background img
banner
banner

Συζητήσεις για την δημιουργία Ανοικτού Κέντρου Εμπορίου στο Αίγιο

ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΤΗΣ Π.Α.Ε.Κ. ΚΑΙ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΜΕ ΔΗΜΟ – ΕΜΠΟΡΙΚΟ ΣΥΛΛΟΓΟ

Ένα πρωτοποριακό βήμα βρίσκεται στα… σκαριά που θα αναδειχθεί μέσα από την συνεργασία δήμου Αιγιαλείας, Εμπορικού Συλλόγου και Επιμελητηρίου Αχαΐας. Κατόπιν πρωτοβουλίας της Παναιγιάλειας Ανεξάρτητης Επιμελητηριακής Κίνησης πραγματοποιούνται συναντήσεις μεταξύ των φορέων ώστε να κατατεθεί πρόταση για την δημιουργία Ανοικτού Κέντρου Εμπορίου στο Αίγιο, με την απαιτούμενη χρηματοδότηση από την Δράση του ΕΠΑνΕΚ 2014-2020 «Ανοικτά Κέντρα Εμπορίου».

Ήδη προχθές ο επικεφαλής της Π.Α.Ε.Κ., α΄ αντιπρόεδρος του Επιμελητηρίου Αχαΐας Αρίστος Τηλιγάδης έκανε γνωστή την Δράση στον νέο αντιδήμαρχο Ανάπτυξης Βασίλη Θεόφ. Χριστόπουλο, καθώς και στην πρόεδρο του Εμπορικού Συλλόγου Αιγιαλείας Μαίρη Χρονοπούλου, οι οποίοι είδαν θετικά μία τέτοια προοπτική μέσα την υποβολή πρότασης στο πρόγραμμα, δεχόμενοι να συνεργαστούν για την αναβάθμιση του κέντρου, με στόχο την ενίσχυση και την τόνωση της οικονομικής δραστηριότητας της πόλης.

Στόχος η αναβάθμιση της λειτουργικότητας και αισθητικής της περιοχής παρέμβασης

Άλλωστε, βασική προϋπόθεση συμμετοχής στη Δράση είναι η συνεργασία μεταξύ φορέων της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και των οικείων Εμπορικών Συλλόγων / Επιμελητηρίων. Ειδικότερα δύνανται να υποβάλλουν προτάσεις τα παρακάτω Σχήματα: Σχήμα 1: Δήμος (δικαιούχος) και οικείος Εμπορικός Σύλλογος (Συνδικαιούχος) ή υπό προϋποθέσεις, σχήμα 2: Δήμος (δικαιούχος) και οικείο Επιμελητήριο (Συνδικαιούχος). Κάθε Σχήμα θα υλοποιήσει ένα σύνολο συνεκτικών και αλληλένδετων παρεμβάσεων με στόχο την αναβάθμιση της λειτουργικότητας και αισθητικής της περιοχής παρέμβασης και την οργάνωση της οικονομικής δραστηριότητας που αναπτύσσεται εντός της περιοχής αυτής, με υιοθέτηση και χρήση έξυπνων εφαρμογών.
Ο συνολικός προϋπολογισμός της Δράσης είναι 50.000.000 € και η ένταση της ενίσχυσης ανέρχεται στο 100%. Ο μέγιστος προϋπολογισμός των υποβαλλόμενων προτάσεων δεν πρέπει να ξεπερνάει τα 1.900.000 € και αναλύεται ως μέγιστος επιλέξιμος προϋπολογισμός δήμου έως 1.500.000 € και ως μέγιστος επιλέξιμος προϋπολογισμός Εμπορικού Συλλόγου / Επιμελητηρίου έως 400.000 €. Οι προτάσεις υποβάλλονται ηλεκτρονικά και αποκλειστικά μέσω ΟΠΣ-ΕΣΠΑ. Έναρξη Υποβολών: 29 Ιουνίου και λήξη 24 Σεπτεμβρίου 2018.

Επιλέξιμες δαπάνες

Όπως επισήμανε στο Protionline.gr ο κ. Τηλιγάδης, ΄΄οι δυνατότητες που δίνονται μέσα από την ένταξη στην Δράση, είναι πολλές και μπορούν να αναμορφώσουν το κέντρο της πόλης. Μέσα από το πρόγραμμα μπορούμε να προχωρήσουμε σε αναβάθμιση δημόσιου χώρου, προμήθεια και εγκατάσταση συστημάτων έξυπνης πόλης, προμήθειες και εγκατάσταση συστημάτων έξυπνης βιώσιμης κινητικότητας, να προχωρήσουμε σε ανάδειξη ταυτότητας της εμπορικής περιοχής και σε προβολή και προώθηση της εμπορικής περιοχής΄΄. Σύμφωνα με τα λεγόμενα του επικεφαλής της Π.Α.Ε.Κ., ενδεικτικά, οι επιλέξιμες δαπάνες μπορεί να είναι προμήθεια ηλεκτροκίνητων οχημάτων για μεταφορά επισκεπτών από κόμβους μεταφορών, προμήθεια και εγκατάσταση κλιματιζόμενων στάσεων λεωφορείων, συστήματα διαχείρισης της κυκλοφορίας, συστήματα ελεγχόμενης στάθμευσης στην περιοχή παρέμβασης, ελέγχου πρόσβασης σε πεζοδρόμους, προμήθεια και εγκατάσταση διαφώτιστων στεγάστρων, ανάδειξη και επενδύσεις με ομοιόμορφα υλικά των (π.χ πέτρα, μάρμαρο) εξωτερικών όψεων, προμήθεια και εγκατάσταση ομοιόμορφων στεγάστρων, τεντών, επιγραφών, κήπων – ανθοστηλών και σύνδεση με σύστημα άρδευσης, εργασίες χρωματισμού και ειδικού φωτισμού εξωτερικών όψεων, διαχωριστικών, σκιάστρων, ομπρελών τεντών σε δημοτικό κοινόχρηστο χώρο που έχουν μισθώσει οι επιχειρήσεις, συστήματα / πλατφόρμες ενίσχυσης τοπικής επιχειρηματικότητας μέσω υπηρεσιών αλληλεπίδρασης, ενίσχυσης πιστότητας και επιβράβευσης επισκεπτών, διοργάνωση εκδηλώσεων για την προβολή της εμπορικής περιοχής, προμήθεια κοινού εξοπλισμού διακόσμησης εξωτερικού χώρου, δημιουργία ψηφιακού λογότυπου και προβολή σε ψηφιακά μέσα.

΄΄Πρόκειται για μία Δράση που μπορεί να ωφελήσει σε μεγάλο βαθμό την πόλη και να βοηθήσει την περιοχή παρέμβασης να αποκτήσει την δική της ταυτότητα΄΄, πρόσθεσε ο κ. Τηλιγάδης, τονίζοντας πως δεν πρέπει να αφήσουμε την ευκαιρία να πάει χαμένη…


Διαβάστε περισσότερα:
· · ·
Κατηγορίες Άρθρου
ΤΟΠΙΚΑ

Τα σχόλια είναι κλειστά.

protionline.gr