background img
banner
banner

Το Δημοτικό Συμβούλιο… εγκρίνει, το Ελεγκτικό απορρίπτει…

ΑΝΑΓΚΑΙΑ Η ΕΠΙΧΟΡΗΓΗΣΗ ΤΩΝ ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΩΝ ΟΜΑΔΩΝ ΠΥΡΟΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΓΙΑ ΝΑ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΠΡΟΣΦΕΡΟΥΝ

Για μία ακόμη χρονιά, το Δημοτικό Συμβούλιο επρόκειτο χθες να εγκρίνει την επιχορήγηση των τριών Εθελοντικών Ομάδων Προστασίας του δήμου. Μέγα ζητούμενο όμως είναι η απόδοση των χρημάτων, καθώς τα τελευταία χρόνια η βούληση υπάρχει, οι αποφάσεις λαμβάνονται, ωστόσο απορρίπτονται από το Ελεγκτικό Συνέδριο… Κι αυτό ενώ εδώ και τρία χρόνια δεν έχουν λάβει ούτε ένα ευρώ για τα χρήματα που καταβάλλουν από την τσέπη τους για εξοπλισμό, σύνεργα, μετακινήσεις κ.ο.κ. παρά το γεγονός ότι μπαίνουν στην… πρώτη γραμμή σε καταστάσεις έκτακτης ανάγκης.

Χθες επρόκειτο να εγκριθεί η δαπάνη και η διάθεση πίστωσης ποσού 4.900 €, η οποία θα καλυφθεί από χρηματοδότηση (κατανομή ΣΑΤΑ 2018 για δράσεις πυροπροστασίας) από τον προϋπολογισμό του δήμου, οικονομικού έτους 2018. Άλλωστε, είναι σαφές ότι ο νόμος ορίζει ότι µε απόφαση του ∆ηµοτικού Συµβουλίου είναι δυνατή η παροχή χρηµατικών επιχορηγήσεων σε συλλόγους και σωµατεία που συµβάλλουν στην ανάδειξη και προστασία του φυσικού περιβάλλοντος, καθόσον αποτελεί βασική συνιστώσα πολιτιστικής ανάπτυξης ενός τόπου. Η επιχορήγηση αφορά το Σωµατείο Εθελοντών Πολιτικής Προστασίας µε την επωνυµία «Αχαιός», τον Σύλλογο εθελοντών πυροσβεστών Πλατάνου µε την επωνυµία «Πήγασος» και την εθελοντική οµάδα «Αστική Μη Κερδοσκοπική Εταιρεία Εθελοντικών Αεροπορικών και Αεροδιαστηµικών Υπηρεσιών» µε διακριτικό τίτλο «The Flying Librarians».

Οι δράσεις που αναλαμβάνουν

Ειδικότερα, οι δράσεις που θα αναλάβει το Σωµατείο Εθελοντών Πολιτικής Προστασίας µε την επωνυµία «Αχαιός» για την αντιµετώπιση δασικών πυρκαγιών θα είναι στην περιοχή της Ανατολικής Αιγιαλείας λόγω της µεγάλης γεωγραφικής έκτασης του ∆ήµου Αιγιαλείας οι οποίες είναι οι εξής: Εκτύπωση-διανοµή ενηµερωτικών φυλλαδίων για την διάδοση του θεσµού του εθελοντή πυροσβέστη, περιπολίες για πρόληψη δασικών πυρκαγιών, συµµετοχή σε ασκήσεις και σεµινάρια για αντιµετώπιση εκτάκτων συµβάντων, αντιµετώπιση δασικών πυρκαγιών µε ίδια µέσα, προµήθεια εξοπλισµού για την αντιµετώπιση δασικών πυρκαγιών. Σημειώνεται ότι το σωµατείο είναι εγκεκριµένο και εγγεγραµµένο στο Μητρώο των Εθελοντικών Οργανώσεων και Ειδικευµένων Εθελοντών του άρθρου 14Β του Ν.3013/02 της Γενικής Γραµµατείας Πολιτικής Προστασίας.

Οι δράσεις που θα αναλάβει o Σύλλογος εθελοντών πυροσβεστών Πλατάνου µε την επωνυµία «Πήγασος» για την αντιµετώπιση δασικών πυρκαγιών θα είναι στην περιοχή της Τοπικής Κοινότητας Πλατάνου και της ευρύτερης περιοχής οι οποίες είναι οι εξής: Φύλαξη (περιπολίες) και προστασία από τον κίνδυνο εκδήλωσης πυρκαγιών της περιοχής της Τοπικής Κοινότητας Πλατάνου και της ευρύτερης περιοχής, δράσεις πρόληψης δασικών πυρκαγιών (µετακίνηση δεξαµενών, αποψίλωση κ.λπ.), αντιµετώπιση δασικών πυρκαγιών µε ίδια µέσα, τοποθέτηση κρουνών. Το σωµατείο είναι εγκεκριµένο και εγγεγραµµένο στο Μητρώο των Εθελοντικών Οργανώσεων και Ειδικευµένων Εθελοντών του άρθρου 14Β του Ν.3013/ 02 της Γενικής Γραµµατείας Πολιτικής Προστασίας.

Τέλος, οι δράσεις που θα αναλάβει η εθελοντική οργάνωση µε διακριτικό τίτλο «The Flying Librarians» είναι: Αεροεπιτήρηση ∆ασών και περιοχών NATURA, από αέρος συντονισµό επίγειων δυνάµεων σε κρίσεις- καταστροφές, πτήσεις πυρανίχνευσης στο σύνολο της περιοχής ευθύνης του ∆ήµου Αιγιαλείας και συµµετοχή σε ασκήσεις και σεµινάρια για αντιµετώπιση εκτάκτων συµβάντων. Και η εν λόγω εθελοντική οµάδα είναι εγγεγραµµένη στο Μητρώο Εθελοντικών οργανώσεων Πολιτικής Προστασίας της Γενικής Γραµµατείας Πολιτικής Προστασίας, µε αριθµό µητρώου 07/2013.


Κατηγορίες Άρθρου
ΤΟΠΙΚΑ

Σχετικα αρθρα


Τα σχόλια είναι κλειστά.

protionline.gr