background img
banner
banner

Σε αναζήτηση ναυαγοσωστών για τις ακτές Δ.Ε. Ακράτας και Συμπολιτείας

ΣΗΜΕΡΑ ΑΝΑΛΑΜΒΑΝΟΥΝ ΚΑΘΗΚΟΝΤΑ ΣΤΙΣ ΠΑΡΑΛΙΕΣ ΑΙΓΙΟΥ ΚΑΙ ΔΙΑΚΟΠΤΟΥ

Χωρίς ναυαγοσωστική κάλυψη έχουν μείνει οι χαρακτηρισμένες ως πολυσύχναστες ακτές στις Δημοτικές Ενότητες Συμπολιτείας και Ακράτας. Παρά το γεγονός ότι από τον δήμο κινήθηκαν οι απαιτούμενες διαδικασίες για την κάλυψη των θέσεων, η έλλειψη ενδιαφέροντος, που σχετίζεται κυρίως με την αδυναμία πλήρωσης των προϋποθέσεων, έχει ως αποτέλεσμα οι… πύργοι να παραμένουν χωρίς ναυαγοσώστες παρότι η καλοκαιρινή σεζόν έχει ξεκινήσει για τα καλά…

Υπενθυμίζεται ότι στις περιπτώσεις που στο παρελθόν για κάποιους λόγους υπήρχε καθυστέρηση, η διαδικασία προχωρούσε με απευθείας αναθέσεις την τελευταία στιγμή. Φέτος όμως, το πρόβλημα, όπως εξήγησε  στo Protionline.gr ο αντιδήμαρχος Ανάπτυξης Βασίλης Θεοφ. Χριστόπουλος, έχει να κάνει με την έλλειψη ενδιαφερόμενων ή ατόμων που μπορούν να εργαστούν ως ναυαγοσώστες, γεγονός που είχε ως αποτέλεσμα ο πρώτος διαγωνισμός να αποβεί άκαρπος για τις Δημοτικές Ενότητες Συμπολιτείας και Ακράτας, δηλαδή για τρεις και δύο θέσεις ναυαγοσωστών αντίστοιχα. Σύμφωνα με τα λεγόμενα του αντιδημάρχου, ο οποίος ως γνωστόν προσφάτως ανέλαβε καθήκοντα, από σήμερα Δευτέρα πρόκειται να βρίσκονται στις θέσεις τους και να αναλάβουν καθήκοντα οι ναυαγοσώστες των πολυσύχναστων ακτών στις Δημοτικές Ενότητες Αιγίου και Διακοπτού.

΄΄Όπως γνωρίζετε, ο δήμος Αιγιαλείας δεν διαθέτει ανάλογης ειδικότητας προσωπικό για την ναυαγοσωστική κάλυψη των ακτών και γι’ αυτό η κάλυψη των χαρακτηρισμένων από το Λιμενικό Σώμα πολυσύχναστων παραλιών του δήμου, γίνεται μέσω συμβάσεων. Φέτος όμως ο διαγωνισμός για τις ακτές σε Συμπολιτεία και Ακράτα απέβη άγονος, γεγονός που μας ανάγκασε σε νέα πρόσκληση, όπου οι ενδιαφερόμενοι για την ανάληψη της παροχής της συγκεκριμένης υπηρεσίας, μπορούν να προσέλθουν ως τις 20 Ιουνίου΄΄, ανέφερε στo Protionline.gr , ερωτηθείς σχετικά, ο κ. Χριστόπουλος, τονίζοντας πως βρίσκεται στην φάση αναζήτησης ατόμων κατάλληλων γι’ αυτή την υπεύθυνη θέση.
Έκανε επίσης γνωστό πως, ΄΄σε ό,τι αφορά τις παραλίες Δημοτικών Ενοτήτων Συμπολιτείας και Ακράτας, οι ναυαγοσώστες θα είναι από σήμερα στις θέσεις τους και αναλαμβάνουν καθήκοντα΄΄.

Κίνδυνος επιβολής προστίμου…

Θα πρέπει πάντως να σημειωθεί ότι η δυσκολία εξεύρεσης ατόμων για τα συγκεκριμένα πόστα είναι πρόβλημα για τον δήμο όχι μόνο για λόγους ασφαλείας διότι η κολυμβητική περίοδος φέτος έχει ξεκινήσει από νωρίς, αλλά και γιατί υπάρχει και κίνδυνος επιβολής προστίμων από το Λιμεναρχείο…

Οι παραλίες του δήμου στις οποίες προβλέπονται ναυαγοσώστες, είναι: Ακράτας, Άκολης, Σελιανιτίκων, Λόγγου, Πούντας, Ελαιώνα, Νικολεΐκων, Εγκάλης, Διακοπτού, Τέμενης, Διγελιωτίκων και Αλυκής.

Σε ό,τι αφορά το κόστος για την ναυαγοσωστική κάλυψη με βάση τις αντίστοιχες μελέτες παροχής υπηρεσιών, για την ναυαγοσωστική κάλυψη ακτών Δ.Ε. Διακοπτού θα διατεθούν 24.595,65 ευρώ, ακτών Δ.Ε. Ακράτας 12.297,82 ευρώ, για την Δ.Ε. Συμπολιτείας 18.446.74 ευρώ και για την ναυαγοσωστική κάλυψη ακτών Δ.Ε. Αιγίου 18.446,74 ευρώ.


Διαβάστε περισσότερα:
· ·
Κατηγορίες Άρθρου
ΤΟΠΙΚΑ

Τα σχόλια είναι κλειστά.

protionline.gr