background img
banner
banner

Αναβολή στην συζήτηση της Εκτελεστικής για το θέμα Κοντεσοπούλου

ΔΥΝΑΜΙΚΟ «ΠΑΡΩΝ» ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΟ ΔΗΜΑΡΧΕΙΟ

Με την δυναμική και αποφασιστική παρουσία των μελών του Σωματείου Εργατοτεχνιτών και Μονίμων Υπαλλήλων δήμου Αιγιαλείας, του Εργατικού Κέντρου Αιγίου, άλλων σωματείων της περιοχής καθώς και του προέδρου της ΠΟΠ-ΟΤΑ Μάρκου Δαρδαμάνη, έγινε χθες μία… απόπειρα να συνεδριάσει η Εκτελεστική Επιτροπή του δήμου Αιγιαλείας όπου θα συζητείτο η επιστολή προς τον δήμαρχο με συγκεκριμένες παρατηρήσεις, σχετικά με την λειτουργία υπηρεσιών του δήμου και παροχών προς εργαζομένους, της προέδρου του Σωματείου Εργατοτεχνιτών και Μονίμων Υπαλλήλων δήμου Αιγιαλείας, Μαρίας Κοντεσοπούλου.

Η συνεδρίαση, που ήταν προγραμματισμένη για χθες στις 12.00 το μεσημέρι, αναβλήθηκε και ορίστηκε εκ νέου για την 8η Αυγούστου, ενώ έξω από το γραφείο του δημάρχου είχε συγκεντρωθεί πλήθος εργαζόμενων, όπου δεν έλειψε και η ένταση κάποιες στιγμές.

Με την συμπαράσταση της ΠΟΠ-ΟΤΑ

Με αφορμή το γεγονός, ο κ. Δαρδαμάνης δήλωσε: ΄΄Σήμερα, έγινε προσπάθεια φίμωσης του συνδικαλιστικού κινήματος από τον δήμαρχο Αιγιαλείας και την Ε.Ε. του δήμου. Η δίωξη αφορά συνδικαλιστική πράξη της προέδρου του Σωματείου. Θα συνεχίσουμε τον αγώνα μέχρι να δικαιωθεί πλήρως. Στην προσπάθεια τους, άλλωστε, ο δήμαρχος μας ενημέρωσε πως, στην επόμενη συνεδρίαση του Οργάνου παρούσα θα είναι και η Αστυνομία…΄΄.

Λίγη ώρα νωρίτερα, τα μέλη του Σωματείου Εργατοτεχνιτών και Μονίμων Υπαλλήλων του δήμου πραγματοποίησαν έκτακτη γενική συνέλευση, ενώ σε ψήφισμα που εξέδωσε καταγγέλλει την στάση του δημάρχου και τονίζει: ΄΄Είναι πρωτοφανές ότι ο Δήμαρχος Αιγιαλείας , ο πρώτος πολίτης της Αιγιαλείας, να παραβαίνει συνεχώς την υποχρέωση του για διαρκή ενημέρωση και συνεργασία με τους εκπροσώπους των εργαζομένων για την προάσπιση των συμφερόντων των υπαλλήλων που απορρέουν από τις συμβατικές υποχρεώσεις του και την ομαλή λειτουργία του δήμου Αιγιαλείας. Σπασμωδικές κινήσεις όπως διαταγή σε Ε.Δ.Ε., αναφορές και παραπομπές για δήθεν πειθαρχικά αδικήματα σε συνδικαλιστικά όργανα, διότι όπως φαίνεται ενοχλείται από την συνδικαλιστική τους δράση, είναι καταδικαστέες και πεπερασμένες και φυσικά τον βεβαιώνουμε ότι δεν πρόκειται ούτε να «στραγγαλίσει» ούτε να παρεμποδίσει το έργο μας για το οποίο και εκλεχτήκαμε΄΄.

Εργασιακή… ειρήνη ζητά το Σωματείο

Καταλήγοντας, επισημαίνει: ΄΄Καλούμε εδώ και τώρα τον δήμαρχο Αιγιαλείας να απέχει από τέτοιου είδους ενέργειες που παρακωλύουν τη συνδικαλιστική μας δράση και να σταματήσει τις συνδικαλιστικές διώξεις, να εμπιστευτεί και να συνεργαστεί με τους υπαλλήλους και τους εκπροσώπους τους για το καλό του δήμου μας και των συμπολιτών μας. Να επαναφέρει την εργασιακή ηρεμία και σε συνεργασία με τους υπαλλήλους να επικεντρωθεί στα σοβαρά προβλήματα που αντιμετωπίζουμε τόσο εμείς όσο και οι συμπολίτες μας το τελευταίο διάστημα. Τέλος τον συμβουλεύουμε με όλο τον σεβασμό προς το θεσμό που υπηρετεί, να μη βλέπει παντού «εχθρούς» και «αντιπάλους» αλλά συνεργάτες. Τον βεβαιώνουμε λοιπόν πως οι ίδιοι εμείς οι υπάλληλοι έχουμε προσφέρει και μπορούμε να προσφέρουμε πολλά στο δήμο αλλά μόνο με συνεργασία, εμπιστοσύνη, σεβασμό και εργασιακή ειρήνη΄΄.


Κατηγορίες Άρθρου
ΤΟΠΙΚΑ

Σχετικα αρθρα


Τα σχόλια είναι κλειστά.

protionline.gr