background img
banner
banner

Επαφές στο παρασκήνιο και ανακοινώσεις τον Οκτώβριο

ΔΕΝ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΥΠΟΨΗΦΙΟΣ ΔΗΜΑΡΧΟΣ Ο ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΚΑΛΟΓΕΡΟΠΟΥΛΟΣ

Συνεδρίασε το απόγευμα της Δευτέρας, το δημοτικό συμβούλιο Αιγιαλείας με 61 θέματα στην ημερήσια διάταξη, ενώ είχε προηγηθεί και ειδική συνεδρίαση για την έγκριση προϋπολογισμού του έτους 2016.
Με ψηφισμένο πλέον τον “Κλεισθένη”, που φέρνει την απλή αναλογική στις επόμενες δημοτικές εκλογές, που θα διεξαχθούν τον Μάιο του 2019, οι δύο συνεδριάσεις της Δευτέρας, αποτελούν γενική πρόβα εν όψει της προεκλογικής περιόδου που έχει ήδη ξεκινήσει.
Ο δήμαρχος Αιγιαλείας, Θανάσης Παναγόπουλος, και οι εννέα σύμβουλοι που έχουν παραμείνει στο πλευρό του, έχουν επιδοθεί σε ένα ιδιότυπο φλερτ με την παράταξη του Στάθη Θεοδωρακόπουλου, προκειμένου τα θέματα που θα έρθουν προς ψήφιση στο συμβούλιο να συγκεντρώσουν την απαραίτητη πλειοψηφία των 17 συμβούλων.
Σύμβουλος τηλεφώνησε την Παρασκευή σε όλη την ομάδα της αντιπολίτευσης, για να περάσει την πρότασή του, ενώ το βράδυ της ίδιας μέρας Παναγόπουλος και Θεοδωρακόπουλος είχαν συνάντηση για να καθορίσουν τη στάση τους, με τον πρώτο να ζητά για πολλοστή φορά στήριξη από τον δεύτερο.
Προηγουμένως, στην συνεδρίαση της δημοτικής ομάδας που πραγματοποιήθηκε με εννέα παρόντες, συν το δήμαρχο στο γραφείο του, έπεσε στο τραπέζι η πρόταση να δοθεί η προεδρία του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου, θέση που κατέχει σήμερα ο Δημήτρης Φιλιππάτος, σε σύμβουλο του Θεοδωρακόπουλου ως αντάλλαγμα για την στήριξη.

 

Τον Οκτώβριο οι επίσημες ανακοινώσεις

Ο δήμαρχος πάντως, κατά την προσφιλή του τακτική, δε βιάζεται να πάρει αποφάσεις για το τί πρόκειται να πράξει εν όψει των ερχόμενων δημοτικών εκλογών και παραπέμπει τους συνομιλητές του στον Οκτώβριο, όπου τότε θα λάβει τις τελικές αποφάσεις. Προς το παρόν θέλει να περάσει από το συμβούλιο την αλλαγή του Οργανισμού του δήμου, προκειμένου το οργανόγραμμα του προσωπικού να γίνει πιο λειτουργικό και πιο αποτελεσματικό στη διοίκηση.

Ο δήμαρχος βεβαίως θέλει να δει πως θα εξελιχθούν τα πράγματα με την Καθαριότητα, εν αναμονή της αδειοδότησης του ΧΥΤΑ της Αιγείρας, αλλά και της δικαστικής απόφασης για τη συνέχιση των εργασιών στο ΧΥΤΑ Παπανικολούς που δεν έχει φτάσει ακόμα στην Ανδρέου Λόντου.

Τον Οκτώβριο θα ανακοινώσουν και αυτόν που θα ηγηθεί της παράταξής τους, οι σύμβουλοι της πλειοψηφίας που απέσυραν τη στήριξή τους προς τη δημοτική αρχή. Η παράταξη που είχε ιδρύσει ο τ. δήμαρχος Συμπολιτείας, Δημήτρης Καλογερόπουλος, το 2010 και εξέλεξε νέο αρχηγό το 2014 τον Χρήστο Σπηλιωτόπουλο, επανιδρύεται και θα προχωρήσει σε νέες διαδικασίες για την εκλογή νέου αρχηγού, για να διεκδικήσει τον δήμο το 2019.

Δε θα είναι υποψήφιος για την αρχηγία ο Δημήτρης Καλογερόπουλος, αφού ο νόμος του “Κλεισθένη” δεν το επιτρέπει σε όσους διετέλεσαν Γενικοί Γραμματείς στην τρέχουσα θητεία. Ο Δημήτρης όμως παραμένει ο συνδετικός κρίκος της “Αυτοδιοικητικής Δράσης” ως ιδρυτής της παράταξης και η πρόταση του θα ληφθεί σοβαρά υπόψη από τους συμμετέχοντες.
Ακόμα δεν έχει ξεκαθαρίσει αν θα ηγηθεί μέλος της δημοτικής ομάδας ανάμεσα σε Σπηλιωτόπουλο, Ντίνο, Χριστόπουλο, Φιλιππάτο ή αν θα αναζητηθεί νέο στέλεχος όπως έγινε και με την περίπτωση Παναγόπουλου το 2014.
Στην παράταξη του Στάθη Θεοδωρακόπουλου, τα πράγματα είναι ρευστά με τον αρχηγό να μην έχει πάρει τις τελικές του αποφάσεις την ώρα που ένα μέλος της ομάδας του, ο Χρήστος Γούτος, έχει πάρει τις δικές του.
Ο τ. αντιδήμαρχος Αιγίου και νυν δημοτικός σύμβουλος Αιγιαλείας, έχει ενημερώσει τον αρχηγό του για τις προθέσεις του και πλέον κινείται δυναμικά στο δρόμο προς τις εκλογές. Ο Γούτος από τη στιγμή που ψηφίστηκε ο “Κλεισθένης” εντατικοποιεί τις επαφές του, οριστικοποιώντας την απόφαση του να είναι υποψήφιος δήμαρχος τον Μάιο του 2019.
Στην πρώην πλειοψηφία υπάρχει και η Μαρία Τσουκαλά, που επιθυμεί να είναι υποψήφια δήμαρχος στις επόμενες εκλογές και σύμφωνα με πληροφορίες προχωρά ήδη στην κατάρτιση ψηφοδελτίου, έχοντας ανοιχτή επικοινωνία τόσο με τον Χρήστο Γούτο όσο και με τον Χρήστο Σπηλιωτόπουλο, προφανώς σκεπτόμενη και τις συμμαχίες που θα παίξουν ρόλο για την εκλογή νέας δημοτικής αρχής.

Προς αποφυγή παρεξηγήσεων, το ρεπορτάζ σήμερα επικεντρώνεται στις δύο μεγάλες παρατάξεις του δημοτικού συμβουλίου, την “Ενωτική Αιγιάλεια” και τη “Δημοτική Συσπείρωση Αιγιάλειας”, οι οποίες βεβαίως ήδη έχουν “γεννήσει” νέες παρατάξεις.


Πενήντα κοινότητες θα αποφασίσουν μόνες τους

Σαράντα τρεις συμβούλους θα χρειαστεί κάθε παράταξη για το κεντρικό της ψηφοδέλτιο και εξαμελή συμβούλιο για τις κοινότητες, από 301 έως 2.000 κατοίκους. Οι κοινότητες που έχουν 300 κατοίκους και κάτω δε θα συμμετέχουν σε παραταξιακές διαδικασίες, αλλά θα στήσουν δικές τους κάλπες για την ανάδειξη τοπικών συμβουλίων.
Αυτό θα συμβεί σε πενήντα κοινότητες της Αιγιάλειας, (ΑΙΓΕΙΡΑ: Αίγες, Αμπελόκηποι, Βελλά, Εξοχή, Όαση, Περιθώρι, Σελιάνα, Συνεβρό, Χρυσάνθιο – ΑΙΓΙΟ: Δάφνες, Διγελιώτικα, Κούμαρι, Παρασκευή, Χατζή – ΑΚΡΑΤΑ: Πορροβίτσα, Αγία Βαρβάρα, Ζαρούχλα, Μεσορούγι, Περιστέρα, Άμπελος, Βαλιμή, Βούτσιμος, Καλαμιάς, Παραλία Πλατάνου, Πλάτανος – ΔΙΑΚΟΠΤΟ: Άνω Διακοπτό, Καθολικό, Ζαχλωρίτικα, Κερύνεια, Μαμουσιά, Νικολέικα, Ριζόμυλος, Ροδιά, Τράπεζα – ΕΡΙΝΕΟΣ: Αρραβωνίτσα, Δαμακίνι, Νέος Ερινεός – ΣΥΜΠΟΛΙΤΕΙΑ: Άγιος Κωνσταντίνος, Άλσος, Βερίνο, Γκραίκα, Γρηγόρη, Δημητρόπουλο, Δουκανέικα, Κρήνη, Λάκκα, Μάγειρας, Μυρόβρυση, Νερατζιές, Τούμπα).
Η εκλογή των δημοτικών συμβούλων δε θα έχει να κάνει με το Δημοτικό Διαμέρισμα, απ όπου κατάγονται. Το Αίγιο που έχει τις περισσότερους ψήφους, αποκτά περαιτέρω δυναμική και αυτό το γνωρίζουν πλέον όσοι το προηγούμενο διάστημα διάβασαν το νόμο.


Διαβάστε περισσότερα:
Κατηγορίες Άρθρου
ΤΟΠΙΚΑ

Τα σχόλια είναι κλειστά.

protionline.gr