background img
banner
banner

Το ΔΙΕΚ Αιγίου αναδεικνύει το έργο των καταρτιζόμενων!

ΥΨΗΛΟ ΤΟ ΕΠΙΠΕΔΟ – ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΥΣΑ Η ΕΚΘΕΣΗ ΣΤΟ «ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΠΟΥΛΕΪΚΟ» ΑΡΧΟΝΤΙΚΟ

Ένα ζωντανό δημιουργικό κύτταρο της τοπικής κοινωνίας αποτελεί το Δημόσιο ΙΕΚ Αιγίου, παρέχοντας στους καταρτιζόμενους σπουδαία εφόδια, τις γνώσεις που τους ανοίγουν δρόμους επαγγελματικής αποκατάστασης. Το υψηλό επίπεδο των καταρτιζόμενων και η σπουδαία επιστημονική κατάρτιση που επιτελείται στο ΔΙΕΚ, είναι εμφανή στην έκθεση για την παρουσίαση και ανάδειξη του έργου και των ικανοτήτων των καταρτιζομένων, που λαμβάνει χώρα στο αρχοντικό Παναγιωτόπουλου, στο κέντρο του Αιγίου.

Είναι η πρώτη φορά που εκτός Ινστιτούτου εκτίθενται οι δημιουργίες των καταρτιζόμενων, όπως ανέφερε στο Protionline.gr  ο διευθυντής του ΔΙΕΚ Αιγίου Λουκάς Χριστολουκάς, σε μία προσπάθεια να το γνωρίσει ο κόσμος και η τοπική κοινωνία και να αντιληφθεί τις δυνατότητες που παρέχει στους καταρτιζόμενους. Κάπως έτσι, εγκαινιάστηκε χθες το απόγευμα, μία διαφορετική έκθεση στο ισόγειο του αρχοντικού, την οποία αξίζει να επισκεφθούν όλοι οι Αιγιαλείς. Από την πλευρά του, ο διευθυντής του ΔΙΕΚ δεν παρέλειψε να ευχαριστήσει τους καταρτιζόμενους, τους εκπαιδευτές αλλά και την ΔΗ.Κ.ΕΠ.Α. για την παραχώρηση του χώρου.

Πλήθος κόσμου στα χθεσινά εγκαίνια

Η έκθεση διοργανώνεται στα πλαίσια λήξης του εαρινού εξαμήνου φοίτησης. Μάλιστα, η χθεσινή έναρξη συγκέντρωσε πλήθος κόσμου, ενώ όλοι δήλωσαν εντυπωσιασμένοι από την δουλειά των καταρτιζόμενων. Στην έκθεση συμμετέχουν οι ειδικότητες: Εσωτερική Αρχιτεκτονική Διακόσμηση και Σχεδιασμός Αντικειμένων, Τεχνικός Κομμωτικής Τέχνης, Βοηθός Μαγειρικής Τέχνης – Αρχιμάγειρας CHEF, Τεχνικός Αρτοποιός – Ζαχαροπλαστικής, Βοηθός Βρεφονηπιοκόμων, Φύλακες Μουσείων και Αρχαιολογσικών Χώρων. Στην είσοδο διανέμονται ενημερωτικά φυλλάδια που σχεδίασαν οι καταρτιζόμενοι του τμήματος Εσωτερικής Αρχιτεκτονικής Διακόσμησης και Σχεδιασμού Αντικειμένων, στα οποία γίνεται ενημέρωση για τον τρόπο λειτουργίας του ΔΙΕΚ Αιγίου, ενώ γινόταν και βιντεοπροβολή. Επιπλέον, χθες έγιναν κατασκευή χειροποίητης κούκλας για κουκλοθέατρο και παιχνιδίσματα με χαρτοδιπλωτική. Επίσης, φαγητά και γλυκίσματα προσέφεραν η ομάδα «Στην κουζίνα» του Τμήματος Μαγειρικής Τέχνης – Αρχιμάγειρας και η ομάδα «Σπάρτακος» του Τμήματος Τεχνικού Αρτοποιοί- Ζαχαροπλαστικής αντίστοιχα.

Καθημερινές δράσεις στην έκθεση

Για σήμερα Τετάρτη, έχουν προγραμματιστεί οι εξής δράσεις: Τμήμα Βοηθού Βρεφονηπιοκόμων Παιχνιδίσματα με χαρτοδιπλωτική, Τμήμα Τεχνικού Μαγειρικής Τέχνης – Αρχιμάγειρα (ομάδα Refrain) και Τμήμα Τεχνικού Αρτοποιού – Ζαχαροπλαστικής (ομάδα Κουτρόπουλος). Την Πέμπτη, Τμήμα Βοηθός Βρεφονηπιοκόμων Εικαστικές δημιουργίες με χρώματα καλοκαιριού, Τμήμα Τεχνικού Μαγειρικής Τέχνης – Αρχιμάγειρα (ομάδα Αλάτι – Πιπέρι) και Τμήμα Τεχνικού Αρτοποιού – Ζαχαροπλαστικής (ομάδα Κουτρόπουλος) και Παρασκευή 15 Ιουνίου, Τμήμα Βοηθός Βρεφονηπιοκόμων Ταξιδεύοντας με θαλασσινό αεράκι, Τμήμα Τεχνικού Μαγειρικής Τέχνης – Αρχιμάγειρα (ομάδα Παλιά Αγορά) και Τμήμα Εσωτερική Αρχ/κή Διακόσμηση και Σχεδ. Αντικειμένων Ξεδιπλώνοντας την τέχνη του Origami.

Η έκθεση θα παραμείνει στη διάθεση του κοινού έως και μεθαύριο Παρασκευή 15 Ιουνίου, με ώρες λειτουργίας 19.00 – 21.00.

 


Διαβάστε περισσότερα:
Κατηγορίες Άρθρου
ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Τα σχόλια είναι κλειστά.

protionline.gr