων του κτιρίου, νέοι χρωματισμοί κουφωμάτων όψεων και σιδηρών κατασκευών (σιδηρές προστασίες παραθύρων, κιγκλιδώματα κ.λπ.) καθώς επίσης και αντιγραφιστικές επαλείψεις (antigraffiti) μόνιμης προστασίας.

Ακόμη, προβλέπεται να γίνει κατασκευή εσωτερικών διαχωριστικών από γυψοσανίδα καθώς και ψευδοροφής, τοποθέτηση εσωτερικών θυρών, επισκευή στις υπάρχουσες ξύλινες θύρες, τοποθέτηση βιβλιοθηκών, επιστρώσεις δαπέδων και επενδύσεις τοίχων και νέα είδη υγιεινής στις τουαλέτες, τουαλέτα ΑμεΑ, σιδερένια ράμπα στην είσοδο του κτιρίου, εγκατάσταση ανελκυστήρα κ.ά.

Η συνολική δαπάνη του έργου επισκευής και ανακαίνισης του πρώην ΙΚΑ Αιγίου είναι ύψους 200.000€ συμπεριλαμβανομένου Φ.Π.Α. Το έργο χρηματοδοτείται από τον προϋπολογισμό του Δήμου Αιγιαλείας με 70.000 € από ΣΑΤΑ 2016 και 130.000 € από Δημοτικούς Πόρους 2017.

Σκοπός η μείωση των μισθωμένων χώρων

Για την αξιοποίηση του χώρου ρωτήθηκε από το “Protionline.gr” η αντιδήμαρχος Τεχνικών Έργων Βάσω Ψυχράμη, επισημαίνοντας ότι ΄΄όπως συμβαίνει και με τον πρώτο όροφο και το ισόγειο θα στεγάσει υπηρεσίες του δήμου. Σκοπός μας είναι να περιορίσουμε τα κόστη που σήμερα καταγράφουμε για τη στέγαση υπηρεσιών σε ιδιωτικά ακίνητα, αλλά και να οργανώσουμε καλύτερα τις συναλλαγές με τους δημότες΄΄.

Να σημειωθεί ότι ακόμη δεν έχει αποφασιστεί ποιες υπηρεσίες θα στεγαστούν στον χώρο, ωστόσο είναι πολύ πιθανό να χρησιμεύσει για την στέγαση της Πολεοδομίας, ούτως ώστε ο δήμος να απαλλαγεί από το μίσθωμα του κτιρίου της οδού Ρήγα Φεραίου. Βεβαίως και το κτίριο του πρώην ΙΚΑ είναι υπό μίσθωση, ωστόσο τα έργα που εκτελούνται για την ανακαίνιση του κτιρίου από τον δήμο, συμψηφίζονται στα μισθώματα που παραμένουν σε χαμηλά επίπεδα.

Πάντως, ο δήμαρχος Θανάσης Παναγόπουλος, έχει ζητήσει στο παρελθόν από το υπουργείο Εργασίας στο οποίο υπάγεται το ΙΚΑ, την παραχώρηση του κτιρίου στο δήμο, δεδομένου αποτελούσε δημοτική περιουσία μέχρι το 1964, οπότε και παραχωρήθηκε από το δήμο Αιγίου στο ΙΚΑ, προκειμένου να στεγαστούν εκεί τα ιατρεία, ελλείψει άλλων χώρων από την πλευρά του Ιδρύματος. Η απάντηση όμως που είχε λάβει ήταν αρνητική και το μόνο θετικό είναι ότι τα μισθώματα κυμαίνονται σε χαμηλά επίπεδα. Πάντως, είναι απορίας άξιο το πώς θα το αξιοποιούσε το ΙΚΑ ή σε ποια κατάσταση θα βρισκόταν εάν δεν το συντηρούσε ο δήμος Αιγιαλείας…


Κατηγορίες Άρθρου
ΤΟΠΙΚΑ

Σχετικα αρθρα


Τα σχόλια είναι κλειστά.

protionline.gr