background img
banner
banner

Σηκώνουν… μανίκια στο Νομικό Πρόσωπο

ΞΕΚΙΝΗΣΕ ΤΗΝ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΟΥ ΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΚΟΛΥΜΒΗΤΗΡΙΟ ΕΜΦΑΣΗ ΣΤΟΥΣ ΠΑΙΔΙΚΟΥΣ ΣΤΑΘΜΟΥΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΝΕΟ ΠΡΟΕΔΡΟ ΣΤΡΑΤΟ ΒΑΡΔΑΚΗ

Με όρεξη για δουλειά, διάθεση για συνέχιση της δραστήριας πορείας αλλά και όραμα για περισσότερα πράγματα, ανέλαβε καθήκοντα ο νέος πρόεδρος του Νομικού Προσώπου «Πολιτισμός, Παιδεία, Αθλητισμός, Κοινωνική Προστασία» δήμου Αιγιαλείας, Στράτος Βαρδάκης. Μάλιστα, η αρχή της θητείας του συνέπεσε με την έναρξη λειτουργίας του Δημοτικού Κολυμβητηρίου Αιγίου, ξεπερνώντας τα προβλήματα που δημιούργησε η μη ψήφιση του προϋπολογισμού.

Έγινε η… πρώτη βουτιά

Η… πρώτη βουτιά έγινε το πρωί του Σαββάτου από εγγεγραμμένους πολίτες- χρήστες, ενώ εκτιμάται ότι σε πλήρη χρήση θα περιέλθει το κολυμβητήριο περί τις 15 Ιουνίου, οπότε και τα παιδιά – μέλη του Κολυμβητικού Ομίλου Αιγιαλείας θα έχουν ολοκληρώσει τις υποχρεώσεις τους στο σχολείο. Υπενθυμίζεται ότι τα μέλη του Κολυμβητικού Ομίλου είναι από 7 έως 17 ετών. Από την πρώτη στιγμή λειτουργίας τού Δημοτικού Κολυμβητηρίου πάντως, είναι εμφανής η οργάνωση που υπάρχει, κάτι που διαπίστωσε και ο νέος πρόεδρος κ. Βαρδάκης, επισκεπτόμενος το αθλητικό κέντρο της Πεισιστράτου, το πρωί του Σαββάτου. Στην είσοδο υπήρχε υπάλληλος του ΝΠΔΔ καταγράφοντας τους εισερχόμενους και την ώρα άφιξης, ενώ όσοι πρόκειται να κάνουν χρήση της κύριας πισίνας περνούν πρώτα από την μικρότερη. Παρούσες ήταν και οι δύο ναυαγοσώστριες και όλο το προσωπικό.

Επιπλέον, κινούνται οι διαδικασίες και πρόκειται να υποβληθεί πρόταση για ένταξη σε πρόγραμμα ΕΣΠΑ και χρηματοδότηση, της ενεργειακής αναβάθμισης της εγκατάστασης του κολυμβητηρίου, που αναμένεται να μειώσει σε μεγάλο βαθμό τα λειτουργικά του έξοδα, ανοίγοντας τον δρόμο για μελλοντική λειτουργία του και τους χειμερινούς μήνες. Μάλιστα, στην πρώτη, με αυτή την μορφή, συνεδρίαση του Νομικού Προσώπου το μεσημέρι της Παρασκευής, εγκρίθηκε η πρόταση και πρόκειται να κατατεθεί σήμερα Δευτέρα.

Προτεραιότητα στην δημιουργία γηπέδου beach volley

Μετά την ενημέρωσή του από τον προκάτοχό του Χρήστο Σπηλιωτόπουλο, ο κ. Βαρδάκης σκοπεύει να δώσει ιδιαίτερη βαρύτητα όχι μόνο στην λειτουργία του Δημοτικού Κολυμβητηρίου αλλά γενικότερα του αθλητικού κέντρου Πλαστήρα, δρομολογώντας παράλληλα και τις υπόλοιπες παρεμβάσεις που έχουν προγραμματιστεί. Μάλιστα, όπως ανέφερε στο Protionline.gr, στόχος του είναι να θέσει σε προτεραιότητα την δημιουργία γηπέδου beach volley δίπλα στο γήπεδο μπάσκετ, ευελπιστώντας ότι θα δοθεί προς χρήση εντός του καλοκαιριού, ούτως ώστε να διοργανωθούν και τουρνουά.

Περιοδεία στους Παιδικούς Σταθμούς

Ο νέος πρόεδρος του ΝΠΔΔ πάντως, σκοπεύει να δώσει ιδιαίτερη βαρύτητα στους Δημοτικούς Παιδικούς Σταθμούς, τους οποίους επισκέφθηκε το πρωί της Παρασκευής, γνωρίζοντας τους χώρους τους και έχοντας εποικοδομητική συνεργασία με τις διευθύντριες και το προσωπικό. ΄΄Διαπίστωσα την πολύ καλή δουλειά που γίνεται και την άριστη οργάνωση, σε κλίμα ζεστό και όμορφο για τα παιδιά. Άκουσα με προσοχή αυτά που μου μετέφεραν οι διευθύντριες, ωστόσο ζήτησα να μου δώσουν και γραπτώς τα όσα που εξέθεσαν, ούτως ώστε να ιεραρχήσουμε τις ανάγκες. Οι Δημοτικοί Παιδικοί Σταθμοί είναι οι πιο σημαντικές δομές και πρέπει να φροντίσουμε, καλύπτοντας και τις ανάγκες που προκύπτουν από τις νέες απαιτήσεις που θέτει το καινούριο νομικό πλαίσιο΄΄, επισήμανε ο κ. Βαρδάκης, προσθέτοντας: ΄΄Αυτές τις πρώτες ημέρες στο ΝΠΔΔ έχω διαπιστώσει ότι πλαισιώνομαι από αξιόλογα άτομα και είναι όλοι χρήσιμοι για να επιτύχουμε τους στόχους μας. Πιστεύω ότι θα συνεργαστούμε άψογα για να καταφέρουμε το καλύτερο΄΄.

Να σημειωθεί τέλος, ότι στην συνεδρίαση της Παρασκευής, που είχε έκτακτο χαρακτήρα, έγινε συγκρότηση σε Σώμα των νέων μελών και ορισμός των νέων μελών των επιτροπών μετά τις παραιτήσεις των προηγούμενων, ενώ ψηφίστηκε η προέγκριση ποσού για τα ΚΑΠΗ, καθώς και για την αθλητική διοργάνωση του αθλητικού συλλόγου «Αθηνόδωρος ο Αιγιεύς» που πραγματοποιήθηκε το απόγευμα του Σαββάτου στο Δημοτικό Στάδιο Αιγίου, περιλαμβάνοντας επίσημους αγώνες του ΣΕΓΑΣ. Η τακτική συνεδρίαση του Συμβουλίου του Νομικού Προσώπου θα διεξαχθεί κατά πάσα πιθανότητα την προσεχή Παρασκευή.


Διαβάστε περισσότερα:
· · ·
Κατηγορίες Άρθρου
ΤΟΠΙΚΑ

Τα σχόλια είναι κλειστά.

protionline.gr