background img
banner
banner

Σειρά δράσεων για την Κοινωνική Αλληλέγγυα Οικονομία

ΠΡΩΤΗ ΠΡΟΣΕΓΓΙΣΗ – ΓΝΩΡΙΜΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΣΕΧΗ ΤΕΤΑΡΤΗ

Η πρώτη προσέγγιση – γνωριμία με το περιεχόμενο και τις προοπτικές της Κοινωνικής Αλληλέγγυας Οικονομίας, καθώς επίσης τις δυνατότητες χρηματοδότησης συνεργατικών σχημάτων, θα γίνει την προσεχή Τετάρτη 27 Ιουνίου, κατά τη διάρκεια ανοικτής  εκδήλωσης που διοργανώνει η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, στις 11 το πρωί, στο «Καφέ- Γέφυρες», στην Πάτρα.

Στο πλαίσιο του στρατηγικού σχεδιασμού για ένα δίχτυ κοινωνικής προστασίας στους οικονομικά αδύναμους πολίτες, η Περιφέρεια τοποθετεί στο προσκήνιο την κοινωνική επιχειρηματικότητα και ξεκινά διάλογο, επιλέγοντας, όχι τυχαία, για με εναρκτήρια διαβούλευση, στο «Καφέ- Γέφυρες». Στόχος είναι φορείς Κοινωνικής και Αλληλέγγυας Οικονομίας (Κ.ΑΛ.Ο) και Περιφέρεια, στην εκδήλωση αυτή, να αναδείξουν τις αξίες της κοινωνικής οικονομίας και να ενεργοποίησουν παραγωγικές δυνάμεις, προκειμένου να δημιουργηθούν νέα σχήματα Κ.ΑΛ.Ο, με απώτερο στόχο την ανάπτυξη της τοπικής οικονομίας και της απασχόλησης.

΄΄Η κοινωνική επιχειρηματικότητα, η Κοινωνική Αλληλέγγυα Οικονομία, είναι ένα νέο εργαλείο που μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε ενεργοποιώντας τοπικές δυνάμεις για βιώσιμη οικονομική ανάπτυξη΄΄, σημείωσε ο Απόστολος Κατσιφάρας. Ο Περιφερειάρχης, δίνοντας ιδιαίτερη σημασία και βαρύτητα στις θετικές προοπτικές του εγχειρήματος, θα παραστεί και θα μετάσχει στην εναρκτήρια διαβούλευση, η οποία θα είναι και ο προπομπός για την επόμενη, μεγάλη εκδήλωση, στην οποία θα συμμετέχουν υφιστάμενες συνεταιριστικού τύπου επιχειρήσεις της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας ΚΟΙΝΣΕΠ.

Έκθεση στις 6 και 7 Ιουλίου παρουσία της υπουργού Έφης Αχτσιόγλου

Συγκεκριμένα, στις 6 και 7 Ιουλίου, προγραμματίζεται έκθεση καλών πρακτικών από ΚΟΙΝΣΕΠ, στην «Αγορά Αργύρη» της Πάτρας, παρουσία της υπουργού Εργασίας Έφης Αχτσιόγλου. Εκεί, εκθέτες θα παρουσιάσουν τη δράση τους, ενώ σε συζητήσεις που θα οργανωθούν θα δοθούν απαντήσεις σχετικά με την λειτουργία των Κ.ΑΛ.Ο, τον τρόπο ίδρυσής τους κ.ά.

Εξάλλου, για τις συγκεκριμένες δράσεις και την προετοιμασία τους, προ ημερών βρέθηκε στην Πάτρα ο Ειδικός Γραμματέας Κοινωνικής Αλληλέγγυας Οικονομίας Αντώνη Βορλόου, ο οποίος είχε  συνάντηση εργασίας στα γραφεία της Περιφέρειας με τον Περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδας Απόστολο Κατσιφάρα και υπηρεσιακά στελέχη.

7.000.000 ευρώ σε φορείς Κ.ΑΛ.Ο.

Η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδος διαθέτει κονδύλι ύψους 7.000.000 ευρώ που πρόκειται να διοχετεύσει, μέσω του Επιχειρησιακού Προγράμματος 2014-2020, σε φορείς Κ.ΑΛ.Ο., έπειτα από σχετική πρόσκληση που θα προκηρυχτεί σύντομα.

Στο πλαίσιο αυτό, εντάσσεται και η διαβούλευση που ξεκινά, ώστε να παρουσιαστεί ο σχεδιασμός και κατατεθούν οι προτάσεις των φορέων κοινωνικής οικονομίας, προκειμένου να καταρτιστεί το Τεχνικό Δελτίο που θα υποβληθεί στο Περιφερειακό Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Δυτική Ελλάδα 2014-2020» για χρηματοδότηση.

 


Διαβάστε περισσότερα:
Κατηγορίες Άρθρου
ΤΟΠΙΚΑ

Τα σχόλια είναι κλειστά.

protionline.gr